Košarka

Za zmago na Madžarskem bosta ključna dobra obramba in skok

Maribor, 19. 02. 2020 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovenskimi košarkarskimi reprezentanti sta težko pričakovani uvodni kvalifikacijski preizkušnji za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija. Prva tekmica čete selektorja Rada Trifunovića bo neugodna Madžarska, toda Slovenija v četrtkov obračun (neposredni prenos na Kanalu A od 17.45 naprej) vstopa v vlogi favoritinje.

Uvodno kvalifikacijsko tekmo za nastop na EP 2021 med Madžarsko in Slovenijo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A (četrtek, 20. 2., od 17.45 naprej).
Strokovno vodstvo slovenske moške članske košarkarske izbrane vrste hvali na vsa usta prizadevnost in pristop reprezentantov od uvodnega dne priprav do današnjega (sreda) odhoda na Madžarsko, kjer kapetana Eda Murića in druščino, v četrtek ob 18. uri z neposrednim prenosom na Kanalu A (15 minut prej), čaka prva kvalifikacijska tekma v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021.

Čeprav imajo naši vzhodni sosedje v svojih vrstah nekaj zelo dobrih in izkušenih posameznikov - zaradi nastopanja v elitni Evroligi bo pričakovano izostal glavni madžarski zvezdnik Adam Hanga (Barcelona) - je Slovenija v vlogi favoritinje, kar bo morala potrditi z dobro igro v vsej prej kot gostoljubnem vzdušju Arene Savaria v Sombotelu.

Pred selektorjem Radom Trifunovićem in njegovimi varovanci sta uvodni kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2021 proti Madžarski v gosteh in Avstrijo doma.
Pred selektorjem Radom Trifunovićem in njegovimi varovanci sta uvodni kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2021 proti Madžarski v gosteh in Avstrijo doma. FOTO: Košarkarska zveza Slovenije
"Vzdušje v reprezentanci je odlično. Fantje so na priprave prišli v dobrem tekmovalnem ritmu in v dobri formi. Na treningih zelo zavzeto vadijo in vsi skupaj že komaj čakamo na začetek kvalifikacij. Zavedamo se, da nas proti Madžarski pred polno dvorano glasnih navijačev čaka težka doma. Madžari so na domačem parketu močni in neugodni. Igrajo odprto košarko z veliko meti z razdalje. Lahko se razletijo po igrišču, zaigrajo kot v transu in mečejo tudi iz nenavadnih situacij. Tu jih bo potrebno zaustaviti. V prvi vrsti bomo morali dobro in kolektivno odigrati v obrambi ter nadzorovati skok. V napadu moramo biti sproščeni. Ne smemo komplicirati, temveč igrati preprosto košarko," je pred potjo na Madžarsko povedal selektor Rado Trifunović, ki bo končno dvanajsterico košarkarjev določil po zadnjem treningu v Sombotelu.

Nikolić: "Ključni bosta dobra obramba in skok."
Eden od tistih, ki bo ob Jaki Blažiču, Klemnu Prepeliču, Žigi Dimcu in kapetanu Edu Muriću nase moral prevzeti večji del odgovornosti, je zagotovo organizator igre bolonjskega Virtusa Aleksej Nikolić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vedno se je lepo vrniti domov in zaigrati za reprezentanco. Res so super občutki, ko sredi sezone zamenjaš okolje in se družiš s starimi prijatelji ter boriš za slovenski dres. Po kratkih pripravah nas že čaka prvi test. Na Madžarskem pričakujemo težko tekmo. V teh dneh smo odlično trenirali in verjamem, da smo dobro pripravljeni. Imamo še trening, dva, da izpilimo nekaj zadev. Prepričan sem, da lahko odigramo dobro tekmo in zmagamo, kar je tudi naš cilj. Ključ do uspeha bo čvrsta igra v obrambi in skok, ki ga moramo dobiti," je za uradno spletno stran Košarkarske zveze Slovenije dejal Nikolić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
19. 02. 2020 17.44
-1
Treba bo navijati za naše...za koga bo pa SDS ?
09ZarMan10
19. 02. 2020 15.46
+3
Ne glede na to, v kakšni postavi nastopamo in ne glede na to, da za resne ambicije moramo tekmece ne samo premagat, temveč premagat na razliko bi rad poudaril, da je za aktualnega evropskega prvaka igranje v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo nesprejemljivo. AKTUALNI EVROPSKI PRVAK MORA V VSAKEM RESNEM TEKMOVANJU IMETI AVTOMATSKO ZAGOTOVLJEN NASTOP. To, kar se gre mednarodna košarkarska zveza je kriminal brez primere! Naslednja žalost pa bo realno spoznanje, koliko smo sploh v dani situaciji, ki jo je prav tako "soustvarila " zveza, pripravljeni spopasti se za ubranitev dosežka.
SHDS
19. 02. 2020 15.17
-1
To bo velik poraz
KOMET1981
19. 02. 2020 15.13
+6
Mislim....HALOOOO. Mi smo prvaki v košarki, sedaj pa je Madžarska neki bau bau.....
JOSEPH HAYDN
19. 02. 2020 14.29
+4
Razlika v kvaliteti je taka pa še smo moglu enega američana pripeljat,da bo neuspeh,če ne zmagajo vsaj za 20 pik
SHDS
19. 02. 2020 15.17
-1
starcov
19. 02. 2020 14.21
+2
obramba in skok,a kosi se bojo pa sami dajal
Jure Strle
19. 02. 2020 14.10
-8
Tega nikolica jz nebi nikoli poklical