Košarka

Young 'ponavlja' za Dončićem: koš s klopi in nova odlična predstava

Atlanta, 22. 03. 2019 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Edini resen nasprotnik Luka Dončića v boju za laskavi naziv novinca leta lige NBA, Američan Trae Young, še naprej blesti v dresu Atlanta Hawksov. Sokoli so v četrtek zvečer premagali ekipo Utah Jazz (117:114), Young pa je navdušil z nekaj izjemnimi potezami in koši.

Young (v sredini) med tekmo z Utahom, pokrivata ga Ricky Rubio (desno) in Joe Ingles.
Young (v sredini) med tekmo z Utahom, pokrivata ga Ricky Rubio (desno) in Joe Ingles. FOTO: AP

Ena lepših potez je Traeju Youngu uspela že pred tekmo v domači dvorani State Farm Arena, ko je v slogu Luka Dončića zadel koš s klopi za rezervne igralce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ni skrivnost, da se samozavestni Američan v boju za laskavi naziv novinca leta v ligi NBA še ni povsem odrekel lova za Ljubljančanom, ki je tako kot njegova Atlanta z Dallas Mavericksi ostal brez možnosti za preboj v končnico. Young je raven svojih predstav v drugem delu sezone še dvignil in bil na zadnji domači tekmi proti ekipi Utah Jazz spet odličen ‒ tudi v zaključku tekme, ko je dosegel zadnje od svojih skupno 23 točk in 11 podaj. 

Izjemen prodor in koš Younga na tekmi Atlanta Hawks ‒ Utah Jazz:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vedno bolj jih zna speljati na napačno sled
"Zelo mi je pomembno, tako kot vsem v naši slačilnici, da sezono zaključimo dobro," je v pogovoru z ameriškimi mediji po tekmi v olimpijskem mestu povedal Young, ki so ga Sokoli v klub pripeljali po tem, ko so na naboru sicer izbrali ravno Dončića, a ga nato prepustili Dallasu.

"Zdaj sem igral proti vsem ekipam v ligi. Malce bolj vem, kako me bodo pokrivali, kako se bodo spopadli z mojimi 'pick and rolli'. Zdaj znam (nasprotnike, op. a.) malce bolje speljati na napačno sled," še pravi Young.

Youngovi vrhunci na tekmi Atlanta Hawks ‒ Utah Jazz:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
22. 03. 2019 21.39
-6
Ja ma zdaj bos se rekel da Young ni dober igralec....
Maxx365
22. 03. 2019 17.41
+25
Ja ja, na vsak način hoče pokazat, da vse kar zna Dončić, zna tudi sam, očitno je da izvaja ofenzivo za novinca leta na celotni fronti. Samo vprašanje kolikokrat je poskusil, da je zadel.
resnicaosvobaja
22. 03. 2019 18.50
+15
Dončiča pokrivata 2 že nekaj časa, Younga pač redkokdaj kdo. Stavnice so že pred časom naznanile, da je rookie leta zaključena zgodba. Če odmislimo tekmo ki i je trajala 68 minut in je Young dosegel 49 točk v 56 minutah, v marcu kljub izrednim predstavam ne dosega niti 20 točk na tekmo
blef
22. 03. 2019 18.56
-4