Košarka

Znan spored nove sezone NBA: najprej dvoboj Dončić-Čančar

Miami, Denver, Dallas, 13. 08. 2019 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo lige NBA je razkrilo spored rednega dela sezone 2019/20, v katerem bodo slovenski ljubitelji košarke, najverjetneje, lahko uživali v nastopih kar treh košarkarjev s sončne strani Alp. Goranu Dragiću (Miami Heat) in Luki Dončiću (Dallas Mavericks) se namreč v vrstah Denver Nuggetsov pridružuje Vlatko Čančar, ki ga z Nuggetsi že v enem prvih krogov čaka tekma z Dallasom.

Dončić (desno) in Dragić se bosta obakrat pomerila v zimskih mesecih.
Dončić (desno) in Dragić se bosta obakrat pomerila v zimskih mesecih. FOTO: AP

Dallas Mavericksi slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića bodo sezono 2019/20 v ligi NBA odprli 23. oktobra pred domačimi navijači, ko jim bodo nasproti stali Washington Wizardsi. Že šest dni kasneje, 29. oktobra, pa Dončića in soigralce čaka gostovanje pri Denver Nuggetsih, katerih član bo v prihajajoči sezoni tudi slovenski reprezentant in tako kot Dončić član zlate reprezentance z EuroBasketa 2017 Vlatko Čančar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zelo odmevni sta bili v pretekli sezoni tudi obe tekmi Mavericksov z ekipo Miami Heat, kjer igra nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Goran Dragić, tokratno slovensko romanje v Dallas oziroma v Miami pa je na sporedu 14. decembra, ko bo na sporedu njun prvi medsebojni obračun v Teksasu (sobota), nato pa sledi še spopad v Miamiju (petek, 28. februarja). Že veliko prej, natančneje 5. novembra, se bo Dragić s Čančarjevimi Nuggetsi pomeril v Denverju, drugi obračun sezone pa bo na sporedu 25. marca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že takoj bitka za Los Angeles
Denver in Dallas, oba predstavnika zahodne konference, se bosta v sezoni sicer pomerila štirikrat, poleg omenjenega prvega dvoboja 29. oktobra v Denverju še 8. januarja in 11. marca v Dallasu ter 13. aprila v Denverju, kar bo za obe ekipi predzadnja tekma rednega dela. Nuggetsi sezono začenjajo v gosteh pri Portland Trail Blazersih, ko bo Čančar upal na svoj prvi nastop med severnoameriško elito. Miami bo prav tako v sredo, 23. oktobra, gostil Memphis Grizzliese.

Od prihajajoče sezone ima vodstvo lige NBA velika pričakovanja, saj so odmevne menjave igralcev to poletje dvignile veliko prahu in povzročile, da se je začelo napovedovati konec obdobja "super ekip". Prenovljeni Los Angeles Lakersi z LeBronom Jamesom in njegovim novim pribočnikom Anthonyjem Davisom bodo sezono odprli z derbijem proti Los Angeles Clippersom (22. oktober), medtem ko se bodo branilci naslova Toronto Raptorsi še isti dan doma pomerili z nekdanjo Davisovo ekipo New Orleans Pelicans, ki ji zdaj poveljuje prvi izbor letošnjega nabora Zion Williamson.

V zadnjih sezonah dominantni Golden State Warriorsi bodo novo dvorano Chase Center v San Franciscu krstili dva dni kasneje proti Clippersom, v prvem delu sezone, natančneje 11. decembra, bo veliko pozornosti usmerjene tudi v Toronto, saj bi se kot član Clippersov prvič v Kanado lahko vrnil Kawhi Leonard, ki je Raptorsom v pretekli sezoni prinesel zgodovinski naslov, nato pa se preselil v mesto angelov. Velike načrte v boju za naslov bodo tudi letos imeli Houston Rocketsi, ki se z Russellom Westbrookom v Oklahoma City, kjer je bil Westbrook dolga leta prva violina ekipe Thunder, prvič podajajo 9. januarja. Najboljša ekipa rednega dela pretekle sezone Milwaukee Bucks z najkoristnejšim igralcem Giannisom Antetokounmpom bo prva ovira za teksaške Rakete v prvem krogu nove sezone, ki se za omenjeni moštvi začenja 24. oktobra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
13. 08. 2019 13.51
+4
sej res zdej mamo še Čančiča
JOSEPH HAYDN
13. 08. 2019 13.50
+6
Bomo videli, koliko, če sploh bo Čančar igral je pa to itak logično, ker oba igrata na Zahodu in te ekipe igrajo večkrat medseboj
En procent
13. 08. 2019 13.34
+7
SPORTKLUB! Sedaj veste, za katere tekme zakupit prenose! Da nau kot lansko leto!
peternelmatic92
13. 08. 2019 14.56
+2
Sportklub je zgubu pravice za prenose nekej se govori za kanal a
Malo_sutra
13. 08. 2019 11.46
-7
Kakšen dvoboj? To lahk napišete ko igra proti dragiću, ker dragić pač igra, čančar bo bolj malo igral ta let.
Cunilingus
13. 08. 2019 11.33
-1
Dvoboj?? Od kdaj so v kosarki dvoboji?? Vkosarki igrasta 2 ekipi. Skupno 10 ljudi.
MadmonK
13. 08. 2019 12.37
+10
Si morda pomislil na dvoboj dveh ekip kot sam navajaš? ;)