Košarka

Wood tretji pozitiven v NBA, Gobert, Williamson in drugi finančno pomagajo zaposlenim

New York, 15. 03. 2020 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Košarkar ekipe Detroit Pistons Christian Wood je tretji igralec v ligi NBA, ki se je okužil z novim koronavirusom. Pred njim sta bila pozitivna košarkarja moštva Utah Jazz Rudy Gobert in Donovan Mitchell. Številni košarkarji, Gobert, Zion Williamson in drugi namenjajo denar za vse tiste delavce v dvoranah, ki so ostali brez zaslužka.

Do sedaj je bil virus omejen na ekipo Utaha (dva primera), sedaj je bil pozitiven košarkar Detroita. Pistonsi so se merili z Utahom 7. marca in glede na statistiko lige NBA, kot poroča USA Today, sta Wood in Gobert igrala drug proti drugemu v napadu in obrami približno deset minut. Mogoče je, da se je Christian Wood okužil na tej tekmi, je pa potem odigral še dve, proti NY Knicksom in proti Philadelphii, ko je dosegel 30 oziroma 32 točk.

Rudy Gobert, ki je bil pred dnevi močno kritiziran zaradi neodgovornega dejanja, ko se je po odhodu z novinarske konference namenoma dotaknil vseh mikrofonov in snemalnikov na mizi, se je odločil, da bo podaril 500.000 ameriških dolarjev za uslužbence dvorane v Salt Lake Cityju in Oklahoma Cityju ter v svoji rodni Franciji, ki jih je prizadela epidemija  koronavirusa. Francoz bo 200.000 dolarjev nakazal za uslužbence dvorane Vivint Smart Home Arena, kjer domuje Utah Jazz, po 100.000 dolarjev pa prizadetim družinam v ameriških zveznih državah Utah in Oklahoma ter v rodni Franciji.

Pred Gobertom so se za ta korak odločili tudi nekateri drugi košarkarji. Med prvimi se je odzval grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je 100.000 dolarjev namenil za osebje dvorane Fiserv Forum, kjer igra njegov Milwaukee Bucks. Tudi igralec Cleveland Cavaliers Kevin Love je v ta namen obljubil 100.000 dolarjev, podobno sta storila Detroitov Blake Griffin in Cody Zeller (Charlotte).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi prvi izbor lanskega nabora Zion Williamson bo pokril plače za osebje dvorane Smoothie King Center, kjer igrajo njegov New Orleans Pelicans iz New Orleansa. Tam se številni še niso pobrali na noge po uničujočem hurikanu Katrina leta 2005. "To so ljudje, ki omogočijo, da se igrajo naše tekme in ustvarijo vrhunsko okolje za naše navijače in vse, ki so vključeni v klubsko organizacijo. To je majhen del, da lahko izrazim mojo podporo in hvaležnost tem čudovitim ljudem, ki so v podporo meni in soigralcem," je med drugim zapisal košarkar.

Podobne akcije so nato sledile v drugih ekipah NBA in tudi v hokejski ligi NHL, kjer igrajo Slovenci Luka Dončić, Goran Dragi, Vlatko Čančar in Anže Kopitar. V ZDA so po izbruhu epidemije do nadaljnjega odpovedani vsi športni dogodki.

Zion Williamson
Zion Williamson FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.