Košarka

Za Olimpijo je vsaka tekma do konca sezone kot finale

Ljubljana, 19. 03. 2021 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je nova preizkušnja v Ligi ABA. V 22. kolu se bodo na domačem parketu Arene Stožice pomerili z Zadrom. Ljubljančani vstopajo v sklepni del rednega dela sezone v regionalni ligi, ko je vsaka tekma za njih kot finale. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca namreč krčevito lovijo preboj v končnico tekmovanja, kamor se uvrsti zgolj četverica.

Žiga Dimec v akciji
Žiga Dimec v akciji FOTO: Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija vstopa v sklepni del rednega dela sezone Lige ABA z nekaj slabšo popotnico zadnjih dveh tekem, ki so ju Ljubljančani izgubili. Pred izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca je le še sedem preizkušenj, najprej pa bodo na domačem stoženskem parketu gostili Zadar. Na prvem medsebojnem dvoboju obeh moštev je bilo v Dvorani Krešimirja Ćosića napeto vse do zadnjih trenutkov. Cedevita Olimpija je slavila tesno zmago z 80:78, uspeh pa sta v zadnjih 90 sekundah tekme zagotovila Edo Murić s trojko in Kendrick Perry s tremi zadetimi prostimi meti. Prav ameriški organizator igre je postavil končni rezultat tekme, saj met za tri točke Kodija Justicea ni našel poti skozi obroč. Jaka Blažič je bil s 23 točkami najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe, na drugi strani jih je Justice dosegel 20. "Pred nami je zahtevna tekma. Zadar ima odlično fizionomijo ekipe, ki je zelo dobro vodena, zato tekma zagotovo ne bo lahka. Njihovi košarkarji so izjemno individualno nadarjeni. Mi bomo morali igrati ekipno, fizično in energično, če želimo, da zmaga ostane doma, napravili pa bomo vse, da se bo to tudi zgodilo," je za uradno spletno stran kluba razpredal trener Golemac.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Medtem ko je Cedevita Olimpija še naprej v boju za končnico regionalne lige, je Zadar s šestimi zmagami na 19 tekmah trenutno na 12. mestu prvenstvene lestvice in se krčevito bori za obstanek. Moštvo iz Dalmacije je pred tednom dni na domačem parketu moralo priznati premoč FMP-ju (63:76), Zmaji pa so prejšnjo soboto klonili na gostovanju v Laktaših pri Igokei (70:76). "Zadar je neugoden tekmec. Tako v obrambi kot tudi v napadu moramo dati vse od sebe, verjamem pa, da bomo naredili vse, da bosta dve točki ostali v Stožicah," je za spletno stran Cedevite Olimpije prepričan Žiga Dimec, ki v zadnjem obdobju dobiva precej večjo minutažo.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.