Košarka

Zavrnjeni Carmelo: Izogiba se ga tudi reprezentanca ZDA

New York, 09. 08. 2019 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ni dolgo tega, ko je Carmelo Anthony v dresu Denverja in kasneje New Yorka veljal za enega najboljših napadalnih igralcev lige NBA. 35-letnik je iz Velikega jabolka nato prestopil v Oklahomo, kjer je njegova barka začela toniti. Sedaj je tako globoko, da se ga izogibajo praktično vse NBA ekipe, podobno pa velja tudi za ameriško reprezentanco.

Carmelo Anthony je k Oklahomi prispel kot velika okrepitev, a svojega slovesa tam nikakor ni potrdil.
Carmelo Anthony je k Oklahomi prispel kot velika okrepitev, a svojega slovesa tam nikakor ni potrdil. FOTO: AP

Ameriška košarkarska reprezentenca bo pod vodstom legendarnega Gregga Popovicha naslov svetovnega prvaka letos branila na Kitajskem. Sprva se je pričakovalo, da bo v deželi vzhajajočega sonca nastopila plejada zvezdnikov, a so se ji ti kot po pravilu zahvaljevali za sodelovanje. Reprezentanca ZDA bo tako nastopila z drugo, morda celo tretjo zasedbo, a je kljub temu glavni favorit za naslov prvaka.

Če je bilo takšnih, ki so se Popovichu zahvalili za povabilo, kar nekaj, pa je tistih, ki si zares želijo zaigrati na svetovnem prvenstvu, bistveno manj. Vsaj med tistimi javnosti bolj poznanimi košarkarji. Eden takih je Carmelo Anthony, ki je preko svojega agenta zaprosil za sodelovanje, a so ga v vodstvu reprezentance zavrnili. Direktor ekipe ZDA Jerry Colangelo je za Sports Illustrated povedal: "Melo je fantastičen košarkar. Tako na reprezentančnem kot klubskem nivoju je pustil globoko sled, a bojimo se, da bi bila njegova prisotnost za ostale člane ekipe motnja, ki si je ne bi želeli. Znova se želi dokazati košarkarski javnosti, a mislim, da mora to storiti v ligi NBA."

Anthony je sicer najboljši strelec v zgodivini ameriške reprezentance na olimpijskih igrah in je hkrati tudi edini, ki je zanjo nastopil na kar štirih različnih turnirjih. Na 31 tekmah je v povprečju dosegal skoraj 11 točk na tekmo. Tudi v ligi NBA pa se lahko krilni košarkar pohvali s kar nekaj prestižnimi dosežki. V sezoni 2012/2013 je bil z 28,7 točke na tekmo najboljši strelec rednega dela, na večni lestvici najboljših strelcev lige pa zaseda visoko 19. mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
09. 08. 2019 16.00
+4
Melo prid v olipmijo!
MarKav
09. 08. 2019 17.49
-2