Košarka

Vse za zmago: Paul zaradi dresa 'zatožil' nasprotnika in izsilil prosti met

Oklahoma City, 07. 12. 2019 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijači ekipe Oklahoma City Thunder so bili v dvorani Chesapeake Energy Arena priča neverjetnemu zaključku dvoboja z Minnesota Timberwolves. Ti so bili na pragu zmage in imeli 1,1 sekunde pred koncem dve točki prednosti ter dva prosta meta, nato pa se je zgodilo nekaj, kar bo šlo v anale lige NBA.

Proslavljanje Schröderja in Luguentza Dorta po košu za izenačenje ob zvoku sirene.
Proslavljanje Schröderja in Luguentza Dorta po košu za izenačenje ob zvoku sirene. FOTO: AP

Še pred antologijsko podajo prek (skoraj) celega igrišča, ki jo je izvedel Steven Adams, so bili navijači ekipe Oklahoma City Thunder priča potezi, o kateri se bo govorilo še dolgo. Chris Paul je namreč 1,1 sekunde pred koncem obračuna z Minnesota Timberwolves soigralce rešil iz povsem izgubljenega položaja. Karl-Anthony Towns je bil na črti prostih metov in bi lahko že odločil dvoboj, a je prvi met zgrešil, nato pa se je Paul izkazal z izjemnim "manevrom".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostujoča klop je v igro po prvem zapravljenem prostem metu Townsa namreč poslala Jordana Bella, Paul pa je opazil, da Bell svojega dresa nima za pasom, kar velevajo pravila tekmovanja. Potem ko je na to opozoril sodnike, so ti Bella opozorili, a ker je vse skupaj trajalo predolgo, so zapiskali za napako zavlačevanja, ki je bila za Timberwolvese druga na tekmi. Po pravilih to pomeni prosti met za nasprotno ekipo, ki ga je uspešno izvedel Danilo Gallinari.

TEKMA

Sodnik, ki je prejel in tudi upošteval Paulovo pritožbo, je bil razvpiti Scott Foster, ki so ga imeli zvezdniki NBA s Paulom na čelu že večkrat v zobeh. "Kar malce noro, kajne? Agent mi je že napisal sporočilo glede tega ..:" je medijem po tekmi priznal Paul.

Paul: Če sem vedel? Ja!
Žoga se je nato vrnila na drugo stran igrišča, kjer je Towns uspešno izvedel drugi prosti met in Wolvese spet odlepil na dve točki razlike. Nato je na sceno stopil Adams, ki je s podajo iz avta prek igrišča v slogu najboljših podajalcev lige NFL našel Dennisa Schröderja, ta pa je ob zvoku sirene izsilil podaljšek. Tam je bila Oklahoma veliko boljši tekmec in s Paulom, ki je dosegel 30 točk in podelil še sedem podaj, Shaiem Gilgeousom-Alexandrom (29) ter Schröderjem (25) na čelu slavila pomembno zmago v boju za trenutno zadnje mesto, ki prinaša uvrstitev v končnico. Na lestvici zahodne konference ima osma Minnesota zdaj le še zmago več od Oklahome.

"To se bolj kot ne pogosto dogaja," je o "primeru dres" po tekmi povedal Paul. "Včasih me sodniki vidijo (z dresom, ki ni za hlačkami, op. a.) in rečejo: 'Nič zato!' A takšno je pravilo. Če greš na igrišče z dresom, ki ni za hlačkami, je to zavlačevanje igre. Če sem vedel, da so jim enkrat na tekmi že zapiskali zavlačevanje na tekmi? Ja! Nekaj norih tekem sem že odigral, ta pa je gotovo ena najbolj norih."  

Podaja Adamsa do Schröderja za podaljšek:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Oklahoma City Thunder ‒ Minnesota Timberwolves:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
07. 12. 2019 16.47
-7
na tak način zmagat pa ni ravno najbolj športno
dajno
07. 12. 2019 17.27
+6
Ramzess
07. 12. 2019 17.33
+0
Res ne, lov za mišje dlake, vsak ve kako težko je imeti majico za pasom, ko si tako aktiven. Le kako bi bilo videti, če bi ves čas majice popravljali za pas, ter izgubljali možnosti oz. nasprotniki te izkoriščali. Ja kam pa bi prišli.
mihamoni
07. 12. 2019 14.14
+20
Towns bi moral samo zgrešiti drugi prosti met in bi se ura iztekla pa bi Minnesota zmagala
2K18
07. 12. 2019 15.57
+6
@ mihamoni .... verjetno je to bila opcija, ker v nasprotnem primeru, če imajo time out se vse sedi na drugo stran..... Ni kaj v deželi USA in NBA je vse možno.... sem pa res opazil, da imajo vsi zgornji del dresov za hlačkami...