Košarka

Zmaji so se igrali z ognjem in se tudi (zasluženo) opekli

Ljubljana, 04. 06. 2023 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Areni Stožice so košarkarji Cedevite Olimpije odigrali drugo tekmo finalnega niza državnega prvenstva. Vse do konca tekme sta se obe moštvi borili do zadnjih atomov moči, po 40 minutah pa je semafor v stoženski dvorani kazal tesnih 82:81 za domžalske Helios Sunse. Tekmo je zaznamovala izključitev prvega moža zmajev Yogija Ferrella že v drugi četrtini.

Yogi Ferrell je drugo tekmo finala zaradi izključitve končal že v drugi četrtini.
Yogi Ferrell je drugo tekmo finala zaradi izključitve končal že v drugi četrtini. FOTO: Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v končnici državnega prvenstva doživeli prvi poraz po 19 zaporednih zmagah. Na drugi tekmi finalne serije s Helios Sunsi so v soboto v Areni Stožice tesno zmago z rezultatom 82:81 slavili Domžalčani. Izid v zmagah je tako poravnan na 1:1. 

Ob parketu so tekmo spremljali številni košarkarski velikani iz treh obdobij ljubljanskega kluba. Prisotni so bili Ivo Daneu, Dušan Verbič, pa Zmago Sagadin, Roman Horvat, Ivica Jurković in številni drugi, ki so bili del ekip, ki jih je Društvo športnih novinarjev Slovenije pred začetkom tekme sprejelo v Hram slovenskih športnih junakov. Ljubljanski klub je prvi športni kolektiv, ki ga je doletela ta čast.

Termin četrte tekme serije za zdaj še ni znan, že zdaj pa je znano, da bo tekma v ljubljanski Hali Tivoli. Tekma je bila napeta vse od samega začetka in kljub poizkusom se Zmaji niso uspeli oddaljiti na več kot devet točk razlike. Gosti so ujeli ritem in si 20 sekund pred koncem s trojko Nika Bavčiča zagotovili zmago z rezultatom 81:82. "V samem začetku tekme smo delali preveč napak v obrambi. Premalo smo igrali kolektivno obrambo, kar se je poznalo predvsem v drugem delu, ko smo si priigrali devet točk razlike, a Heliosu pustili hiter povratek. Zadnjo četrtino so gosti odigrali boljše. Naša igra ni bila najboljša, nismo igrali po naših najboljših močeh, tako kot znamo. Medsebojni rezultat je 1:1. Hitro se moramo zbrati, saj nas v torek čaka zelo pomembna tekma," je po bolečem porazu za uradno spletno stran kluba dejal trener Miro Alilović

Miro Alilović
Miro Alilović FOTO: Luka Kotnik

Domžalčani so tako dodobra izkoristili dejstvo, da so Ljubljančani večji del obračuna nastopali brez prvega organizatorja igre Yogija Ferrella, ki je v drugi četrtini ob doseženih osmih točkah parket zapustil zaradi nešportne osebne napake in pozneje tehnične napake. V dresu Zmajev so bili najuspešnejši Marko Jeremić (25 točk), Edo Murić (14 točk), Matic Rebec (13 točk) in Zoran Dragić (10 točk). "Na žalost smo doživeli poraz pred odhodom v Beograd. Do končnega slavja v finalu nas ločita še dve zmagi. Že v četrtek se vračamo v Domžale, maksimalno pripravljeni na tekmo. Odhod v Beograd ni bil razlog za končni rezultat. S Partizanom igramo šele čez tri dni in nimamo izgovora, da nismo bili pripravljeni," je po bolečem porazu v Stožicah povedal Rok Radović.

Cedevita Olimpija - Helios Suns
Cedevita Olimpija - Helios Suns FOTO: Sofascore.com

Tretja tekma finalnega niza z Domžalčani bo v četrtek v Športni dvorani Domžale. Še prej se bodo Ljubljančani odpravili v Beograd, kjer se bodo v torek v Štark Areni na odločilni tretji tekmi polfinala AdmiralBet Lige ABA udarili s Partizanom Mozzart Bet. Zmagovalec tretje tekme in s tem polfinalne serije se bo v finalu regionalne lige pomeril s Crveno zvezdo Meridianbet.

Izid, finale, druga tekma:
Cedevita Olimpija - Helios Suns 81:82 (19:18, 23:20, 23:20, 16:24)
Cedevita Olimpija: Ferrell 8 (2:2), Jeremić 25 , Murić 14, Omić 2 (2:2), Dragić 9 (3:3), Rebec 13 (2:3), Radović 3 (1:2), Alibegović 2, Matković 5 (1:2).
Helios Suns: Luke 6, Mirtič 10 (0:2), Buljević 7 (1:1), Oman 5, Mahkovic 20 (4:5), Ferme 6, Tunstall 13 (1:2), Bačvič 15 (2:2).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Švejk 123
04. 06. 2023 15.09
-2
A je Dimec igral?
zmerni pesimist
04. 06. 2023 09.45
-1
In zakaj je bil izključen novinarji
marjank
04. 06. 2023 09.28
+3
Pošteno pa ni bilo,žal...dvojni sodniški kriterij in izključitev Yogija!Kako bi se končalo,če bi moral iz igre Mahkovic???