Košarka

Zdovc po vrnitvi v Stožice: Moja bo zadnja!

Ljubljana, 21. 02. 2019 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trenerski povratnik v zmajevo gnezdo Jure Zdovc verjame, da se lahko nekdanji paradni konj slovenske klubske košarke Petrol Olimpija v naslednjih petih letih vrne v evroligo. Pred tem pa ga s sodelavci čaka naporno delo in prevetritev obstoječega igralskega kadra, ki ni zmožno slediti začrtanim visokim ambicijam.

Košarkarji Petrola Olimpije v zadnjo tretjino sezone vstopajo z ne najboljšo popotnico. V jadranski ABA ligi jih tri kroge pred koncem čaka ogorčen boj za obstanek, medtem ko v domačem prvenstvu niso v vlogi glavnih favoritov za ubranitev naslova državnih prvakov. 

Jure Zdovc verjame, da se lahko Olimpija v naslednjih petih letih vrne v najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje - evroligo.
Jure Zdovc verjame, da se lahko Olimpija v naslednjih petih letih vrne v najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje - evroligo. FOTO: Twitter
Jure Zdovc, povratnik na 'vročo' ljubljansko klop, se ne boji izziva, a v isti sapi poudarja, da ga s sodelavci v naslednjih dneh, tednih in mesecih čaka mukotrpno delo v želji po postopni vrnitvi evroligo. "Vsak dan sem bolj vesel vrnitve na klop Olimpije. S tem sem sicer prekršil staro, nepisano trenersko pravilo, da se ne vračaj domov, a izziv je velik. Klub je sicer vrhunsko organiziran, toda obstajajo določene težave v moštvu, ki jih bomo skušali odpraviti. Fante bo potrebno psihološko dvigniti na raven, ki jo zahteva ogorčen boj za obstanek v ABA ligi oziroma boj za ubranitev naslova državnega prvaka," so bile uvodne misli novega, starega trenerja Petrola Olimpije.

Nismo favoriti
Nekdanji slovenski selektor priznava, da so ga za vrnitev prepričali argumenti predsednika kluba Tomaža Berločnika in obenem želja predstavnikov glavnih pokroviteljev, da vnovič ugrizne v kislo jabolko. "Lepo je, ko začutiš podporo odgovornih ljudi, ki imajo radi košarko, ki si želijo gledati močno Olimpijo ... Tudi sam sem zelo ambiciozen človek, ne zanimajo me kratkoročni projekti, čeprav smo trenutno v kar precej zahtevnem položaju. Istočasno sem imel na mizi ponudbo iz Turčije, a sem se naposled odločil za ostanek v domačem okolju. Upam, da bo potrpljenje vodstva kluba dovolj veliko, da zastavimo dolgoročen projekt z jasnim ciljem po vrnitvi na mesta, ki Olimpiji ne nazadnje pripadajo," je odločno poudaril Zdovc, ki bo po zaključku sezone konkretneje posegel v obstoječi igralski kader, v katerem prevladujejo mladi in neizkušeni košarkarji. "Imamo nekaj obetavnih košarkarjev, ki pa do prihoda v Ljubljano niso bili vajeni igranja na tako visoki ravni, kjer se pričakujejo zmage oziroma boj za najvišja mesta v vseh tekmovanjih. Sicer imamo določeno širino in kakovost za zaključek sezone, toda v tem trenutku sta tako Krka kot tudi Sixt Primorska vsaj za razred ali dva pred nami," je bil odkrit 52-letni Konjičan. 

Novega, starega stratega Petrola Olimpije čaka veliko dela.
Novega, starega stratega Petrola Olimpije čaka veliko dela. FOTO: Twitter

Trenerjeva je zadnja
Zdovc je dal jasno vedeti, da bo njegova beseda pri sestavi igralskega mozaika za naslednjo sezono - zadnja. "Tisti, ki me dovolj dobro poznajo, vedo, da, kjerkoli sem deloval, sem bil odgovoren za sestavo igralskega kadra in posledično za rezultate moštva. Ne bežim od odgovornosti, a želim proste roke pri kadrovanju, kar je bil tudi eden od pogojev ob vrnitvi. Igralcem sem dejal na prvem sestanku v garderobi, da nimam čarobne palice. V tako kratkem času, kolikor ga nam je ostalo do konca sezone, se bo potrebno maksimalno prilagajati na vseh ravneh. Vključno z menoj. Na razpolago imamo to, kar imamo, optimist sem in verjamem, da lahko izpolnimo dva glavna cilja - obstanek v ABA ligi in ubranitev naslova državnega prvaka. Če sem bil pred prvim treningom zaskrbljen, sem zdaj večji optimist, saj sem pri igralcih opazil veliko željo in motiv," je druženje s predstavniki 'sedme sile' sklenil Jure Zdovc.       

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pokercat912
22. 02. 2019 17.01
+1
Jure bo vpelu tak red da bo krvav znoj teku dol pobam... to je saj 25% vec zmag k do zdej. Ostalo bojo dosegl z nakupi itd... Juretu bo ratal
Nimasmisla
22. 02. 2019 07.45
+4
olimpiji ne manjka trener pač pa kakovostni igralci ki bodo s srcem igrali za kljub za ustrezno plačilo
Nimasmisla
22. 02. 2019 07.43
a misliš bomo videli
direstraits
22. 02. 2019 07.38
-2
V Olimpijo, lahko pride 35 Zdovcev, pa ne pomaga..... Ljubljanski športni je total na dnu, še dober, da obstaja ostala Slovenija..
Simoni?
21. 02. 2019 21.54
-3
Vsa čast, če bo zdržal več kot pol leta....
3cela13o
21. 02. 2019 21.37
+6
Srečno Jure in Olimpija
BobbyP
21. 02. 2019 20.56
-2
Vidiš Zdovc, da se je javna podpora Jankoviću obrestovala in da so se uresničile napovedi. Priden Jurček, piškotka. 👏👏👏
tekač
21. 02. 2019 19.40
+12
Želim veliko sreče in dobro kadovanje. Fante v mlajših kategorijah imamo dobre samo nabor in igranje pa bo. Kupovanje igralcev odsvetujem. Igra na rezultat v prvem letu ne pride upoštev....
big brother
21. 02. 2019 17.41
+1
In zadnja sezona pri Olimpiji za zmeri :)
orcus
21. 02. 2019 17.16
-3
marjank
21. 02. 2019 16.43
+23
Sem vesel,da si se vrnil Jure in da bomo s tvojim prihodom gledali boljšo košarko!
big brother
21. 02. 2019 18.40
+1
Če ne drucga ga je lušn gledat ko psuje , ko bodo mim koša metal :)