Košarka

Vogel pričakuje 'takojšen' učinek: Drummond je med najboljšimi centri v ligi

Los Angeles, 29. 03. 2021 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Lakersi so si pred nadaljevanjem sezone, ki je v zadnjem času povsem v znamenju poškodb prvih zvezdnikov LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa, zagotovili usluge centra Andreja Drummonda. Uspešen dogovor z dvakratnim udeležencem tekme zvezd so potrdili tik pred sinočnjim obračunom z ekipo Orlando Magic, z Drummondom pa naj bi bilo Jezernikom še malce težje iztrgati iz rok naslov prvakov, ki so si ga lani zagotovili po desetih letih suše.

Drummond (z žogo) med tekmo v Denverju. Pokriva ga zvezdnik tamkajšnjih Nuggetsov, Nikola Jokić.
Drummond (z žogo) med tekmo v Denverju. Pokriva ga zvezdnik tamkajšnjih Nuggetsov, Nikola Jokić. FOTO: AP

Andre Drummond je novo zvezdniško ime v kadru Los Angeles Lakersov, ki v vlogi branilcev naslova za zdaj ne uživajo preveč, potem ko so zaradi težjih poškodb v tej sezoni za dlje časa že ostali brez junakov prejšnje sezone, Anthonyja Davisa in LeBrona Jamesa. Na vzhodni obali, natančneje v New Yorku, se v vrstah Brooklyn Netsov medtem sestavlja novo zvezdniško moštvo, ki bi se letos z Jezerniki lahko pomerilo za najbolj cenjeno košarkarsko klubsko lovoriko.

Po tem, ko so Mrežice po Jamesu Hardnu v svoje vrste zvabile še LaMarcusa Aldridgea, je bil odgovor branilcev naslova Drummond, čigar selitev iz vrst Cleveland Cavaliersov je bila potrjena tik pred nedeljsko večerno tekmo z ekipo Orlando Magic. Drummond je sicer svojo (pričakovano) selitev potrdil z objavo na Instagramu, ko je ob svoji ilustraciji v dresu Lakersov zapisal: "Nazaj na delo."

'Nekdo, na kogar bo moral paziti vsak koordinator obrambe'
V Clevelandu se je po osmih letih kot član Detroit Pistonsov zadržal vsega eno leto, zdaj pa bo ob Jamesu in Davisu, če bosta seveda kaj kmalu nared, predstavljal zastrašujoč trio velikanov, ki naj bi Jezernikom pomagal v boju za drugi zaporedni in rekordni 18. naslov.

"Vsi smo navdušeni. Je med najboljšimi centri v ligi in nekdo, na kogar bo moral paziti vsak koordinator obrambe, medtem ko bo poskušal ustaviti LeBrona, AD-ja in naše branilce, ko nam bo steklo," je bil zadovoljen trener Frank Vogel, ki je lahko v nedeljo zvečer proslavljal tudi prigarano zmago nad Orlandom (96:93).

Dolg seznam prispevkov
"Lahko dominira na obeh straneh in njegova telesna moč je nekaj, na kar bodo morali biti pozorni," je dodal Vogel. "Mislim, da nas bo v bližnji prihodnosti močno dvignil. Je med najdominantnejšimi pri 'pick and rollih', pri lovljenju visokih podaj, pri igri pod košem in skokih v napadu v tej igri. Pa tudi pri postavljanju blokov. Seznam tega, kaj vse bo prispeval k naši skupini, je dolg. Veste ... Mislim, da bo imel v napadu takojšen učinek."

Davis zaradi poškodbe ne igra od sredine februarja, šlo naj bi za težavo z mečno mišico, medtem ko si je James po trčenju z nasprotnim košarkarjem pred dobrim tednom huje zvil gleženj. Skupaj s tekmo z Atlanta Hawksi, ki jo je najkoristnejši igralec lanskega finala zapustil predčasno, so branilci naslova izgubili štirikrat zapored, zdaj pa so z uspehom proti Orlandu povezali dve zmagi, potem ko so na prejšnjem obračunu ugnali ravno Drummondov Cleveland. Na četrtem mestu v zahodni konferenci Lakersi trenutno za štiri zmage zaostajajo za vodilno ekipo Utah Jazz, ki ji sledijo še Phoenix Sunsi in mestni tekmeci Jezernikov, Los Angeles Clippersi.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.