Košarka

Zaradi smrti temnopoltega Američana prestavljen obračun Minnesote in Brooklyna

Minneapolis, 12. 04. 2021 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je prestavilo obračun med ekipama Minnesota Timberwolves in Brooklyn Nets, so sporočili v izjavi za javnost. Za tak korak so se odločili tudi v hokejski ligi NHL in prestavili obračun med Minnesota Wild in St. Louis Blues. Razlog je smrt temnopoltega moškega, ki so ga ustrelili policisti v Minneapolisu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ZDA od nedelje odmeva smrt 20-letnega Daunteja Wrighta, potem ko ga je ubila policistka med prometno kontrolo v predmestju Minneapolisa Brooklyn Center. Tam so v nedeljo izbruhnili nemiri, ki se še vedno nadaljujejo. "V luči tragičnih dogodkov v Minneapolisu je obračun med Minnesoto in Brooklynom odpovedan. Odločitev je padla po posvetu vodstva lige NBA z moštvom Minnesote ter predstavniki lokalne skupnosti," je v izjavi za javnost zapisala liga NBA. "Iz spoštovanja do lokalne skupnosti smo se po tragičnih dogodkih v Brooklyn Centru ter smrti Daunteja Wrighta odločili prestaviti obračun Minnesota Wild - St. Louis Blues. Dvoboj bo odigran 12. maja," so zapisali na uradni spletni strani lige NHL.

V Minneapolisu je sicer že več tednov napeto zaradi sojenja nekdanjemu policistu Dereku Chauvinu, ki je lani maja s klečanjem na vratu zadušil temnopoltega Georgea Floyda. Potem ko so policisti ustrelili Wrighta, pa je prišlo do spopadov med protestniki in policijo.

Koronavirus pasica nova


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
13. 04. 2021 17.39
Naj še to naredijo za vsakega mrtvega belopoltega policaja, ki ga je ubil temnopolti in naj kar zaključijo sezono...
blazter
13. 04. 2021 08.19
+1
Tole v ZDA je resno. Policisti prestrašeni, pod pritiskom pri vsakem postopku, prekršku temnopoltih. Bogati temnopolti igralci pa v boju proti rasizmu klečijo in zmerjajo med tekmo belce. Šport pa trpi.