Košarka

Vlatko Čančar: Kar se okrevanja tiče, gre trenutno vse po načrtih!

Ljubljana, 21. 12. 2023 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo poleti podala v boj za vnovičen nastop na olimpijskih igrah, ki bodo v mesecu juliju in avgustu potekale v bližnjem Parizu. Poškodba kolena Vlatka Čančarja pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva je močno zarezala v našo izbrano vrsto, toda Primorec je prepričan, da bo do odločilnih tekem nared. Pot do drugega zaporednega nastopa na OI bodo Slovenci iskali v Pireju v Grčiji, najprej pa ju čakata reprezentanci Nove Zelandije in Hrvaške.

V kvalifikacijah za olimpijske igre leta 2024 bo igralo 24 reprezentanc, ki se bodo spopadle na štirih turnirjih, na štirih različnih prizoriščih. Vozovnico v Pariz si bodo zagotovile le zmagovalke vseh štirih turnirjev. V primeru, da bodo varovanci Aleksandra Sekulića zasedli prvo ali drugo mesto v skupini A, se bodo v polfinalu pomerili s prvim oziroma drugim iz skupine B, v kateri so reprezentance Egipta, Grčije in Dominikanske republike. Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Aleš Križnar in direktor članskih reprezentanc Matej Likar sta se minuli teden mudila v Združenih državah Amerike, kjer sta se srečala z Vlatkom Čančarjem in Luko Dončićem. ''Vselej je lepo dobiti obisk prijateljev iz domovine. Resda smo s soigralci in štabom reprezentance v stikih prek telefona, a druženje v živo izven reprezentančnih obveznosti je vedno zelo prijetno. Seveda sem reprezentanco na svetovnem prvenstvu z zanimanjem spremljal. Še posebej sem užival, ko sem soigralce gledal na tekmi proti Avstraliji. Menim, da so fantje glede na vse okoliščine odigrali dobro prvenstvo,'' uvodoma pove Vlatko Čančar, ki je med soigralci in navijači Denverja izjemno priljubljen. Tako kot pristaši slovenske košarkarske reprezentance, ga tudi slednji letos na parketu močno pogrešajo, a dobro razpoloženi Primorec ima za vse vzpodbudne novice. ''Kar se okrevanja tiče, gre trenutno vse po načrtih. Pred dnevi sem že začel s tekalnimi treningi. Hvala bogu, ni nobene reakcije, koleno ne zateka in vse gre v pravi smeri. A se vi skupaj zavedamo, da ne smemo hiteti in moramo slediti zastavljenemu načrtu. Predvidoma aprila naj bi začel z resnejšimi treningi z žogo in upam, da bo vse skupaj še naprej šlo v pravi smeri. Vsekakor so moje velike želje vnovično igranje na olimpijskih igrah.''

Luka Dončić proti LA Clippersom
Luka Dončić proti LA Clippersom FOTO: AP

V ponedeljek so v Ball Areni v Denverju gostovali Dončićevi Mavsi. Srečanje Vlatka Čančarja in Luke Dončića je bilo izjemno pristno. Slovenski superzvezdnik, ki je bil ravno na dan tekme desetič proglašen za igralca tedna na zahodu, je Čančarja poleti v reprezentančni vrsti močno pogrešal. Hkrati pa upa, da bosta zopet kmalu združila moči. Po domači tekmi proti Los Angeles Clippersom je v svojem slogu pokomentiral tekmece v kvalifikacijah za olimpijske igre. ''V Grčiji nas prav gotovo čaka težko delo. A kot sem že večkrat poudaril verjamem v našo reprezentanco. Želim si, da zdravi dočakamo poletje in mislim, da smo sposobni doseči drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre. Pred polno dvorano navijačev bo vsekakor užitek igrati,'' razloži novopečeni očka Luka Dončić, ki v začetku letošnje sezone blesti na parketu lige NBA.

Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Križnar je povedal: ''Med tokratnim delovnim obiskom v Združenih državah Amerike je bilo še posebej pomembno srečanje z Čančarjem. Po nesrečni poškodbi kolena v začetku avgusta je namreč nemudoma odpotoval v ZDA in v tem času smo imeli le stike na daljavo. Izjemno nas veseli, da Vlatko po poškodbi odlično okreva. Navdušujeta nas njegova izjemna želja in volja, ki ju kaže in le želimo si lahko, da bo okrevanje še naprej potekalo po zastavljenih načrtih. Verjamem, da o Dončiću in njegovih izjemnih predstavah pod koši ne rabimo izgubljati preveč besed in lahko v njegovih mojstrovinah le uživamo."

"Ob vsakodnevnih navdušujočih igrah, ki jih kaže Luka, nas še posebej veseli Vlatkovo okrevanje po poškodbi in njegov optimizem. Veseli nas, da smo lahko v kontaktu s klubskimi predstavniki Denverja, ki skrbijo za rehabilitacijo in le ta poteka po predvidenih načrtih. Razumljivo v tem trenutku še ne moremo govoriti o Čančarjevem morebitnem igranju za reprezentanco v olimpijskih kvalifikacijah. A že dejstvo, da z zanimanjem spremlja reprezentančno dogajanje ter njegovo prisrčno snidenje z Luko ob gostovanju Dallasa v Denverju je znak, da si s soigralci želi spisati veliko uspešnih reprezentančnih zgodb," pa doda direktor članskih reprezentanc Matej Likar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
21. 12. 2023 15.46
+2
kr en folk okol njega, niso v lajfu vrgli na kos pa sami strokovnjaki.