Košarka

Z. Dragić blizu vrnitve: Svetovno prvenstvo brez evropskih prvakov se čudno sliši

Ljubljana, 22. 11. 2018 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenskega košarkarskega reprezentanta Zorana Dragića je naša ekipa obiskala na treningu, kjer nam je zaupal, da zaključuje rehabilitacijo kolena. V klubsko košarko si želi vrniti v začetku januarja, reprezentanci pa bo znova pomagal februarja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zoran Dragić počasi končuje rehabilitacijo
    02:20
    Iz 24UR: Zoran Dragić počasi končuje rehabilitacijo
  • Iz SVETA: Zoran Dragić se vrača na parket
    03:56
    Iz SVETA: Zoran Dragić se vrača na parket
  • Zoran Dragić zaključuje rehabilitacijo po poškodbi kolena
    02:21
    Zoran Dragić zaključuje rehabilitacijo po poškodbi kolena

"Bili smo evropski prvaki in svetovno prvenstvo brez evropskih prvakov se malo čudno sliši. Sistem se je spremenil, Fiba je naredila veliko škodo reprezentancam, ki imajo veliko igralcev v močnih klubih. Za takšno reprezentanco, kot je Slovenija, je to velik šok," se je aktualnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 na Kitajskem dotaknil Zoran Dragić. Slovensko reprezentanco s prenosom na Kanalu A in VOYO čakata tekmi v Zaporožju (29. novembra proti Ukrajini) in doma proti Latviji (2. decembra). "Če po resnici povem, bi lahko igral, ampak se držim moje rehabilitacije. Lahko bi tvegal in šel igrati pet na pet, ampak če do danes tega še nisem, potem vse skupaj nima smisla," je čistega vina nalil Ljubljančan. 

Zoran je s potekom rehabilitacije zadovoljen. "Trenutno je koleno zelo dobro. Še en mesec rabim, da se vpeljem v igro 5 na 5. Samo še to mi manjka. Zelo blizu sem, da zaključim to rehabilitacijo," nam je zaupal. "Računam, da se bom lahko vrnil v začetku januarja. To je moj cilj. Takrat želim najti klub in trenirati z ekipo," je še dodal. Z Efesom je prekinil pogodbo, ko se je poškodoval. "Bil sem več časa z družina, rehabilitacijo sem delal v ZDA, zdaj jo dokončujem v Sloveniji. Ko bom stoodstotno pripravljen, bom šel na tržišče," je pričakovanja opisal Dragić in za konec razveselil tudi ljubitelje slovenske košarke, saj je napovedal februarsko vrnitev v reprezentanco. "Vsekakor se bom odzval, če ne bom v kakšnem klubu, ki bo igral v Evroligi," je povedal brat Gorana Dragića.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?uknaveji
23. 11. 2018 10.56
+3
Bravo! Prav lepo ga je gledati spet v akciji. Čestitke, Zoran, in veliko sreče pri iskanju kluba.
PanterTheBlack
22. 11. 2018 14.07
+12
Krasno. Enega asa smo že pridobili. Še Dončić naj pride igrati za reprezentanco nazaj
Le vkup uboga gmajna
23. 11. 2018 13.00
+0
Dončič naj pride igrat kvalifikacije!? A se ti med poukom lahko greš igrat v peskovnik?