Košarka

Zmaji se bodo lahko v celoti posvetili regionalnemu tekmovanju

Kaunas, 08. 02. 2023 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 14. krogu evropskega pokala zabeležili še 11. poraz in so še korak dlje od uvrstitve v nadaljnje tekmovanje. V litovskem Kaunasu jih je nadigrala vodilna ekipa skupine A, ukrajinski Prometej, ki je bila za sedmo zaporedno zmago v tem tekmovanju prepričljivo boljša s 94:68 (25:24, 52:43, 78:58).

Varovanci Jurice Golemca so doživeli nov boleč udarec v Eurocupu, v katerem imajo za napredovanje zgolj še teoretične možnosti.
Varovanci Jurice Golemca so doživeli nov boleč udarec v Eurocupu, v katerem imajo za napredovanje zgolj še teoretične možnosti. FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljančani, s tremi zmagami ostajajo na zadnjem mestu v skupini, so v Kaunasu igrali preslabo v obrambi, v drugem polčasu pa tudi v napadu, da bi lahko računali na ugodnejši izid, ki bi jim prinesel zmanjšanje zaostanka za želenim osmim mestom. Še naprej ostajajo na zadnjem mestu v skupini, možnosti za napredovanje pa so zdaj res le še zgolj teoretične.

"Olimpija ima enega največjih proračunov v tekmovanju in tudi eno izmed najboljših napadalnih ekip v ligi. Verjamemo, da se niso predali in če se uvrstijo naprej, lahko pridejo daleč," je imel pred tekmo visoko mnenje o ljubljanskih igralcih Ronen Ginzburg, trener ukrajinskega Prometeja, ki uspešno igra v latvijsko-estonski ligi.

Pred tekmo je bil domači strateg prepričan, da lestvica ne kaže realnega stanja in da je tudi zadnjeuvrščena ekipa v skupini lahko nevarna prvi, ki je v tem tekmovanju zabeležila šest zaporednih zmag. To se je potrdilo le v prvi četrtini, v preostalih pa so bili gostitelji občutno boljši.

Olimpija je tekmo dobro odprla, večji del prve četrtine vodila, ta del igre bi tudi dobila, če ne bi Ilja Sidorov v zadnji sekundi zadel meta za tri točke. Toda druga četrtina se je začela z delnim izidom 9:0 v korist domače ekipe, Ljubljančani so imeli nekaj priložnosti, da se povsem priključijo, niso jih izkoristili, tako da so na odmor odšli z devet točk zaostanka.

Takoj na začetku drugega dela je prednost narasla na +15, do konca pa se ni več nižala. Gosti so povsem popustili in so morali teren zapustiti sklonjenih glav.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljanska ekipa bo v 15. krogu gostila litovsko ekipo Lietkabelis Panevežys.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
08. 02. 2023 21.07
ta Olimpija je pa res že neki časa poden od podna....al je krivo vodstvo, ki tak kader jemlje al pa tudi veliko trener, ki ne zna motivirat ekipe.....
lcePower
08. 02. 2023 20.46
adijo golemac