Košarka

Uspeh v Zadru zmaje ohranja med kandidati za vrh: Zmagi se ne gleda v zobe

Zadar, 11. 01. 2021 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Cedevite Olimpije si je na gostovanju v Zadru, na prestavljenem srečanju devetega kola Lige ABA, priigralo zmago z rezultatom 80:78. Zmaji, ki so večino srečanja preživeli v vodstvu, so se v zadnjih minutah znašli v zaostanku, a si nato v napeti končnici priborili osmo zmago v regionalnem prvenstvu in ostajajo v boju za najvišja mesta v ligi. Ljubljančani napadajo uvrstitev med najboljše štiri ekipe v regiji. Olimpijo ta teden čaka tudi nadaljevanje v Evropskem pokalu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vselej zahtevno gostovanje v Zadru je upravičilo svoj sloves. Košarkarji Cedevite Olimpije so si zmago z rezultatom 80:78 izborili v zadnji minuti obračuna, po tem ko so bili v prednosti od sedme pa do 36. minute srečanja v Dvorani Krešimir Čosić. Zmaji so svoj izkupiček v Ligi ABA z zmagoslavjem na zaostali tekmi devetega kola izboljšali na osem zmag in tri poraze. Četa Jurice Golemca se je v dvoboj z Zadrom podala ob odsotnosti Luke Rupnika, ki ni imel pravice nastopa, ker v času prvotnega termina srečanja še ni bil registriran član ljubljanskega kluba, ter Ivana Marinkovića, ki je v Ljubljani ostal zaradi bolezni. "Pomembna tekma, pomembna zmaga. Po seriji potovanj in tekmah v gosteh smo imeli na obračunu z Zadrom težave še z odsotnostjo Luke Rupnika. Ponovno so se v problemih z osebnimi napakami znašli naši branilci, ampak kapa dol celotnemu moštvu. Na koncu nam je uspelo verjeti vase. Po izgubljenem visokem vodstvu nismo obupali, temveč smo zaupali vase in na koncu zasluženo zmagali. Zadru želim vse najboljše v nadaljevanju sezone," je po zmagi v Zadru za spletno stran Cedevite Olimpije dejal trener Jurica Golemac. "Zmagi se ne gleda v zobe. Vse pohvale Zadru, ki je odigral odlično tekmo. Mi smo morali ostati zbrani. Gre za igro serij. Ostali smo zvesti sami sebi, odigrali dobro obrambo in dosegali točke, ko smo jih potrebovali. V Ligi ABA šteje vsaka zmaga, ne glede na razliko. Ni treba zmagati za 20 točk, lahko zmagaš tudi za točko. Dokler bomo na koncu tekme dosegli več točk od tekmecev, bomo zadovoljni. Srečanje traja 40 minut. Ne glede na vzpone in padce, koliko časa preživiš v igri ali kako dobro zadevaš svoje mete. Treba je nadaljevati z igro in to smo tudi naredili," pa je za uradno spletno stran ljubljanskega kluba dodal Kendrick Perry.

Jaka Blažič je bil vnovič prvi strelec zmajev.
Jaka Blažič je bil vnovič prvi strelec zmajev. FOTO: Cedevita Olimpija

Jaka Blažič je bil s 23 točkami najboljši strelec ljubljanskega moštva, svojim soigralcem pa je kapetan zmajev podelil še pet asistenc. Kendrick Perry je dosegel 14 točk, sledil mu je Mikael Hopkins s 13 točkami in petimi skoki. Jarrod Jones jih je zbral 12, pri sedmih točkah in osmih skokih pa se je ustavil Rion Brown.

Naslednje srečanje Ljubljančane čaka že v sredo, ko bodo ob 18.30 drugi del 7DAYS EuroCupa otvorili z gostovanjem pri Virtusu Segafredo Bologni. Naslednji obračun v Ligi ABA bodo varovanci trenerja Golemca odigrali v četrtek, 21. januarja, ko v Areno Stožice prihaja zasedba Budučnosti VOLI, dva dni pred tem pa se bosta tekmeca spopadla še na srečanju Evropskega pokala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.