Košarka

Zgodovinski večer Curryja: 53 točk in skok na prvo mesto večne lestvice strelcev Golden Stata

San Francisco, 13. 04. 2021 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Stephen Curry je ob zmagi svojega moštva proti Denver Nuggets prispeval 53 točk, od tega je zadel kar deset trojk, s čimer je na večni lestvici strelcev franšize Golden State Warriors na prvem mestu prehitel legendarnega Wilta Chamberlaina. Pri poražencih je bil najboljši Nikola Jokić s 27 točkami, 12 skoki in osmimi asistencami, medtem ko Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro.

Soigralci in osebje Warriorsev ploska Stephenu Curryju, ko je ta presegel Wilta Chamberlaina kot najboljši strelec v zgodovini franšize.
Soigralci in osebje Warriorsev ploska Stephenu Curryju, ko je ta presegel Wilta Chamberlaina kot najboljši strelec v zgodovini franšize. FOTO: AP

Stephen Cury je Wilta Chamberlaina presegel že v prvi četrtini srečanja, ko je dosegel kar 21 točk. V majici Golden State Warriorsev, za katere igra vso kariero, jih je tedaj imel 17.786, tri več od Chamberlaina, ki je ta rekord postavil davnega leta 1964. Dvakratni MVP lige je do konca še tretjič to sezono presegel mejo 50 točk, zaustavil se je pri 53, ob tem pa zadel deset od 18 metov za tri in iz igre skupno metal 14/24. Velja omeniti, da je imel Curry v 35 minutah igre tudi šest skokov in štiri podaje.

"Že kmalu po začetku smo videli, kako vroč je. Presenetilo nas je, da je rekord presegel že v prvi četrtini. Vedeli smo, da bo nekako že našel pot do 19 točk za nov rekord, a verjetno ne že v prvih 12 minutah," je dosežek svojega varovanca komentiral trener Golden Stata Steve Kerr

Draymond Green je za domače dodal 18 točk, sedem skokov in prav toliko asistenc, Andrew Wiggins pa je dosegel le točko manj. Pri Denverju je bil najboljši že omenjeni Nikola Jokić, ki sta mu do trojnega dvojčka zmanjkali dve podaji, Michael Porter mlajši je imel 24 skokov in devet asistenc. 

Žal pa je poškodbo znova staknil prvi organizator igre gostov Jamal Murray, ki je pred to tekmo štiri počival, tokrat pa si je v zadnjih minutah obračuna poškodoval levo koleno, zaradi česar je predčasno zapustil parket. Kako huda je poškodba, bodo pokazali nadaljnji pregledi. "Grozen občutek je. Vsi v franšizi smo z mislimi pri Jamalu, le upamo lahko, da bomo kmalu dočakali boljše novice," je ob tem povedal strateg Denverja Mike Malone, ki priložnosti za igro znova ni ponudil Vlatku Čančarju

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Konec Utahovega niza
Košarkarji Utah Jazz, vodilnega moštva lige NBA so prekinili niz 24 zaporednih zmag na domačem parketu. Presenetljivo so v Utahu s 125:121 tokrat slavili čarovniki iz Washingtona. Prvi strelec lige Bradley Beal je s 34 točkami prispeval levji delež k zmagi, Russell Westbrook pa je dodal 25 točk in 14 skokov ter asistenc. "Težko nam je bilo, a veseli me dejstvo, da se izziva nismo ustrašili. Igrali smo na polno, kar se je obrestovalo," je zmago komentiral Beal. 

Poraza ni preprečil niti Donovan Mitchell, ki se je proslavil z 42 točkami,  hrvaški ostrostrelec Bojan Bogdanović pa je dosegel svoj rekord sezone – 33 točk. Prvi center moštva Rudy Gobert je po tekmi dejal: "Videti je bilo, da se počutijo zares odlično. Ko ima tekmec takšno tekmo, je zelo težko igrati. Vsi so uživali na parketu, vsak je dodal svoje in to nas je pokopalo." 

Washington je sicer sredi zadnje četrtine vodil že za 19 točk, a se je Utah do konca uspel približati. Polaganje Mitchella 12 sekund pred koncem je izid znižalo na 121:119, a so čarovniki v zadnjih sekundah ohranili mirne živce in s tem kronali odlično predstavo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NBA, 13. april, izidi:
New York Knicks - Los Angeles Lakers 111:96 
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 95:113 
(Luka Dončić, 32 točk, 4 skoki, 4 podaje v 33:01 minute za Dallas) 
Orlando Magic - San Antonio Spurs 97:120 
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 101:90 
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 117:110 
Utah Jazz - Washington Wizards 121:125
Golden State Warriors - Denver Nuggets 116:107 
(Vlatko Čančar za Denver ni dobil priložnosti za igro) 
Phoenix Suns - Houston Rockets 126:120 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.