Košarka

Zdaj ni več niti odstotka možnosti: Teodosić ostal brez mundiala

Beograd, 21. 08. 2019 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarska reprezentanca Srbije bo na svetovnem prvenstvu na Kitajskem igrala brez kapetana, organizatorja igre Miloša Teodosića, ki je 10. avgusta na pripravljalni tekmi z Litvo obnovil poškodbo stopala. Zaradi te poškodbe je bil dvakrat odsoten dalj časa že v dresu Los Angeles Clippers.

Teodosić (na fotografiji) je nazadnje nosil dres Los Angeles Clippersov, a se je pred začetkom nove sezone vrnil v Evropo.
Teodosić (na fotografiji) je nazadnje nosil dres Los Angeles Clippersov, a se je pred začetkom nove sezone vrnil v Evropo. FOTO: AP
Tekme SP v košarki boste lahko od 31. avgusta naprej spremljali na Kanalu A in VOYO. Kot prvi se bosta ob 9.20 v soboto zjutraj pomerili ravno reprezentanca Srbije in Angole.

"Po pregledu z magnetno resonanco, ki je pokazala raztrganino, lahko z 99-odstotno gotovostjo rečem, da Teodosić ne bo šel z nami na Kitajsko," je srbsko javnost obvestil selektor Aleksandar Đorđević, ki je tudi trener italijanskega Virtusa iz Bologne, za katerega igra 32-letni kreator srbske igre. Đorđević je sicer še dopustil minimalno možnost, da bi Miloš Teodosić na Kitajskem lahko zaigral, a je vse dvome hitro razblinil kar njun delodajalec Virtus.

"Želel bi se zahvaliti predsedniku (Srbske košarkarske zveze Predragu, op. a.) Daniloviću, selektorju Đorđeviću in profesorju (zdravniku reprezentance Draganu, op. a.) Radovanoviću za njihovo razumevanje in pripravljenost," je dejal izvršni direktor kluba Luca Baraldi"Dobro vemo, kaj Miloš predstavlja v Srbiji in v reprezentanci, zato nam je zelo žal, ker ga ne bo na Kitajskem, toda zdravje in okrevanje igralca sta vedno na prvem mestu, za to pa bomo poskrbeli mi."

'Poškodb je preveč'
Teodosić naj bi poškodbo zdravil v Evropi, potem ko je nesrečno poškodbo pred dobrim tednom utrpel na beograjskem obračunu z Litvo. V sporočilu za javnost, ki ga je objavil Virtus, piše, da se bo Teodosić v naslednjih dneh mudil v Bologni in bo na voljo strokovnemu štabu Virtusa, ob istem času pa bo nadaljeval s terapijami v tamkajšnjem izokinetičnem centru.

"Imamo številne primere poškodovanih vrhunskih igralcev in zaradi vedno bolj natrpanega urnika moramo biti še toliko bolj previdni. Poškodb je preveč in veliki igralci morajo biti zaščiteni, ker so oni glavni igralci v tej predstavi," je v izjavi še sporočil Baraldi.

Srbija bo na prvenstvu, ki bo od 31. avgusta do 15. septembra na Kitajskem, igrala v skupini D z Italijo, Angolo in Filipini. Teodosić je z reprezentanco osvojil srebrni kolajni na zadnjih dveh velikih turnirjih, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016 ter na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji. Obakrat so Srbe v finalu nadigrali reprezentanti Združenih držav Amerike. Na evropskem prvenstvu leta 2017 v Turčiji so Srbi s Teodosićem na čelu izgubili v finalu proti Sloveniji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andry1
21. 08. 2019 15.42
-10
En papučar man na kitajskem
V SHESHELJ
21. 08. 2019 15.50
+5
Sj ves kdo ti je doma papucar...tist k te je pridelal
Cunilingus
21. 08. 2019 15.05
-1
S kom pa bo igreala slovenija na temu SP?
KOdOvce
21. 08. 2019 14.36
-1
Vsak dan o srbski reprezentanci košarke, najprej sem mislil, da gledam .rs novice? Naša reprezentanca se je njim priključila ali je kaj drugega fora, razen, da so članki namenjeni slovenskim srbom?
KOdOvce
21. 08. 2019 14.47
-1
Pa preden nekdo začne jokat, jih podpiram, da pridejo čim dlje, ampak članki se vrstijo kot da se gre za naše??
Leonpostman
21. 08. 2019 14.08
+17
V Turčiji leta 2017 Teodosiča niti slučajno ni bilo.
OlalaKokoĐambo
21. 08. 2019 13.06
-8
Se bolje...bo zato menjava toliko bolj " garal "..... Srbiji predvidevam le mogoce pol- finale...ker so prevec favorizirani za Finale in bodo izgoreli v prepricanju ... . Sicer pa navijam za njih.....