Košarka

Vroč večer v ligi NBA: Houston garal za zmenek z Lakersi

Orlando, 03. 09. 2020 07.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne le na dvoboju ekip Miami Heat in Milwaukee Bucks, vroče je bilo tudi na odločilnem obračunu prvega kroga zahodne konference med Houston Rocketsi in moštvom Oklahoma City Thunder. Zmago na sedmi tekmi in s tem tudi napredovanje v konferenčni polfinale, kjer jih čakajo Los Angeles Lakersi, so si v zadnjih sekundah zagotovili favorizirani Teksašani (104:102).

Harden (desno) proslavlja po uspešni blokadi Luguentzu Dortu (v sredini).
Harden (desno) proslavlja po uspešni blokadi Luguentzu Dortu (v sredini). FOTO: AP

Strelsko nerazpoloženi James Harden se je v končnici tekme izkazal z blokado Luguentzu Dortu, Russell Westbrook pa je proti svoji nekdanji ekipi dosegel prav tako precej skromnih 20 točk. A to je bilo dovolj za Houston Rocketse, ki se po naporni seriji proti ekipi Oklahoma City Thunder zdaj že pripravljajo na spopad s prvimi nosilci zahoda Los Angeles Lakersi.

"To je bil v napadu eden 'tistih' večerov, zato sem želel le spremeniti igro v obrambi, in mislim, da mi je to uspelo," je bil zadovoljen Harden, potem ko je po zadnjem pisku sirene sledilo še dolgo sodniško pregledovanje posnetkov. Dramatične sekunde so se začele, ko je za 103:102 v korist Raket zadel P. J. Tucker in je bilo do konca tekme še 1:25 minute. Ekipi sta bili nato večkrat neuspešni v napadu, nato pa je 4,8 sekunde pred koncem Luguentz Dort poskusil z metom za tri točke, ki ga je blokiral Harden. Na drugi strani igrišča je 1,4 sekunde pred koncem Robert Covington izkoristil prosti met, Hardnu pa so sodniki dosodili osebno napako nad Danilom Gallinarijem še pred izvajanjem avta. Gromi so dobili en prosti met in žogo s strani, toda Gallinari je prosti met zapravil, Houstonu pa je ob izvajanju zaključnega avta uspelo priti do žoge.

Harden, ki slovi predvsem po velikem številu doseženih točk, je tokrat zablestel v obrambi, ki ni ravno njegova močnejša plat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Covington je zbral 21 točk in 10 skokov ter vknjižil dvojnega dvojčka, pri Raketah pa se je z 21 točkami izkazal tudi Eric Gordon. Harden je tekmo sklenil s 17 točkami in devetimi podajami, medtem ko je nesrečni Dort obračun končal z rekordom kariere (30 točk). Chris Paul, ki se je v Oklahomo preselil kot zamenjava za Westbrooka, je zablestel s trojnim dvojčkom (19 točk, 12 podaj in 11 skokov), a moral vseeno priznati poraz nekdanjim delodajalcem, ki pa jim je ekipa iz Oklahome že na prvi stopnički končnice vseeno povzročila veliko več težav od pričakovanj.

Izidi lige NBA, končnica, konferenčni polfinale:

- Vzhod:
Milwaukee Bucks ‒ Miami Heat 114:116 /0:2/
(Goran Dragić 23 točk, 5 skokov, 4 podaje, 2 ukradeni in 2 izgubljeni žogi v 34 minutah za Miami.)

1. krog:

- Zahod:
Houston Rockets* ‒ Oklahoma City Thunder 104:102 /4:3/
// - izid v zmagah
* - napredoval v naslednji krog

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
03. 09. 2020 18.08
+0
Harden bo zdej v top 5 obrambnih igralcev koncnice xD
glavni Baja
03. 09. 2020 10.20
+3
lagano jezerniki 4:2 👌