Košarka

Zaključek Evrolige julija, zadnji rok za odločitev 24. maj

Tel Aviv, 23. 04. 2020 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

V vodstvu košarkarske Evrolige so se dogovorili, da je zadnji rok za odločitev glede nadaljevanja oziroma odpovedi najmočnejšega evropskega tekmovanja 24. maj. Do takrat bo znana tudi usoda Evropskega pokala, ki naj bi se tako kot Evroliga odvil na eni lokaciji s prvimi tekmami 4. julija.

Barcelona (na fotografiji levo Ante Tomić) je trenutno vodilna ekipa španskega prvenstva, v Evroligi pa zaseda tretje mesto za Anadolu Efesom in velikim tekmecem Real Madridom.
Barcelona (na fotografiji levo Ante Tomić) je trenutno vodilna ekipa španskega prvenstva, v Evroligi pa zaseda tretje mesto za Anadolu Efesom in velikim tekmecem Real Madridom. FOTO: AP

Izvršni odbor podjetja ECA, ki ima v lasti pravice Evrolige in Evropskega pokala, je na tretjem zasedanju po prekinitvi najelitnejših evropskih tekmovanj zaradi pandemije novega koronavirusa sprejel nekaj pomembnih odločitev, ki bodo verjetno pomembno vplivale tudi na razplet državnih in nekaterih regionalnih prvenstev, denimo lige Aba, v kateri od slovenskih klubov nastopajo Cedevita Olimpija, Krka in Primorska.

 ECA je 24. maj postavila kot zadnji rok za odločitev glede odpovedi ali nadaljevanja mednarodnih tekmovanj. V primeru, da bi se tekmovanje v Evroligi nadaljevalo, bi ga izvedli med 4. julijem in 26. julijem. A najprej bi med 29. majem in 11. junijem, če bi bilo potrebno, igralci opravili s preventivno karanteno in nato imeli na voljo preostanek meseca za skupne priprave. Evropski pokal naj bi poskušali izvesti med 4. in 17. julijem, obe tekmovanji pa bi se odvili na enem prizorišču.

Dogajanje v Evroligi je ustaljeno od 12. marca. Organizatorji nameravajo na eni lokaciji odigrati vseh manjkajočih 54 tekem iz rednega dela, nato pa bi priredili še zaključni turnir, na katerem bi namesto štirih nastopilo najboljših osem ekip iz rednega dela. Šest krogov pred koncem rednega dela je v najboljšem položaju Anadolu Efes, ki je na 28 tekmah dosegel 24 zmag in doživel štiri poraze.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.