Košarka

Golemac: Zmaga na gostovanju šteje dvojno, a obenem ne pomeni nič

Ljubljana, 04. 02. 2021 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so se s svojo drugo zmago nad francosko zasedbo iz Bourga učvrstili na drugem mestu skupine G evropskega pokala, ki še vodi v četrtfinalne boje. Zmaji so dosegli šesto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Ljubljansko moštvo se iz gostovanja v Bourgu vrača s pomembno zmago. Košarkarji Cedevite Olimpije so po izenačenem boju z domačini v prvem polčasu v drugi polovici tekme stopili na plin in se ob zadnjem zvoku sirene veselili zmage s 77:64. 

V Evropskem pokalu je zdaj daljši odmor. 2. in 9. marca sledita še tekmi z Virtusom v Ljubljani in Budućnostjo v Podgorici, ki bosta dali odgovor, ali bo Cedevita Olimpija napredovala v četrtfinale na dve zmagi.

Izkupiček moštva iz Stožic v drugem delu evropskega pokala znaša tri zmage in en poraz, kar Ljubljančane uvršča na drugo mesto skupine G, ki še pelje v četrtfinale. "Fantom čestitam za težko prigarano zmago. Igrali smo kot ekipa. Imamo veliko individualne kakovosti in verjeti moramo drug v drugega. Zmago nam je prigarala obramba v drugem polčasu. S kontrolo skoka, hitrimi prehodi v napade in lahkimi koši smo nato pridobili samozavest. Obrambno smo drugo polovico srečanja odigrali bolj čvrsto in zbrano. Glede na tekmece v skupini moramo biti zadovoljni z izkupičkom treh zmag in poraza. Pomembna zmaga na gostovanju šteje dvojno, a obenem ne pomeni nič. Matematično si namreč še vedno nismo zagotovili napredovanja. Gremo tekmo po tekmo, najprej nas čakata tekmi v Ligi ABA in državnem prvenstvu," je za uradno spletno stran kluba po šesti zaporedni zmagi v vseh tekmovanjih dejal trener Jurica Golemac. Jaka Blažič in Rion Brown sta bila s po 15 točkami najboljša strelca svojega moštva. Sledil jima je Kendrick Perry, ki je svojim 14 točkam dodal še pet skokov. Jarrod Jones jih je zbral 11, Edo Murić pa je pristavil 10 točk in šest skokov. Mikael Hopkins jih je vknjižil šest ob petih skokih. "Občutki so dobri. Potrebovali smo to zmago, ki bo pomembna v boju za napredovanje v naslednji del tekmovanja. Kakovostno moštvo JL Bourga je bilo borbeno, a tudi mi smo pokazali veliko srce," je za spletno stran kluba dodal Rion Brown.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljansko moštvo bo teden zaključilo še z enim gostovanjem. V soboto se bodo košarkarji iz slovenske prestolnice na tekmi 18. kola Lige ABA v Podgorici pomerili z zasedbo Budućnosti VOLI. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
04. 02. 2021 10.55
+3
Koncno imate dobro ekipo ter dobrega trenerja tako da zopet uživamo v uspesnih predstavah. Čestitke vsem z upravo vred.
pepi bolcev
04. 02. 2021 08.56
+10
Vedno je fora v vodstvu in trenerju. Bravo Golemac! Uzivamo!