Košarka

Zmaji pred ključno tekmo sezone v regionalni ligi

Bar, 10. 04. 2021 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Cedevite Olimpije nadaljuje s težkim ritmom potovanj in gostovanj. Ljubljančani se bodo v nedeljo zvečer v Baru na derbiju 25. kola Lige ABA udarili z Mornarjem. Dvoboj je morda že ključen v boju za končnico regionalnega košarkarskega tekmovanja. Morebitna zmaga bi zmaje močno približala velikemu cilju.

Kendrick Perry
Kendrick Perry FOTO: KK Cedevita Olimpija

Na tekmi predzadnjega kola rednega dela Lige ABA, ki to ni, se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v Športni dvorani Topolica pomerili z ekipo Mornarja. Obe moštvi sta še naprej v boju za mesta, ki po zaključku rednega dela sezone vodijo v končnico, Črnogorci pa imajo, ob dveh odigranih tekmah več od zmajev (23), zmago več na svojem računu (17). Moštvo Mornarja se je v zadnjem obdobju znašlo v manjši rezultatski krizi, saj so košarkarji iz Bara na zadnjih dveh tekmah v Ligi ABA doživeli dva zaporedna poraza. Najprej je bil za Črnogorce usoden beograjski Partizan NIS (75:83), nato pa še FMP (92:94). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sezona sicer še zdaleč ni zaključena, dejstvo pa je, da ima prav Mornar med moštvi, ki so trenutno na mestih, ki vodijo v končnico, največ porazov (6). Cedevita Olimpija ima pred nedeljsko tekmo na svojem računu enega manj, zadnjega so Zmaji doživeli v četrtek v Podgorici na zaostali tekmi 18. kola z Budućnostjo VOLI (75:89). "Nedeljska tekma v Baru je izredno pomembna za obe ekipi. Igra v obrambi bo tista, ki bo na koncu dala odgovor na vprašanje zmagovalca na tem obračunu. Obe ekipi se dobro poznata. Mornar je izredno nadarjeno moštvo z dolgim seznamom igralcev. Če želimo priti do željene zmage, ki bi nas približala končnici, bomo morali odigrati najboljšo tekmo v tej sezoni. Čas za pripravo na tekmece imamo. Po tekmi v Podgorici smo po dolgem času v tekmovalnem ritmu, zagotovo pa si želimo zmage, in naredili bomo vse, da vknjižimo novi dve točki," je za uradno spletno stran kluba pred nedeljsko večerno tekmo dejal trener zelenih Jurica Golemac.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Mornar velja za izredno napadalno usmerjeno moštvo, temu v prid pa govori dejstvo, da bomo lahko v nedeljo spremljali obračun dveh najboljših napadov v regionalni ligi. Cedevita Olimpija je s povprečjem 88,1 točke na tekmo najboljša ekipa v ligi po povprečju doseženih točk na posamezni tekmi, tekmeci iz Bara pa so takoj na drugem mestu, s povprečjem 84,1 točke na tekmo. Z zmago na črnogorski obali bi Cedevita Olimpija naredila odločen korak proti končnici, enako pa velja za Mornar, tako da je tekma za obe moštvi zelo pomembna. "Zagotovo je pred nami tekma velikega pomena, ki bo odločala o mestih med najboljšimi štirimi moštvi v Ligi ABA. Odločale bodo male stvari, torej igra v skoku ter obrambi. Vemo, da če v nedeljo zmagamo, smo že zelo blizu mestu v končnici, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da tekmo dobimo in naredimo velik korak proti našemu cilju," je za spletno stran kluba dejal Edo Murić.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pepi bolcev
11. 04. 2021 15.22
riss in njegova domobranska logika
riss
10. 04. 2021 19.50
+2
Vsak pravi ljubitelj košarke si želi močne Olimpije. Letos je spet zadišalo po Euroligi, čeprav se v odločilnih tekmah spet ni izšlo in se bojim, da se tudi v ABA ligi ne bo. Vseeno pa upam na kaj več v prihodnje in je klub z novim sponzorjem na pravi poti. V Sloveniji je ogromno zanimanje za košarko in bi malo bolj pogumni, ter manj škrti sponzorji lahko naredili eno najboljših EU zgodb. Dvorana bi bila vedno polna, že ob povprečni ekipi v Euroligi. Janković, Mermal in druščina, ko ste dajali družbeni denar, ste se kazali, zdaj, ko je sploh slednji olastninil BTC, pa je škoda "svojega", beri našega denarja. Kaj se čaka?
tekač
10. 04. 2021 12.58
+1
Cedevita Olimpija napreduje. Golemac je mlad in študiozen trener. Če bodo dobili še kakšnega spozorja ( dobro bi bilo,da bi se povezali z Dalasom), Potem bi lahko imeli Olimpijo zopet v Evroligi in Stožice polne. Si lahko mislite,da bi nam Dalas za Evroligo posodil tri igralce. Sanje niso prepovedane in upanje umre zadnje...
Fakeprofil
10. 04. 2021 11.35
Dobro bi bilo napisat dan in uro derbija. Kup enih nepotrebnih nakladanj, kar je bistveno pa izpustite.
HUSO BOSS
10. 04. 2021 11.24
+2
MORNARČKI NISO VEČ TISTO KAR SO BILI TAKO DA JIH OLIMPIJA Z LAHKOTO POVOZI!!