Košarka

Zmaji po prvo evropsko zmago s tremi mladinci v kadru

Riga, 27. 12. 2023 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v Areni Riga na obračunu 13. kola rednega dela Evropskega pokala udarili z ukrajinskim Prometejem. Za ohranitev majhnih teoretičnih možnosti za preboj v končnico Ljubljančani v Rigi nujno potrebujejo zmago, Prometeju pa se bodo zoperstavili v zdesetkani zasedbi. V zasedbi zmajev bodo tudi trije mladinci. Olimpija ima za sabo 17 zaporednih evropskih porazov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred ljubljansko Cedevito Olimpijo je pomembno gostovanje, ki bo odločalo o usodi Ljubljančanov v rednem delu Evropskega pokala. Serijski slovenski prvaki se bodo v Areni Riga na obračunu 13. kroga rednega dela pomerili z ukrajinskim Prometejem. Izbranci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija za ohranitev teoretičnih možnosti za preboj v končnico nujno potrebujejo zmago, v primeru poraza pa možnosti za preboj med najboljših 12 ekip tekmovanja ne bo več.

Članska zasedba se je v Rigo odpravila v nekoliko spremenjeni zasedbi. 

Ljubljančani v sezoni 2023/24 v Evropskem pokalu še vedno niso uspeli najti poti do zmage, skupaj z zaključkom tekmovalne sezone 2022/23 pa na evropskih tekmah slasti zmage niso okusili že na 17 zaporednih tekmah. 

Na pot se niso odpravili DJ Stewart, Luka Ščuka, oba sta zbolela, Aleksander Šaškov, ki po poškodbi še vedno ni nared za igro, a bo tokrat odsoten tudi zaradi administrativnih razlogov, Jaka Klobučar, ki ima težave z bolečinami v hrbtu, ter Amadou Sow, ki do zaključka sezone zaradi poškodbe kolena ne bo več stopil na parket. 

Simone Pianigiani
Simone Pianigiani FOTO: Luka Kotnik

Ekipi se bodo tako za tekmo s Prometejem priključili košarkarji mladinske ekipe Vukašin Todorović, Alej Kump in Filip Horvat. "Čeprav smo v EuroCupu še brez zmage, smo že večkrat izpostavili, da se bomo borili do zadnje tekme. Na tekmah večji del tekme igramo na enakem nivoju, obenem pa se v regionalni ligi borimo za najvišja mesta. Žal tekma za nas znova prihaja v neugodnem trenutku, saj smo ostali še brez dveh igralcev. Zaigrali bomo brez DJ Stewarta in Luke Ščuke, ki sta bolna in ne moreta odpotovati z nami, zato se bomo predstavili s sedmimi igralci članske zasedbe in tremi igralci mladinske ekipe. Ne glede na vse bomo dali vse od sebe. Prometej je zelo dobra ekipa, ki rada igra hitro košarko, mi pa bomo morali z limitiranim številom igralcev prikazati čim boljšo predstavo," je pred tekmo s Prometejem za klubsko spletno stran povedal glavni trener Cedevite Olimpije Pianigiani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
27. 12. 2023 11.54
Nizko ste padli. Zelo nizko. Nahjuje pa je, da greste lahko še nižje kot že ste. Teoretične možnosti? Ja pa kaj še. S tem kadrom in s tem trenerjem nikakor ne. Če boste letos dosegli tri zmage v evropskem pokalu bo to veliko presenečenje. V ABA ligi pa se zna zgodit, da vas bo ustavil kakšen Hrvat, ki trenutno navdušuje v dresu Zadra.
brodarko
27. 12. 2023 10.22
+1
V kakšnem kadru ?
vicente
27. 12. 2023 09.27
+5
17 porazov in trener ostaja ma kje smo
zmerni pesimist
27. 12. 2023 09.13
+4
Da ne boste rušili tradicije