Košarka

Zmaji po zmagi v Baru le še korak od polfinala

Ljubljana, 12. 04. 2021 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so se zasedbi Mornarja v pravem trenutku oddolžili za decembrski poraz na parketu Arene Stožice. Na obračunu 25. kola regionalnega prvenstva je četa Jurice Golemca z rezultatom 81 : 71 zabeležila svojo 17. zmago v Ligi ABA nad neposrednimi tekmeci za uvrstitev v polfinale tekmovanja in si močno izboljšala položaj v boju za končnico, v katero peljejo le prva štiri mesta. Ljubljančane v tem tednu čakata kar dve tekmi z evroligaško Crveno zvezdo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Srčna predstava z obilico poguma v odločilnih trenutkih je zasedbi iz zmajevega gnezda prinesla veliko zmago na zahtevnem gostovanju na črnogorski obali. Največ točk med Ljubljančani je dosegel Kendrick Perry, ki jih je zabeležil 21, ob tem pa ulovil še sedem skokov in podelil pet podaj. Jarrod Jones je zbral 19 točk (4/6 za tri). Sledil mu je Rion Brown, ki je tekmo končal s 17 točkami in petimi skoki. Kapetan Jaka Blažič jih je vknjižil osem ob sedmih skokih, točko manj pa je vpisal Mikael Hopkins. "Čestitke moštvu za pomembno zmago na zelo trdi tekmi. Fantje so res garali na obeh straneh igrišča. Bili smo zbrani in poskušali napadati na položajih, kjer smo imeli določeno prednost. V obrambi smo se odlično odzvali na njihove najboljše posameznike, kar je bila zahtevna naloga. Pred nami so še štiri kola in pripravili se bomo na vsako tekmo posebej," je za uradno spletno stran zmajev po blesteči predstavi in dragoceni zmagi na gostovanju v Črni gori dejal trener Golemac, ki se je prav gotovo razveselil tudi dejstva, da je njegova ekipa tekmece ugnala z večjo razliko, tako da ima Olimpija z Mornarjem sedaj boljši medsebojni rezultat.

Kendrick Perry
Kendrick Perry FOTO: KK Cedevita Olimpija

Zeleno-oranžna zasedba se je z obale Jadranskega morja preselila v Beograd, kjer jo v sredo čaka dolgo pričakovan obračun 11. kola Lige ABA s Crveno zvezdo mts v Dvorani Aleksandra Nikolića, le nekaj dni kasneje pa domači obračun z istim moštvom. "Potrebovali smo vrnitev na zmagovalna pota sredi serije zahtevnih gostovanj. Naše delo še ni zaključeno, pred nami je še ena pomembna tekma. Želimo si uvrstitve med najboljša štiri moštva," je pred novimi izzivi v regionalnem tekmovanju – zmaje čakajo še štiri tekme do konca rednega dela – dejal Rion Brown, ki je bil s 17 točkami drugi strelec Olimpije v Baru.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.