Košarka

Zmaji po prvi zmagi: 'Zmanjšali smo slabe minute, ki so nam kvarile igro'

Ljubljana, 29. 09. 2018 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Petrola Olimpije so še tretjič v štirih sezonah novo sezono Lige ABA na domačem parketu začeli z zmago. V slovenski prestolnici je bil nemočen Mornar iz Bara, ki ga je ekipa trenerja Zorana Martića ugnala z 87:66. Najboljša strelca sta bila povratnik po poškodbi, Mirza Begić, in Blaž Mesiček, oba sta dosegla po 16 točk.

Zoran Martić
Zoran Martić FOTO: Damjan Žibert
Po slabšem startu v sezono, Ljubljančani so izgubili obe začetni uradni tekmi Superpokala, najprej v Ligi ABA proti Crveni zvezdi, nato pa še proti koprski ekipi Sixt Primorska, obakrat visoko, je bila tekma proti črnogorskemu prvaku iz Bara za varovance trenerja Zorana Martića izjemno pomembna, in zmaji so nalogo opravili več kot odlično. Črnogorski gost v Stožicah ni imel nobenih možnosti. "Zagotovo je bila to za nas zelo pomembna tekma, saj smo želeli odpreti sezono z zmago na domačem igrišču v Ligi ABA. Uspelo nam je ustaviti met iz razdalje nasprotnikov, kar je bila naša glavna naloga pred začetkom tekme. Hkrati pa smo zmanjšali tiste slabe minute, ki so nam kvarile igro na dosedanjih tekmah. Igralci so skozi celotno srečanje zelo korektno opravljali svoje delo," je po prvi zmagi v sezoni povedal Martić. Med zelo razpoloženimi Ljubljančani je izstopal izkušeni center Mirza Begić. Nekdanji reprezentant je, kot da ne bi manjkal na ponedeljkovi tekmi slovenskega Superpokala, takoj po vstopu v igro nadaljeval tam, kjer je zaradi poškodbe zapestja obstal v četrtfinalu Superpokala Lige ABA proti Crveni Zvezdi. Spomnimo, Begić si je po zabijanju v prvi četrtini nesrečno poškodoval zapestje, nato izpustil obračun s Sixt Primorsko, v petek pa v Areni Stožice prikazal izjemno predstavo.

Jan Špan
Jan Špan FOTO: Damjan Žibert
Tako je že do začetka zadnje četrtine v vsega 15 minutah igre dosegel 16 točk, zbral osem skokov in bil vodilni igralec Petrola Olimpije, ki je do takrat že vodila s 64:49.
Pet domačih igralcev je imelo dvomestno število točk. Po 16 sta jih zbrala Blaž Mesiček (7 podaj, 5 skokov, indeks 29) ter kapetan Mirza Begić (9 skokov, indeks 27), 14 jih je prispeval Dražen Bubnić (trojke 4:6), po 11 pa sta jih zbrala Miha Lapornik (5 podaj) in Jan Špan.

Zadnji del igre je bil tako v Stožicah le še formalnost. "Skozi celotno tekmo smo se držali dogovorov iz garderobe in zasluženo zmagali. Vseh 40 minut smo igrali tako, kot smo bili dogovorjeni. Zelo dobro smo igrali predvsem v obrambi, to se je poznalo tudi v igri v napadu, in prva zmaga v sezoni je tu," je bil po visoki zmagi vesel košarkar Petrola Olimpije Aleksandar Lazić. Črnogorci, ki so lani Olimpijo obakrat premagali, so po tekmi priznali, da v Stožicah niso imeli nobenih možnosti. "Čestitam domačinom za zasluženo zmago. Nimam veliko povedati po takšni tekmi. Petrol Olimpija je od začetka do konca tekme nadzorovala potek igre na igrišču in kaznovala vse naše napake, ki jih je bilo veliko. Zmaga Petrola Olimpije tako nikoli ni bila pod vprašajem. Prvič v trenerski karieri sem imel prvi trening celotne ekipe šest dni pred začetkom tekmovanja. Izkoristiti želimo vsak trening, da se bolje uigramo. Naša igra je bila daleč pod nivojem Lige ABA," je po dvoboju priznal Mihailo Pavičević, glavni trener Mornarja.

Pred Petrolom Olimpijo je eden redkih tednov, v katerem ne bodo odigrali tekme vse do sobote. Takrat jih v Beogradu čaka obračun s Partizanom, na domači parket pa se bodo vrnili v torek, 9. oktobra, ko v Areno Stožice prihaja SIG Strasbourg.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.