Košarka

Zgodilo bi se lahko leta 2021: Antetokounmpo na radarju Bojevnikov

San Francisco, 19. 09. 2019 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nora tržnica v ligi NBA, ki nas je zabavala to poletje, bi lahko nadaljevanje dobila leta 2021. Takrat se iztečejo pogodbe številnim zvezdnikom, tudi najkoristnejšemu igralcu minule sezone, grškemu članu Milwaukee Bucksov Giannisu Antetokounmpu.

Antetokounmpo (levo) na lanski tekmi rednega dela sezone proti Golden Statu in zdaj že bivšemu "Bojevniku" Kevinu Durantu.
Antetokounmpo (levo) na lanski tekmi rednega dela sezone proti Golden Statu in zdaj že bivšemu "Bojevniku" Kevinu Durantu. FOTO: AP

Čeprav si le redki upajo napovedati, da bo Giannis Antetokounmpo leta 2021 iskal novega delodajalca, je dejstvo, da bo zvezdnik Milwaukee Bucksov kot prost igralec lahko neovirano odločal o svoji usodi. 24-letni Atenčan je po mnenju ESPN želja Golden State Warriorsov, kjer so po koncu minule sezone ostali brez naslova in brez enega največjih zvezdnikov lige Kevina Duranta, ki se je preselil v vrste Brooklyn Netsov.

Antetokounmpa bi lahko v San Francisco, kjer bodo od začetka prihajajoče sezone po slovesu od Oaklanda igrali Bojevniki, zvabi tudi prijateljstvo s prvim zvezdnikom Stephenom Curryjem, trdi dobro obveščena novinarka ESPN Ramona Shelburne.

'Grožnja, ki se bliža'
"Posel bi bilo težko speljati, a ta grožnja se bliža," je ob gostovanju v oddaji NBA: The Jump povedala Shelburnova. "Je on tip, ki bo ostal zvest eni ekipi vso kariero in poskušal v Milwaukee pripeljati naslov, ali pa bo 'naredil Kevina Duranta' in se priključil skupini super-prijateljev v Zalivu?"

Bucksi so edina ekipa, ki lahko Grku v naslednjih petih letih ponudi tako imenovano "supermax" pogodbo za kar 247 milijonov dolarjev (223,72 milijona evrov), kateri koli drug delodajalec bi močno zaostal za omenjenimi številkami. Zaenkrat je zelo močna tudi vez med prvim zvezdnikom kluba in vodstvom, ki je okoli Antetokounmpa pripravljeno (z)graditi šampionsko ekipo. Pot Jelenov se je v minuli sezoni sicer končala v finalu Vzhoda, kjer so bili od ekipe iz zvezne države Wisconsin s 4:2 v zmagah boljši kasnejši prvaki Toronto Raptorsi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
19. 09. 2019 20.51
-1
A bi mi dal 3,72 milijona € če bi ga lepo vprašal? On pa bi se zadovoljil z 220 milijoni?
manojleee
19. 09. 2019 20.18
+5
Se strinjam. Sicer odlicen atlet. Visok, hiter, spreten, atraktiven. Nima pa suta, nima pa s hrbt
manojleee
19. 09. 2019 20.20
+4
Nima pa igre z hrbtom proti kosu. Kot so mel Webber, Garnett, Duncan in se bi se nasli. Pac ni igralec po mojem okusu in tudi dvomim, da bi se lahko on z njegovim stilom igre lahko uklopil v taksno ekipo kot je GSW. Dalec od tega, da pravim, da je slab igralec.
JOSEPH HAYDN
19. 09. 2019 19.38
+10
Ne vem kako je bil lahko Giannis MVP, čim dobi na drugo stran nekoga svoje velikosti ima polne hlače, smo videli lansko sezono Leonard ga je pojedel isto na SP veterani Brazilci so ga pojedel