Košarka

Vsestranska Butler in Adebayo prekinila urok Sacramenta, Brooklynu derbi večera

Sacramento, 19. 02. 2021 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Jimmy Butler je s 13 točkami, 13 podajami in desetimi skoki poskrbel za svoj tretji zaporedni trojni dvojček in zmago Miami Heat proti Sacramento Kings (118:110). Trojni dvojček je dosegel tudi prvi strelec vročice, Bam Adebayo – 16 točk, 10 podaj, 12 skokov. Miami je tako brez Gorana Dragića, ki je še naprej poškodovan, prišel do prve zmage v Sacramentu po skoraj petih letih. Brooklyn Nets pa so brez Kevina Duranta v derbiju večera ugnali aktualne prvake Los Angeles Lakers (109:98).

Najboljši strelec Miamija je sicer bil Tyler Herro.
Najboljši strelec Miamija je sicer bil Tyler Herro. FOTO: AP

Tyler Herro je k zmagi vročice dodal 27 točk, Kelly Olynyk pa 22 in sedem skokov. Slovenski zvezdnik lanskih finalistov lige NBA Goran Dragić zaradi poškodovanega gležnja sploh ni odpotoval z ekipo in še ni stopil na parket. Marvin Bagley III. je zbral 19 točk in deset skokov za kralje, ki so po nizu štirih zaporednih zmag zdaj izgubili še petič zaporedoma. De'Aaron Fox je dodal 11 točk in deset podaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Naslednja tekma vročico čaka v soboto, ko se bo v ponovitvi lanskega finala pomerila z Los Angeles Lakers. Jezerniki pa so tokrat v derbiju večera morali priznati premoč zvezdniški zasedbi Brooklyn Nets. Na obeh straneh je sicer manjkal po en superzvezdnik – Anthony Davis pri Lakersih in Kevin Durant pri Netsih –, kljub temu pa smo v Staples Centru videli sila zanimivo predstavo. 

Pri poraženih jezernikih je največ, 32 točk, dosegel LeBron James, odlično vsestransko predstavo pa je "Kralj" začinil še z osmimi skoki in sedmimi asistencami. Dvomestna sta pri Lakersih bila zgolj še Kyle Kuzma (16 točk) in Montrezl Harrell z desetimi točkami. Na drugi strani je bil najboljši James Harden s 23 točkami, petimi skoki in 11 podajami, ostrostrelec Joe Harris jih je vpisal 21, 16 pa drugi od trojice Brooklynovih zvezdnikov, Kyrie Irving

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ligi NBA smo sicer v noči na petek videli zgolj še en obračun. V obračunu vzhodne konference so raptorji iz Toronta ugnali Milwaukee Bucks s 110:96. To je bil za najboljšo ekipo lanskega rednega dela že peti poraz zapovrstjo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.