Košarka

Wade hvali Miami: Mešanica mladosti in izkušenj je idealna za letošnji uspeh

Miami, 26. 09. 2020 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav so košarkarji Miami Heat na peti tekmi finala vzhodne konference zapravili prvo možnost za preboj v veliki finale, ostajajo v zelo dobrem položaju, saj proti Bostonu vodijo s 3:2. Da jim bo uspelo preskočiti Kelte, ne dvomi nekdanji talisman vročice Dwayne Wade, ki je za ESPN izpostavil nekaj razlogov za letošnje izjemne predstave ekipe s Floride.

Dwyane Wade je kariero sklenil po koncu lanske sezone.
Dwyane Wade je kariero sklenil po koncu lanske sezone. FOTO: AP

Miamiju zaenkrat dobro kaže, da si zagotovi prvo finalno vozovnico po letu 2014, ko je v AmericanAirlines Areni blestela velika trojka z LeBronom Jamesom, Chrisom Boshem in Dwaynom Wadeom. Slednjega odlične predstave vročice v končnici, v kateri je Miami občutno dvignil formo v primerjavi z rednim delom, ne presenečajo. 

"Vso sezono je bilo lepo videti, da bo Miami v končnici zahteven nasprotnik za vsakogar. Igranje v "mehurčku" je spremenilo marsikaj. Prednosti domačega terena ni več, pomembno je, kdo je bolj neizprosen. In Miami ima veliko neizprosnih košarkarjev. Že pred začetkom nadaljevanja v Orlandu sem bil zelo optimističen, a treba se je zavedati, da delo še ni končano," meni Wade.

Vročico krasi izjemna ekipna igra, zato bi bilo težko izpostaviti le enega posameznika. A ko se četa Erika Spoelstre znajde v težavah, večino žog še vedno dobi Jimmy Butler. Ta je imel v prejšnjih sezonah v drugih ekipah kar nekaj težav s soigralci, v Miamiju pa je le našel svoje mesto pod soncem, čemur prikimava tudi Wade: "Jimmy je prišel iz "ničle". Vse, kar ima, si je zgradil sam. Poznam ga dovolj dobro, da vem, da ga zanima zgolj in samo zmagovanje. To je vse, kar pozna. Če preostali igralci košarke ne razumejo tako kot on, bo imel z njimi težave. V Miamiju pa mu za to ni treba skrbeti, saj je zmagovalna miselnost tu globoko zakoreninjena."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V končnici blestita tudi nadarjena ostrostrelca Duncan Robinson, ki začenja celo v prvi peterki, in Tyler Herro. "Bil sem zraven, ko je Robinson prišel v Miami. Trener Spoelstra se je že takrat zavedal, kako dober strelec je. Zato mu je vsakič, ko je imel priložnost za met, a ni vrgel, naložil kazenske kroge. "Spo" mu je zelo pomagal, da je prišel do nivoja, na katerem je," se spominja legendarni D-Wade. 

38-letnik iz Chicaga dodaja, da je Miami letos le našel pravi recept za uspeh, ki ga je iskal vse, odkar je Florido zapustil že omenjeni James. "Mešanica mladeničev, kot so Tyler, Duncan ter Bam Adebayo, in izkušenih veteranov — Andre Iguodala, Jae Crowder, Jimmy Butler in seveda, da ne pozabim, Goran Dragić – je kot nalašč za velike podvige v NBA v tem trenutku."

Če se bo Miami uspel prebiti do finala, se bo tam najverjetneje udaril z Los Angeles Lakersi. To bi pomenilo, da bi si nasproti stala legendarni lastnik Miamija Pat Riley, ki pri 75 letih še ni rekel zadnje, in LeBron James. "Vsi vemo, kako tekmovalna sta. Zato bi bilo izjemno, da bi se v finalu pomerila prav Miami in Los Angeles," se dvoboja legend na sicer različnih področjih že veseli Wade.

Primerjava Tatuma in Dragića na peti tekmi.
Primerjava Tatuma in Dragića na peti tekmi. FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.