Košarka

Vstopnice za poslovilno tekmo Gorana Dragića razprodane v desetih minutah!

Ljubljana, 15. 02. 2024 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zlati slovenski kapetan Goran Dragić, ki je slovensko reprezentanco leta 2017 popeljal na vrh evropske košarke, bo 24. avgusta v Ljubljani organiziral poslovilno tekmo ob koncu športne kariere. Dragićevi navijači in ljubitelji košarke si boste lahko spektakel, ki bo potekal v Areni Stožice, ogledali v živo, a le če ste bili med srečneži, ki so jih tudi dobili. Nekaj manj kot 10.000 vstopnic je bilo namreč prodanih v desetih minutah. Iz ZDA se je oglasil tudi Goran Dragić, ki je na Instagram sprva zapisal le: "Rabimo večjo dvorano".

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Prodaja kart za Dragićev spektakel
    03:24
    Iz 24UR ZVEČER: Prodaja kart za Dragićev spektakel
  • Iz 24UR: Prodaja kart za Dragićev spektakel
    02:47
    Iz 24UR: Prodaja kart za Dragićev spektakel
  • Iz SVETA: V 10 minutah 10.000 vstopnic
    02:14
    Iz SVETA: V 10 minutah 10.000 vstopnic
  • Iz 24UR ZVEČER: Goran Dragić se poslavlja
    10:14
    Iz 24UR ZVEČER: Goran Dragić se poslavlja
  • Goran Dragić s Sanjo Modrić p(o) koncu kariere
    07:18
    Goran Dragić s Sanjo Modrić p(o) koncu kariere

Ob začetku prodaje vstopnic, danes ob simbolični uri 12.37, ki predstavlja številke na dres, ki jih je slovenski zlati kapetan nosil najpogosteje, je bilo na spletni strani Eventima 14.000 uporabnikov. Posameznik je lahko naenkrat kupil največ šest vstopnic po cenah od 35 do 89 evrov.

Vodja organizacijske ekipe podjetja Spontanzo Matej Avanzo je dejal, da je bil naval na vstopnice pričakovan, vseeno pa je tudi njih, tako kot podjetje Eventim, presenetilo tako veliko zanimanje za dogodek 24. avgusta v Stožicah pod imenom Night of the Dragon.

"Zavedamo se, da je brez vstopnic ostalo ogromno ljudi, približno tri četrtine tistih, ki so bili v trenutku začetka prodaje na spletni strani Eventima. Nekaj vstopnic je sicer še ostalo, vendar jih moramo hraniti za udeležene košarkarje, njihove sorodnike in prijatelje, trenerje ter legende, ki bodo sodelovali na spektaklu. Zelo verjetno jih bo nekaj še ostalo in te bomo dali v prodajo avgusta tik pred dogodkom. Ljubitelje košarke bomo pred tem pravočasno obvestili," je povedal Avanzo. Nekateri vstopnice sicer že prodajajo tudi na družbenih omrežjih ali na Bolhi. 

Je pa Avanzo poudaril, da je veliko zanimanje javnosti za nastop največjih zvezdnikov košarke presenetilo tudi podjetje Eventim, ki se je nekaj tednov pripravljalo na prodajo in v to vključilo tudi sodelavce z Eventima Nemčija in Avstrija, kjer so vajeni dogodkov s takim povpraševanjem. "Sporočili so nam, da do približno takega navala pride maksimalno na vsakih nekaj let. Nazadnje je bilo toliko zanimanja za tekmo v organizaciji predsednika Uefe Aleksandra Čeferina za prizadete v avgustovskih poplavah lani v Sloveniji," je dodal Avanzo.

Goran Dragić s pokalom na Eurobasketu 2017
Goran Dragić s pokalom na Eurobasketu 2017 FOTO: Fiba

Dragić: Rabimo večjo dvorano

Iz ZDA se je oglasil tudi Goran Dragić. Najprej je na Instagramu objavil zgolj stavek "Rabimo večjo dvorano", nato pa je dodal: "Izjemno sem počaščen in ponosen, da so vstopnice za mojo poslovilno tekmo pošle v tako hitrem času in da je za dogodek Night of the Dragon tako veliko zanimanja. Hvala vsakemu posebej, ki se je odločil za nakup in s tem izkazal tudi svojo dobrodelnost. Hkrati mi je izjemno žal za vse tiste, ki so potrpežljivo čakali na vstopnico, a na koncu ostali praznih rok. Če bi lahko, bi zagotovil mesto prav vsakemu, a bi za to potrebovali pet Stožic ali še več. Dogodka se z vsakim dnem bolj veselim in komaj čakam, da pride 24. avgust."

A v Stožicah v ospredju ne bo le košarka, saj bo nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste v pripravi na omenjeni dogodek veliko časa in energije namenil dobrodelnosti, ki bo rdeča nit dvodnevnega druženja v deželi na sončni strani Alp. Dragić je na novinarski konferenci, na kateri je napovedal dogodek, ki bo zaznamoval konec njegove kariere, povedal: "Poleg omenjenih zvezdnikov lahko pričakujete še kakšno presenečenje. Bistvo pa je, da se malce podružimo in poskrbimo za socialno šibkejše. Vesel sem in ponosen na prehojeno poklicno pot, na kateri sem doživljal vzpone in padce. Veliko ljudi me je zadnje čase spraševalo o možnostih, da bi vendarle nadaljeval aktivno igranje košarke, a realnih možnosti niti ni bilo." 

Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo organizatorji dogodka namenili v dobrodelne namene, in sicer projektu Botrstvo v športu pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje in Fundaciji Goran Dragić.

V organizaciji ZPM Ljubljana Moste - Polje že deluje dobrodelna številka 1919, na kateri je možno z SMS sporočili s ključnima besedama GOGI5 (donacija 5 evrov) ali GOGI10 (donacija 10 evrov) podpreti Botrstvo v športu in Fundacijo Gorana Dragića.

Rekorder v dresu Slovenije

Goran Dragić je z 90 uradnimi nastopi rekorder v dresu Slovenije, za katero je na uradnih tekmah zbral prav tako rekordnih 1095 točk. Največji uspeh v karieri je dosegel na evropskem prvenstvu leta 2017 v Istanbulu, kjer je s Slovenijo osvojil zlato medaljo in bil najkoristnejši igralec (MVP) prvenstva.

Goran Dragić v dresu Milwaukeeja
Goran Dragić v dresu Milwaukeeja FOTO: Instagram - Goran Dragić

37-letni Ljubljančan je v bogati karieri igral za Slovan, Murcio, Olimpijo, Baskonio, leta 2008 pa ga je pot zanesla v najmočnejšo košarkarsko ligo NBA, kjer je zaigral za moštva Phoenix Suns, Miami Heat, Houston Rockets, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks. V dresu zadnjega je konec aprila lani tudi odigral zadnjo profesionalno tekmo. 

Na poslovilno tekmo enega najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov bodo prišla številna znana košarkarska imena, med drugim Jimmy Butler, Luka Dončić, Steve Nash, Rašo Nesterović, Giannis Antetokounmpo, Beno Udrih, Nikola Jokić, Primož Brezec, Nikola Vučević, Jeff Hornacek, Boštjan Nachbar, Igor Kokoškov, Bogdan Bogdanović, Matjaž Smodiš, Steve Kerr, Sani Bečirović, Luis Scola, Miha Zupan in še nekateri, ki jih bodo organizatorji predstavili v naslednjih mesecih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (260)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medŠihtom
17. 02. 2024 10.34
no ni glih arena. bolj mala na pol končana poceni dvoranca lokalnega pomena. tud če bi bla pod montažnim štorom za športne prireditve. za tistih par jurjev enih in istih zdolgo časnežev ki se nimajo kam dat in ki jih skos videvaš ene in iste po pa sjih proces ijah je dobra, za kej resnega in bolj odmevnega pa je treba vsaj v zagreb kjer je infrastruktura in povezljivost grajena bolj svetovljansko, z dolgoročnim učinkom in z kot se zagre pripadajočo ultra bogato in razvito spremljevalno infrastrukturo. ne pa da, kot v ljubljani, če imaš srečo, parkiraš v bl atu bs3ja, al pa da se fij akaš in drenjaš v prenatrpanih trolah kot je praksa v zoki stanu. dvorana brez parkirišč, in stalno razvijajočega mega trgovsko-zabaviščnega centra lool, a res??? bo treba pogledat krepko čez plan ke pri naslednjem stadionu kako se to dela, stožice so zelo poddimenzionirali, kot vljudno pove marsikdo, tudi dragić takoj na začetku. bežigrad so tudi za jeb al, končana zgodba, niso ble stožice dovolj velika šola kako se ne dela. kdaj bo naslednji stadion, čez 50 ali več let, lol??? e hlap čki preobremenjeni, težko težko je breme, videt čez planke 2 sv vojne, ane.
medŠihtom
17. 02. 2024 10.21
kot vidim po komentarjih gre povpraševanje v deset-tisoče. zato je prav da grejo tudi cene v dest-tisoče, sej smo v kapitalizmu, stožice pa kolikor sem nazadnje preveril niso socialna ustanova. naj trg določi vrednost kart, optimalna cena karte je tista za katero bo samo eden poklical, vsem ostalim bo pa predrago. cena vašega zdolgočasenega lajfa, bi se temu reklo.
Mosquito
16. 02. 2024 11.53
Prodam 3 karte za 700
fowler
16. 02. 2024 11.14
karte bi lahko bile zastonj, pa bi še vedno preprodajali... ne moreš tega preprečiti... povpraševanje/ponudba
El pi5tolero
16. 02. 2024 11.03
+2
Prodam 6 kart, cisti blizu igrisca in klopi rezevre! 5800€. Ce placujete golobovo elktriko pol je tole drobiz! Uspodi pod komentar maile napiste pa se zmenmo! Lol
poper00
16. 02. 2024 11.42
+2
Ne moremo to kupiti,ker odplačujemo ukradene janševe miljarde.
medŠihtom
17. 02. 2024 10.23
ti ne boš nič odplačal, prej boš na sociali klošaril.
mak0521
16. 02. 2024 10.33
+4
Nateg stoletja.
tomaz.hren@siol.net
16. 02. 2024 09.26
+5
Ta tekma bi moral biti za mlade gledalce. Kaj želim povedati? Karte bi se morale prodajati po sistemu stari+otroci (en oziroma dva starša + 1,2,3,4 otroci), nekaj bi jih bilo potrebno razdeliti otrokom, ki so športniki in živijo v težkih razmerah, nekaj pa bi jih bilo v prosti prodaji. Mislim, da bi s tem Dragič največ naredil tako zase, lot za promocijo košarke.
Jonason
16. 02. 2024 09.08
+6
Vsak bi lahko kupil največ 2 vstopnice. Včeraj ob 12 so se na Bolhi vstopnice prodajale po 10 kratki ceni...
zmerni pesimist
16. 02. 2024 08.28
+6
Upam da bo vsaj ta denar šel tja kamor je nanenjen ne pa tako kot pri poplavah
Mucamjau
15. 02. 2024 21.23
+13
In karte.so dobili nekateri bedaki ki jih sedaj preprodajajo naprej...
Anticripstoned
15. 02. 2024 21.07
+8
prodam 2 kart za 250
Uporabnik1888402
15. 02. 2024 20.54
+1
Ko ne spremljam tele buce. Drugace bi kupil teh 6 kart in zadnji dan lep znesek zasluzil. Ker ljudje ocitno ne sprasujejo za ceno ..
scipio
15. 02. 2024 20.48
+5
Dragić, hvala ti za tvoj prispevek slovenskemu športu in s tem vidnosti ter ugledu te tvoje in naše države v svetu! Srbskega rodu si, a si znal v tej naši in tvoji Sloveniji kot svoji domovini poiskati svoj izraz in svojo pripadnost, in potem v belem svetu na tej osnovi s svojim delom doseči svoj maksimum in z njim tudi enega od naših skupnih, nacionalnih vrhuncev, tako športnih kot človeških. Lahko si vzor mnogim mladim v te dežele in širše in upam, da to tudi ostaneš.
odlekiran
16. 02. 2024 09.26
+1
Vseeno, kaj blebetate, njegova mama je Slovenka. Se mi pa zdi kot bi to malo skrivali.
Chuck iz Veleja
15. 02. 2024 20.21
+7
Avdič đeželak perrta denar od poplav
daiči
15. 02. 2024 20.24
+1
a je kter reku da niso dnara potalal? a set nena zdi da bi bla pa to mal prehuda sramota da bi vn prslo
dolgi
15. 02. 2024 20.17
+7
za golobovo pa kokodačarjevo poslovilno še jaz prispevam.
Uroš
15. 02. 2024 19.44
+2
Kako do 89 eur za karto? Za tri sem odštel 999 eur.
Bikoborec
15. 02. 2024 19.41
+4
Pridem, če bo njegova lubica tam
dolgi
15. 02. 2024 19.27
+3
zastonj bi morbit šel. če glih ne bi imel kaj drugega.
Prototip
15. 02. 2024 20.07
+2
Mariborrrrrrrrr
15. 02. 2024 19.12
+3
DirtySanchez
15. 02. 2024 19.08
+7
Me zanima za koliko € se bodo karte prodajali na črnem trgu?
Senca6
15. 02. 2024 20.31
+1