Košarka

Zmaji se po debaklu v Beogradu tolažijo: Izsilili smo tretjo tekmo in dosegli cilj

Ljubljana, 07. 06. 2023 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so končali sezono v regionalni košarkarski ligi. Zmaji so v beograjski Štark Areni na odločilni tretji tekmi polfinalnega niza Lige ABA s Partizanom doživeli poraz z rezultatom 71:90 in zaključili s tekmovanjem za sezono 2022/23. Že v četrtek bodo Ljubljančani znova aktivni, saj jih v Domžalah čaka tretja tekma finalnega niza državnega prvenstva s Helios Sunsi. Rezultat v seriji na tri dobljene tekme je trenutno poravnan na 1:1. Četrta tekma bo v soboto v Hali Tivoli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cedevita Olimpija je s torkovim porazom na odločilni tretji tekmi polfinalnega niza Lige ABA s Partizanom v beograjski Štark Areni zaključila z regionalnim tekmovanjem v sezoni 2022/23. Po 40 minutah obračuna z varovanci legendarnega Željka Obradovića je semafor kazal 90:71 v korist črno-belih, ki so tako Ljubljančane izločili iz odločilnih bojev za najvišja mesta. 

Največ točk za Cedevito Olimpijo je dosegel Zoran Dragić (15), največ skokov je imel Alen Omić (8), največ podaj pa Yogi Ferrell (7). Slednja sta skupaj dosegla le 9 točk.

Ljubljanska zasedba je regionalno ligo še drugo sezono zapored zaključila v polfinalu. Ljubljanski košarkarji so v torek v Beogradu zadržano vstopili v dvoboj z domačini, ki so po malo manj kot štirih minutah igre že vodili s 17:2. To je košarkarje Cedevite Olimpije podžgalo, saj so z delnim izidom 27:12 izid po košu Mirka Mulalića poravnali na 29:29, nato pa so domačini odgovorili z nizom 12:1, s katerim so se do glavnega odmora oddaljili na 41:30. V tretji in četrti četrtini so se Zmaji sicer borili, a evroligaš iz srbske prestolnice jih je vse do konca uspel obdržati na varni razdalji. 

Yogi Ferrell si je izbral najslabši trenutek za eno slabših predstav zadnjih dveh sezon oziroma odkar nosi dres Cedevite Olimpije. V Štark Areni je prvi koš dosegel v tretji četrtini, skupaj je zmogel le tri točke ...
Yogi Ferrell si je izbral najslabši trenutek za eno slabših predstav zadnjih dveh sezon oziroma odkar nosi dres Cedevite Olimpije. V Štark Areni je prvi koš dosegel v tretji četrtini, skupaj je zmogel le tri točke ... FOTO: Damjan Žibert

Zmaga je tako ostala v Štark Areni, Ljubljančani pa se v slovensko prestolnico vračajo praznih rok. "S tem, da smo izsilili tretjo tekmo polfinalnega niza, smo dosegli svoj cilj. Končnemu rezultatu je botroval predvsem slab začetek tekme z naše strani, saj smo Partizanu dovolili, da se je razigral, s tem pa pridobil na samozavesti in to zadržal do konca tekme," je za klubsko spletno stran dejal trener Miro Alilović. "V Ljubljani smo si priborili tretjo tekmo, kar smo si vsi skupaj želeli. Vedeli smo, da nas v Beogradu čaka težka preizkušnja. V Štark Areni za nobeno ekipo ne obstajajo lahke tekme, tudi ta tretja je bila zelo težka. V dvoboj smo slabo vstopili, nato pa smo celotno tekmo lovili priključek in ga enkrat celo uspeli ujeti, a ob tem potrošili preveč energije, Partizan pa je preveč izkušena ekipa, da bi ponudila možnost, da se tako zlahka vrneš v tekmo. Naši tekmeci so bili boljši. Kljub borbi nismo prikazali naše najboljše igre v napadu, saj žoga ni krožila tako, kot smo se dogovorili. To se je na koncu tudi poznalo pri končnem rezultatu," je bil izčrpen kapetan Dino Murić

Statistika tekme Partizan - Cedevita Olimpija
Statistika tekme Partizan - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Partizan - Cedevita Olimpija

Zmaji so tako drugo leto zaporedoma regionalno ligo končali po odločilni tretji polfinalni tekmi. Lani jih je izločila Crvena zvezda, letos pa Partizan. "Zgrešili smo veliko metov in to se nam je v tej dvorani dogajalo na obeh tekmah polfinalnega niza. Na domačem parketu smo uspeli zadeti, tu pa smo zgrešili številne odprte mete. Vsak od nas je dober strelec, a tega nismo izkoristili. Čestitke Partizanu za uvrstitev v finale," pa je sporočil ameriški organizator Yogi Ferrell, ki na odločilni tekmi ni imel svojega dne, saj je svoj prvi koš dosegel v tretji četrtini ...

V finalu lige ABA na tri zmage bosta tudi letos igrala velika beograjska rivala. Oba imata šest naslovov. Crvena zvezda lahko pride to tretjega zaporednega, Partizan pa do prvega po desetih letih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Doberman1010
07. 06. 2023 11.42
Kaj te 20 pik razlike😄😄😄
Papirnica
07. 06. 2023 10.45
Hihihi nekateri veliko vas so pomislili da bi lahko partizana premagali v Beogradu nikjer se pa ne piše da je partizan na drugi tekmi prišel direkt iz avtobusa na tekmo prišli so v Ljubljani ob 17h a tekma ob 18h 7-8 ur so se vozili podcenjevali so Olimpijo hoteli so še pokasirat tekmo več od vstopnic.
Amor Fati
07. 06. 2023 10.42
+1
Zdaj veste. Če ste limitiran košarkar, potem se morate zagotovo prijaviti na agencijo katere del so Zoran Dragić, Matic Rebec, Edo Murić, in Alen Omić. Uspeh morda ne bo zagotovoljen, bo pa vsaj sijajen angazma in visoka plača. =)
mareee5
07. 06. 2023 10.07
+3
Menjajte ze enkrat omiča, muriča, dragiča. s tem bi si sprostili okoli 80tisoc evrov namesec (skoraj milijon na sezono !), dajte priloznost mlajsim plus kakšen kvaliteten američan pa je. Slabse je tako tezko.
Apoteka
07. 06. 2023 09.50
+2
Vsem nogo in začeti znova.
aristotel
07. 06. 2023 09.34
+5
Glede na lansko sezono je rezultat C.O. katastrofalen kot tudi njen izbor igralcev...nekaterim se je preprosto treba zahvaliti ne glede na to da so naši ! in so prišli iz tujine nazaj malo še igrati...in zaslužiti. Tujci večina med sabo ne deluje ni kemije...kdo jih je pripeljal naj se zamisli izbor je najpomembnejši.Imamo nekatere perspektivne mlade igralce dajmo jim priložnost pa regija mladih ali preverjenih bivša (YU) ima dober izbor za nameček pa še par tujcev ,ki imajo potrebno kvaliteto,ki jo na teh prostorih ni (višina)...Da to ekipo C.O. premaga Helios S. vse pove o kvaliteti denarni vložek v ekipo C.O. je glede prikazanega veliko premajhen naj se lastniki malo zamislijo pripeljejo kvalitetnega trenerja na daljši rok in perspektivne igralce ki bodo tu napredovali in se šolali kot nekoč vse je znano in preverjeno le spomin je zbledel...!
Anion6anion
07. 06. 2023 09.23
+1
Ha ha Midlil sem da je cilj naslov prvaka aba. On pa so imeli za cilj tretjo tekmo v polfinalu. Zgube!
zmerni pesimist
07. 06. 2023 09.22
+1
Ni kaj lepa tolažba luzerji
wsharky
07. 06. 2023 09.14
+8
popolnoma nič niste izsilili, v zokistanu so vam pustili, da zmagate, da so lahko napolnili domačo dvorano in zaslužili z vstopnicami in tv prenosom, plus na stavah