Košarka

Vsi za skupno dobro: balkanski športniki z Dončićem na čelu pomagajo in pozivajo na pomoč

Ljubljana/Beograd/Podgorica/Dallas, 21. 03. 2020 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V kriznih stanjih se vrhunski športniki po ničemer ne razlikujejo od ostalih, ko je govora o nudenju vsakršne oblike pomoči socialno šibkejšim slojem prebivalstva po vsem svetu, ki se trenutno bori s pandemijo koronavirusa. Tako je tudi z najbolj izpostavljenimi športniki in športnimi funkcionarji, ki, vsak na svoj način, pomagajo za skupno dobro. Z Luko Dončićem na čelu.

Legendarni srbski nogometaš Dejan Stanković je s svojim poslovnim partnerjem Draganom Ruvarcem, s katerim si lastita gradbeno podjetje v Beogradu, že daroval respiratorje in večjo količino medicinske opreme domačim bolnišnicam, ki se krčevito borijo z vse hitrejšo širitvijo zloglasnega virusa.

"Pozivam vsakega državljana in državljanko Republike Srbije, ki si to seveda lahko privošči, naj pomaga sosedu, rojaku, mimoidočemu ... Komurkoli, ki je takojšnje pomoči potreben. Le tako bomo kot družba napredovali in obenem premagali ta virus," poudarja trener beograjske Crvene Zvezde.

Nič drugače ni s članom moskovske Lokomotive Luko Đođevićem, ki je podobno kot Stanković črnogorskemu Kliničnemu centru daroval respirator v vrednosti 20.000 evrov. "Ko sem slišal, kaj se dogaja v rodni Črni gori, nisem okleval niti najmanj. Nemudoma sem vzpostavil stik s tamkajšnjim bolnišničnim osebjem in pomagal, kolikor sem lahko," je iz ruske prestolnice sporočil Đorđević, ki še vedno okreva po operaciji prednje kolenske križne vezi.

Luka Dončić se zaveda resnosti trenutnega stanja v domovini.
Luka Dončić se zaveda resnosti trenutnega stanja v domovini. FOTO: AP

Dončić že pomagal v Dallasu ... Zdaj tudi v Sloveniji 
Po tem, ko je s soigralcem Dwightom Powllom in lastnikom Mavsov Markom Cubanom dvema zdravstvenima ustanovama v Dallasu daroval pol milijona dolarjev, je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić s svojo prepoznavnostjo in vplivom ter ob pomoči soustanoviteljev fundacije 'Uresničimo sanje' - hokejistom Robertom Kristanom in nogometašem Jako Bijolom - pozval vse slovenske državljane in državljanke, naj prek omenjene fundacije prispevajo karkoli v tem trenutku lahko za najbolj ogrožene v domovini.

Lukov zapis objavljamo v celoti: 
"Že večkrat smo dokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Ko smo pred meseci ustanavljali fundacijo Uresničimo sanje, si nisem mislil, da jo bomo prvič zares potrebovali tako hitro in da bo pri tem lahko šlo celo za življenja Slovencev. V tem trenutku so tisti, ki jih najbolj potrebujemo, zdravniki, medicinske sestre in ostalo osebje. Vsem, ki v tem trenutku garajo, da bi uresničili želje vseh nas in pozdravili vse, ki so in še bodo okuženi, pa lahko pomagamo mi vsi. Sam sem se odločil, da jim finančno pomagam, to je najmanj, kar lahko v tem trenutku naredim ... V imenu svoje fundacije Uresničimo sanje pa prosim in pozivam tudi vse svoje prijatelje, športnike, podjetnike, posameznike, vse, ki v teh težkih trenutkih pač lahko: pomagajte slovenskim bolnišnicam! Vsak po svojih zmožnostih seveda. Aja, pa še to: Ostanite doma!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
21. 03. 2020 15.56
+2
Jst tud pozivam bo tud članek. V Ameriki kao darujetukaj poziva ali pa daruje športno opremo,ki jo je dobil in ni njegova. Res dobrotniki
Ramloc223
21. 03. 2020 16.31
+5
A si ti nepismen...dj pogej kaj si sestavil skupaj. Sem se pa vsaj nasmejal:)
dark horse
21. 03. 2020 18.39
+0
In v čemu je težava? Svoj spis poglej,če si pismen. Dj pogej itd ... Sem se pa vsaj nasmejal
HUSO BOSS
21. 03. 2020 15.45
+3
BRAVO LUKS! MA OSTANEM LAHKO DOMA CELO LETO SITUACIJA JE Z DNEVA V DAN SLABŠA
HalaCr77
21. 03. 2020 14.31
-4
Pol pa en kimmich in goretzka zbereta sama milijon,naši fantje imajo sigurno večje prihodke kot ta dva nemška,pa skoraj najstnika.skpuhi
neycz
21. 03. 2020 14.38
+9
Za Dončiča še ne rečem, ampak Mark Cuban?? :/
HalaCr77
21. 03. 2020 20.13
+0
Sirotinja ni,za lukata govorim.un je pa itak milijarder,ampak.žid neda