Borilni športi

Popolno veselje v Moskvi - Zabit in Volkov do pomembnih zmag v UFC-ju

Moskva, 09. 11. 2019 23.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Moskva je gostila UFC Fight Night 163, na katerem je pozdravila dve zmagi domači borcev borilnih veščin. V peresni kategoriji je v borbi večera Zabit Magomedšaripov premagal Američana Calvina Kattarja, s čimer je vpisal šesto zaporedno zmago v organizaciji UFC. V težki kategoriji pa je rojeni Moskovočan Aleksandr Volkov rutinirano ugnal Američana Grega Hardyja.

Zabit Magomedšaripov
Zabit Magomedšaripov FOTO: AP

V najbolj težko pričakovani borbi večera med Zabitom Magamedšaripov in Calvinom Kattarjem sta borca uprizorila pravo poslastico mešanih borilnih veščin. Dagestanec je obračun pričel bolje, a na začetku tretje runde je z glavnimi udarci prednjačil Kattar, nato pa je Magamedšaripov Američana uspel spraviti na tla, a na koncu ni uspel priti do davljenja, tako da je odločala sodniška odločitev. Sodniki so soglasno (29:28) določili, da je borbo dobil tri leta mlajši Zabit Magamedšaripov. "Nisem pričakoval, da me bo Kattar tako napadel, da bo tako pritiskal," je po obračunu priznal Dagestanec, ki je še razkril, da je imel v pripravi na ta obračun kar nekaj težav z bakterijskim vnetjem. 

Kar 201 centimeter visoki Aleksandr Volkov je v obračun s težkokategornikom Gregom Hardyjem vstopil kot favorit, a Američan, sicer nekdanji igralec ameriškega nogometa v elitni ligi NFL, se je v prvi rundi povsem dostojno upiral domačinu, ki se lahko pohvali tudi z diplomo na tehnični univerzi v Moskvi. Tudi druga runda ni prinesla pretiranega navdušenja in spektakularnih udarcev: Volkov je le preučeval tekmeca in narekoval ritem, a je tudi robustni Hardy pokazal, zakaj si je priboril vpoklic v organizacijo UFC. V tretji rundi je s kratkimi udarci nabiral točke, a se v silovite napade ni spustil, saj ni želel omogočiti Hardyju, da bi se ta lahko prebil do kakšnega protinapada. Dobri dve minuti do konca dvoboja je Dragu, kot ga kličejo Rusi, našel nezaščiteno brado Hardyja, ki je malce zamajala noge Američana, ki se je v preteklosti na naslovnicah medijev znašel zaradi nasilnega obračuna z nekdanjim dekletom. Volkov je na koncu po soglasni odločitvi – Hardy ni uspel pripraviti nobenega resnejšega napada nanj – vpisal novo zmago pod okriljem UFC-ja. "Vrnil sem se po dolgi pavzi (nazadnje se je boril oktobra 2018, op. p.). Zahvalil bi se ženi, ekipi, ki mi je stala ob strani. Zmago pa posvečam mami, ki je v bolnišnici," je povedal Volkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gazmatov slavil po deljeni odločtivi
V prvi borbi večera, ki smo jo videli v prenosu na VOYO, je 'domačin' Šamil Gazmatov v poltežki kategoriji premagal brazilskega nasprotnika Klidsona de Abreua. Ta je sicer prevladoval v prvih dveh rundah, a je Gazmatov do zmage poskušal priti v samem zaključku obračuna, ko je večkrat napadel Abreua in to je bilo dovolj, da je na koncu slavil po deljeni sodniški odločitvi. "Bil sem živčen, ker nisem vedel, ali sem storil dovolj, da bi dobil obračun, a na koncu je bilo dovlj. Hvala vsem, hvala arena CSKA," je po prvi borbi pod okriljem organizacije UFC povedal Gazmatov. 

Čustvena zmaga Rocca Martina
V drugi borbi večera smo znova na delu videli borca iz Dagestana, iz katerega izhaja tudi sloviti Habib Nurmagomedov, in sicer borca, ki sliši na ime Ramazan Emejev. Ta je za razliko od rojaka Gazmatova v prvi borbi po soglasni sodniški odločitvi moral priznati premoč tujemu borcu, in sicer Američanu Anthonyju Roccu Martinu, kar je množica gledalcev v Moskvi 'pozdravila' z glasnimi žvižgi, ki so hitro utihnili, ko je Martin razkril, da njegova mama trpi za rakom dojk. Zmago ji je posvetil in ji sporočil, naj pripravi seznam stvari, ki jih morata skupaj opraviti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veteran Herman preživel zaključni napad Ibragimova
Tretja borba je prinesla sila zanimiv obračun med še enim Dagestancem Hadisom Ibragimovom in Američanom Edom Hermanom. V tretji rundi je Ibragimov bil že pošteno okrvavljen, a v zaključku borbe uspel spraviti 39-letnega Hermana na tla. Kljub temu Dagestanec ni uspel najti zaključnega prijema in Američan se je razveselil zmage po soglasni sodniški odločitvi. "Recept za zmago je bil biti pameten, preprečiti Ibragimovu, da bi lahko uporabil svoje prednosti. Potovanje mi je vzelo kar nekaj moči, tudi spal nisem veliko," je povedal Herman. "Nisem najbolj zadovoljen s svojo predstavo, saj bi ga moral pokončati, toda utrujen sem bil, močen je," je dodal Američan.  

Vroča čokolada prevroča za Imadaeva
Mladi in talentirani čečenski borec Zelim Imadaev je v moskovskem oktagonu odločno krenil v velterski obračun z Dannyjem Robertsom oz. 'Vročo čokolado', kakor pravijo 32-letnemu angleškemu borcu. Za mladega Imadaeva, ki šteje 24 let, je to bil sicer šele drugi obračun pod okriljem organizacije UFC, potem ko je prvega izgubil proti precej bolj znanemu Maxu Griffinu. Obračun pa se je zaključil tik pred koncem druge runde, ko je silovit napad izvedel Anglež, ki je z levico, močnejšo roko, našel nezaščiteno brado Imadaeva in se veselil šeste zmage pod okriljem organizacije UFC. "Vsi vedo, kdo sem in kakšno energijo prinesem v oktagon. Čakal sem potrpežljivo na trenutek in našel sem ga, udarim močneje kot nasprotnik, naučil sem ga spoštovanja," je bil jasen Roberts potem, ko je predčasno zaključil obračun s Čečenom.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1110355
10. 11. 2019 19.04
+3
Če bi bila glavna borba na 5 rund bi bil rezultat drugačen!
Malo_sutra
10. 11. 2019 15.43
+2
Lep šport, vidi se spodi pod komentarji kolikšno je zanimanje.
Blue Dream
10. 11. 2019 13.29
+3
Tega Volkova sem gledal samo 1 x v bellator-ju proti Cheick Kongu. Ni mel za burek
Trend01
10. 11. 2019 10.28
+6
Kje si pa "wolverine" našli?
Astrofix
09. 11. 2019 21.34
+11
KSW najvecja Evropska organizacjia v MMA pa ne dobi nobene omembe vrednega članka, čeprav se dogaja v nam sosednjem Zagrebu...