Košarka

Za uvod v novo sezono poraz prvakov, Brooklyn prepričljiv

Los Angeles, 23. 12. 2020 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Z uvodnima tekmama se je v noči s torka na sredo začela nova sezona severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA. V obračunu mestnih tekmecev so v Los Angelesu Clippersi s 116:109 premagali aktualne prvake Lakerse, Brooklyn pa je prepričljivo ugnal Golden State s 125:99.

Statistika LeBrona Jamesa in Paula Georgea na tekmi Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers.
Statistika LeBrona Jamesa in Paula Georgea na tekmi Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers. FOTO: Sofascore.com

Malo več kot dva meseca po tem, ko so Los Angeles Lakers osvojili krono zaradi pandemije novega koronavirusa posebne sezone 2019/20 z zmago v finalu nad ekipo Miami Heat, so na uvodni tekmi sezone 2020/21 pristali na realnih tleh.

Superzvezdnika LeBrona Jamesa je povsem zasenčil član mestnih tekmecev Paul George, ki je pred manj kot dvema tednoma s Clippersi podpisal štiriletno podaljšanje pogodbe v vrednosti 226 milijonov dolarjev. George je v drugem polčasu dosegel 26 od svojih 33 točk: "S kreiranjem pod obročema sem padel v dober ritem, tako sem vzdrževal ogenj, pustil sem, da igra pride k meni, gledal sem, kje lahko pomagam in prevzemal tiste mete, ki so mi bili na voljo."

Košarkarski večer v Staples Centru se je začel s tem, da so "jezernikom" podelili v trajno last prstane z diamanti in ametistom. Je pa bil to precej nevsakdanji "spektakel" brez navijaškega živžava. Družinski člani in nekateri zdravstveni delavci, ki so navijači moštva, so ekipi pred tekmo poslali ganljive čestitke. Vendar pa se tekma ni odvila v skladu s šampionskim navdihom. Clippersi so že uvodoma prevzeli nadzor ter sredi prve četrtine vodili celo z 22 točkami razlike. Mestni tekmeci so dobili vse štiri četrtine. Še najmanjša razlika je bila ob polčasu, ko so aktualni prvaki zaostajali le z enim košem razlike (56:54). "Bilo je res čudno v vseh pogledih," je o prevladujočem občutku dneva dejal James, ki je v četrti četrtini nerodno stopil in načel gleženj. "Če praznujemo zgodovinski trenutek z našo franšizo in moramo to storiti brez družine, prijateljev in oboževalcev, je to najmanj čuden dan. To je bila prva tekma, to je bil prvi preizkus za nas. Dobesedno smo skupaj že devet dni kot celotna skupina," je še dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Mrežice' nadigrale 'Bojevnike'
Na sporedu prvega večera sezone, ki bi se, če ne bi bilo pandemije novega koronavirusa, morala začeti oktobra, je bila še ena tekma. Košarkarji Brooklyn Nets so bili na koncu za 26 točk boljši od Golden State Warriors, pri zmagovalcih so trije igralci dosegli mejo 20 točk, najboljši je bil Kyrie Irving s 26.

Tekma je pomenila tudi težko pričakovani prvenec Kevina Duranta v dresu "mrežic". To je bila prva tekma za Duranta, odkar je 10. junija 2019 v peti tekmi finalne serije utrpel poškodbo ahilove tetive, ko je igral še za Warriorse proti Torontu. Durant, ki je izpustil celotno minulo sezono, ni razočaral, dvakratni MVP finala je odigral 25 minut ter dosegel 22 točk. "Počutil sem se dobro," je dejal Durant. "Tekme se nisem lotil drugače. V predsezonskih tekmah sem nekako čutil enako energijo, a dobro je začeti z zmago."

Tekma je pomenila tudi trenerski prvenec za Steva Nasha, ki je bil kot igralec dvakrat proglašen za najkoristnejšega posameznika, septembra pa je postal glavni trener Brooklyna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Statistika Kyrieja Irvinga in Stephena Curryja na tekmi Brooklyn Nets - Golden State Warriors.
Statistika Kyrieja Irvinga in Stephena Curryja na tekmi Brooklyn Nets - Golden State Warriors. FOTO: Sofascore.com

Liga NBA, izida:
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 125:99
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 109:116

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
23. 12. 2020 10.07
-1
Brooklyn bo mocan letos, clippersi so bli ocitno bolj motivirani za mestni obracun