Košarka

Zdaj gre zares, Cedevito Olimpijo čaka izjemno pomembna tekma proti Zadru

Zadar, 16. 03. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarje Cedevite Olimpije čaka izjemno pomemben obračun 23. kroga rednega dela lige ABA z Zadrom. Boj za ključno četrto mesto, ki bi zmajem zagotovilo prednost domačega igrišča v četrtfinalu, se bo s prenosom na VOYO začel ob 16.55.

ABA liga: Zadar - Cedevita Olimpija
ABA liga: Zadar - Cedevita Olimpija FOTO:

Slovenskim prvakom bodo nasproti stali neposredni tekmeci v boju za boljše izhodišče pred končnico, ob tem pa ima Zadar pred sobotno tekmo zmago manj od Cedevite Olimpije. To pomeni, da se bosta moštvi najverjetneje srečali tudi v četrtfinalu in prednost domačega terena bi lahko bila ključna za napredovanje. Na prvem medsebojnem obračunu sezone v Stožicah so Zadrčani slavili z rezultatom 79:73.

Zmaji so v Zadar odpotovali brez Shawna Jonesa, ki je v Ljubljani ostal zaradi bolečin v hrbtu, in Luke Ščuke, ki še vedno okreva po poškodbi roke."Zadar je izredno izkušena ekipa, odlično vodena, in že vrsto let igra skupaj pod vodstvom istega trenerja. Pokazali so se kot trd tekmec, nenazadnje tudi v Stožicah, zato se zavedamo, da je pred nami zahtevna tekma. V Zadar gremo z ambicijo, da se na igrišču predstavimo v čim boljši luči," je pred odhodom v Dalmacijo dejal trener Cedevite Olimpije, Zoran Martić.

Ljubljanski košarkarji bodo skušali v Zadru prekiniti niz dveh zaporednih porazov. Najprej so Zmaji gostovali v Beogradu, kjer so proti evroligaškemu Partizanu izgubili z rezultatom 102:110, minuli konec tedna pa je bila od Ljubljančanov v Stožicah z rezultatom 80:72 boljša Budućnost.

Zadar je na drugi strani po tekmovalnem premoru v regionalni ligi odigral dve tekmi, obe na domačem parketu, in zabeležil dve zmagi. V 21. krogu je bil v dalmatinskem obračunu z rezultatom 77:61 boljši od Splita, pred malo več kot tednom dni pa je ekipa, ki jo s klopi vodi Danijel Jusup, premagala še Igokeo (74:59). Zadar je trenutno tudi prvouvrščeno moštvo hrvaškega državnega prvenstva, na 24 tekmah rednega dela sezone je zaenkrat zabeležil 22 zmag. Pred tremi tedni je Zadar osvojil tudi naslov hrvaškega pokalnega prvaka.

Hrvaško moštvo ima v svojih vrstah tudi najbolj učinkovitega igralca regionalne lige v tej sezoni. Luka Božić namreč v povprečju dosega 21 točk, 8,2 skoka in 5,9 asistence na tekmo. Prav Božić je bil na prvem medsebojnem obračunu med Cedevito Olimpijo in Zadrom tudi najbolj razpoložen igralec svoje ekipe, saj je v statistiko vpisal kar 32 točk.

"Čaka nas zelo težka in zelo pomembna tekma. Oboji se borimo za mesto med najboljšimi štirimi v regionalni ligi pred začetkom končnice, kar vemo, da je zelo pomembno. Zadar je atipična ekipa, z igro po globini in visokimi košarkarji na vsakem igralnem položaju. Moramo se dobro pripraviti in med tekmo upoštevati taktiko, ki jo bomo pripravili, če želimo na koncu razmišljati o zmagi," je pred odhodom na vroče gostovanje dejal kapetan Cedevite Olimpije, Jaka Blažič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trembalajek
16. 03. 2024 15.11
"Izjemno pomembna tekma" za 2. mesto je bila proti Partizanu, za 3. proti Budućnosti, za 4. danes proti Zadru in vse izgubljajo. Če do konca ne zmagajo vsaj še dve tekmi, bodo pač šesti in imeli sto izgovorov za zafurano sezono. Nato pa zopet bombastične napovedi za prihodnjo sezono.
zmerni pesimist
16. 03. 2024 10.40
+5
Anion6anion
16. 03. 2024 08.29
+5
Mogoče bi jim pomagalo da bi namesto košarke igrali nogomet