Košarka

Vsestranski Brown nova okrepitev Cedevite Olimpije

Ljubljana, 07. 08. 2020 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Člansko moštvo KK Cedevita Olimpija bo v novo sezono na igralnem položaju krila krenilo okrepljeno z izkušenim Rionom Brownom, ki je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo. "Vesel sem, da bom v prihodnji sezoni nosil dres Cedevite Olimpije. O ljubljanskem klubu sem slišal številne lepe stvari in komaj čakam, da spoznam soigralce ter navijače v areni Stožice," je 28-letnik povedal ob podpisu pogodbe.

Rion Brown (desno) na poletni ligi leta 2018 v dresu Warriorsov.
Rion Brown (desno) na poletni ligi leta 2018 v dresu Warriorsov. FOTO: AP

Ameriški košarkar Rion Brown, ki je delček minule sezone preživel tudi v Panathinaikosu, je novi košarkar Cedevite Olimpije. Brown, ki je svojo univerzitetno kariero preživel v Miamiju na Floridi, je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo. Glavni trener Zmajev Jurica Golemac bo tako lahko v prihajajoči sezoni računal na vsestranskega igralca, z izkušnjami iz ZDA, Izraela, Belgije, Finske, Francije, Grčije in Turčije. "Z Rionom Brownom smo dobili še zadnji manjkajoči del naše zgodbe, in resnično smo zadovoljni, da se je pridružil Cedeviti Olimpiji. Gre za ostrostrelca, ki najboljše igra prav v uigranem sistemu z ostalimi soigralci. Dolgo smo iskali takšnega igralca, in prepričani smo, da smo našli košarkarja, ki nam bo lahko pomagal pri naši dobri igri, in pri naši konkurenčnosti v vseh tekmovanjih. Komaj čakamo, da se nam pridruži, in da pokaže svojo kvaliteto," je ob prihodu Browna povedal trener Golemac.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sezoni 2019/20 je Brown v Evroligi odigral osem tekem, ob nekoliko nižji minutaži (malo več kot dve minuti na tekmo), pa je na teh osmih tekmah dosegel tri točke. 10. januarja letos se je preselil k Tofaşu, in v 7Days EuroCupu na treh tekmah beležil 12,7 točke, 3,0 asistence in 2,0 skoke. V grškem državnem prvenstvu je Brown na osmih tekmah v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,3 asistence in 1,8 skoke, v turškem državnem prvenstvu pa je zaigral na petih tekmah in beležil 13,8 točke, 4,2 skoke in 3,2 podaje na obračun.

Veliko boljše predstave, s katerimi si je tudi prislužil mesto v grškem velikanu, je Brown prikazal v sezoni 2018/19, ko je, tudi v Ljubljani, nosil dres grškega Promitheasa Patrasa, s katerim se bo Cedevita Olimpija v sezoni 2020/21 pomerila v skupinskem delu Evropskega pokala. 28-letni branilec je v povprečju dosegal 15,3 točke, 4,8 skoke in 1,9 asistence, na parketu pa je v povprečju prebil 27,6 minute. V devetem kolu skupinskega dela Lige prvakov v sezoni 2018/19, je v Ljubljani proti Zmajem v 20 minutah igre dosegel štiri točke, in temu dodal po dva skoka in asistenci. Leta 2014 ni bil izbran na naboru Lige NBA, kljub vsemu pa je v poletni ligi zaigral na 17 tekmah, in sicer v dresih moštev Charlotte Hornets, Golden State Warriors in Denver Nuggets.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zadovoljni smo, da smo lahko v Cedevito Olimpijo pripeljali Riona Browna, ki ima izkušnje z igranjem na visoki ravni, v svoji karieri pa je nosil dres številnih vrhunskih evropskih kolektivov, ki nastopajo ali pa so nastopali v Evroligi, 7Days EuroCupu oz. Ligi prvakov. Z dodatkom izkušenega Američana smo zaključili sestavo članskega moštva za novo sezono 2020/21, zdaj pa se lahko zapremo v dvorano, in mirno pripravimo na začetek sezone," je poudaril športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
08. 08. 2020 09.26
+5
Dajmo Olimpija sestaviti konkurenčno ekipo da se malo ponovijo stari dobri časi.
multifit
07. 08. 2020 18.07
-3
Vsestranski sem lahko samo jaz. Pobiram žoge, perem drese, nosim vodo,...