Košarka

Zmaji v Beogradu proti (trenutno) najboljši obrambi v Evroligi

Ljubljana, 16. 10. 2021 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je izredno zahtevno gostovanje v regionalni ligi. V nedeljo se bodo v četrtem krogu lige ABA v Dvorani Aleksandra Nikolića v Beogradu pomerili z aktualnimi prvaki in evroligaši, košarkarji Crvene zvezde mts. Zmaji začenjajo izjemno naporen ritem tekem, saj se prihodnji teden začenja tudi Evropski pokal.

Zach Auguste
Zach Auguste FOTO: Damjan Žibert

Tako Crvena zvezda kot tudi Cedevita Olimpija imata po treh odigranih tekmah v novi sezoni regionalnega tekmovanja na svojem računu dve zmagi in en poraz, obe ekipi pa sta klonili v tretjem kolu. Beograjčani so prejšnjo nedeljo izgubili na gostovanju v Laktaših, ko so se v ponovitvi polfinala tekmovanja iz prejšnje sezone pomerili z Igokeo. Ta je odločno vstopila v obračun in se na koncu veselila zmage s 75:68. Nikola Kalinić je bil s 16 točkami najboljši strelec rdeče-belih. Najboljši strelec Zvezde v tekmovanju je Luka Mitrović s povprečjem 13,3 točke na tekmo. Na začetku tedna, ki se počasi zaključuje, je Cedevita Olimpija v tretjem kolu tekmovanja na domačem stoženskem parketu gostila košarkarje FMP-ja. Zmaji so na parketu prevladovali večino srečanja, v drugem polčasu pa je sledilo nekaj temnih minut, ki so jih gostje izkoristili, izsilili podaljšek, po dodatnih petih minutah igre pa nato slavili zmago z 92:89. V zeleno-oranžnem dresu je bil s 25 točkami najboljši strelec Marcus Keene, Jaka Blažič pa se je ustavil pri 17 točkah. "Čaka nas dvoboj s prvakom regionalne lige. Crvena zvezda je zagotovo favorit tega tekmovanja. Spremljamo evroligaške tekme Beograjčanov in vidimo, da igrajo izredno agresivno in fizično košarko. Vsi so približno enake višine, zato je izredno zahtevno braniti po globini. V tem času sicer ne zadevajo tako, kot so denimo v prejšnji sezoni, toda tekme še vedno zmagujejo. Mi se v Beograd odpravljamo z vedenjem, da bomo pred nedeljsko tekmo bolj sveži kot košarkarji Zvezde, ki bodo v tem tednu odigrali dve tekmi v Evroligi. V tem trenutku igra Zvezda morda celo najboljšo obrambo v celotnem evropskem tekmovanju. Če bomo želeli doseči točke, bomo morali garati, igrati pametno in veliko podajati, da bi lahko prišli do odprte priložnosti za met na koš. Mi nismo v najboljšem položaju. Imamo svoje težave, a takšna sta življenje in šport, moramo se prilagajati. Že drugi teden zapored nas v ekipi pesti viroza, nekateri igralci imajo tudi manjše poškodbe. Toda vsi imajo svoje težave, zato ne smemo jokati. Z vsem, kar imamo na voljo, moramo delati in se pripravljati na naslednje preizkušnje, da bomo boljši," je bil za uradno spletno stran kluba izčrpen trener Jurica Golemac. Kljub omenjenim težavam naj bi nastopili vsi košarkarji, vrača se tudi Edo Murić.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: KK Cedevita Olimpija

V prejšnji tekmovalni sezoni sta se ekipi med seboj pomerili dvakrat, obakrat pa je slavila Crvena zvezda. Prvič sta se moštvi srečali "šele" 14. aprila, ko je bilo v Beogradu po izredno zanimivi končnici obračuna 82:81 za domačine. Ekipi sta se znova že štiri dni kasneje pomerili v Ljubljani, ko je Zvezda slavila z 89:72. "Pred nami je zahtevno gostovanje v Beogradu. Crvena zvezda velja za favorita za osvojitev naslova prvaka lige ABA. V zadnjem obdobju analiziramo igro Beograjčanov in vidi se, da gre za izredno kvalitetno ekipo. Predvsem izstopa njihova dobra igra v obrambi. V Evroligi so na treh tekmah, ki so jih do sedaj odigrali, vselej prejeli manj kot 70 točk. Pred beograjsko publiko nas čaka zelo težka tekma," je v izjavi za spletno stran Cedevite Olimpije dejal kapetan Jaka Blažič.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.