Košarka

Zaključni turnir Evrolige tudi uradno preložen, novi datum še ni znan

Barcelona, 16. 04. 2020 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
0

Pandemija novega koronavirusa je tudi vodstvo košarkarske Evrolige prisilila v to, da preloži svoja tekmovanja. Vodilni možje najmočnejše evropske košarkarske organizacije so v četrtek tudi uradno preložili sklepni turnir, ki bi moral biti na sporedu med 22. in 24. majem v Kölnu, tekmovanje pa sicer miruje že od 12. marca.

To, da bo turnir zaradi pandemije prestavljen, je bilo jasno že dalj časa, v četrtek pa je to postalo tudi uradno, jasno pa zavoljo nepredvidljivih razmer ob pandemiji koronavirusa nadomestnega datuma še ni. "Še vedno smo v pogajanjih, da v isti dvorani odigramo finalni turnir kasneje," je na današnji video konferenci povedal prvi mož Evrolige Jordi Bertomeu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta pravi, da Evroliga še vedno načrtuje, da sezono izpelje do konca. "Manjka nam samo zadnjih šest tekem rednega dela, končnica in zaključni turnir," je dejal Bertomeu, ki seveda ne ve, kdaj bi se sezona lahko nadaljevala, saj v Evropi še nič ne kaže, da bodo športna tekmovanja v kratkem lahko stekla. "Zdravja košarkarjev, trenerjev in gledalcev ne bomo ogrožali," je še odločen. Priznal je tudi, da Evroliga že razmišlja o tem, da bi popolnoma spremenila format končnice, če se bo sezona nadaljevala. Kot eno od možnosti je omenil tudi zaključni turnir "Final8".

Evroliga čaka na zeleno luč za nadaljevanje sezone.
Evroliga čaka na zeleno luč za nadaljevanje sezone. FOTO: AP

Grozi celo popolna odpoved sezone
Tudi nadomestni termini so nejasni. Če bo Evroliga vztrajala pri Kölnu, je že zdaj jasno, da bo šlo za prireditev brez gledalcev ali pa jesensko prireditev. V Nemčiji so večje prireditve do 31. avgusta namreč prepovedane. Morda to pomeni tudi selitev kam drugam, saj si Bertomeu želi tekmovanje končati do konca julija. "Drugače bi lahko ogrozili naslednjo sezono. V skrajnem primeru bomo letošnjo tudi odpovedali," je še dejal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.