Košarka

Znani vsi udeleženci tekme zvezd lige NBA: s področja nekdanje države kar trije košarkarji

New York, 24. 02. 2021 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
8

Potem ko je vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA že pred dnevi sporočilo prvo deseterico izbranih udeležencev tekme zvezd, ki bo 7. marca, so zdaj seznam dopolnili še s 14 igralci, ki so jih izbrali trenerji. Med rezerviste se je uvrstil tudi Nikola Vučević.

Črnogorski center Nikola Vučević je ob Jokiću in Dončiću tretji košarkar s področja nekdanje države, ki bo letos zaigral na All Star tekmi.
Črnogorski center Nikola Vučević je ob Jokiću in Dončiću tretji košarkar s področja nekdanje države, ki bo letos zaigral na All Star tekmi. FOTO: AP
Trenerji v ligi so lahko izbirali po sedem igralcev iz svoje konference, vendar ne iz svojih moštev.

James Harden (Brooklyn) in Chris Paul (Phoenix) sta po izboru trenerjev vodilna rezervista na seznamu udeležencev tekme zvezd. Za Hardna bo letošnja udeležba na takšnih tekmah že deveta zaporedna, Paul pa bo na zvezdniškem večeru nastopil že enajstič v karieri.

Poleg Hardna so v postavi rezervistov na vzhodu še Jaylen Brown in Jayson Tatum (Boston), Zach LaVine (Chicago), Julius Randle (New York), Ben Simmons (Philadelphia) in Nikola Vučević (Orlando), na zahodu pa ob Paulu še Anthony Davis (LA Lakers), Paul George (LA Clippers), Rudy Gobert in Donovan Mitchell (Utah), Damian Lillard (Portland) ter Zion Williamson (New Orleans).

Brown, LaVine, Randle in Williamson bodo prvič nastopili na tekmi zvezd v NBA.

Dončić drugič zapored v prvi peterki
Tekma zvezd bo letos 7. marca v Atlanti. V ligi so jo pripravili kljub pomislekom številnih zaradi koronskih časov, vodstvo tekmovanja poudarja, da bo jubilejna 70. izvedba obenem tudi dobrodelna z zbiranjem sredstev za odpravljanje posledic koronske pandemije najranljivejših skupin.

Začetno deseterico igralcev tekme zvezd pa so že prejšnji teden z glasovanjem izbrali navijači, igralci in izbrani košarkarski mediji. Kapetana ekip bosta LeBron James (LA Lakers) in Kevin Durant (Brooklyn). 

V bazenu igralcev začetne peterke na vzhodu so še Kyrie Irving (Brooklyn), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Bradley Beal (Washington) in Joel Embiid (Philadelphia), na zahodu pa so poleg našega Luke Dončića (Dallas) še Stephen Curry (Golden State), Nikola Jokić (Denver) in Kawhi Leonard (LA Clippers).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
24. 02. 2021 13.02
+5
Tega Ziona pa tud umetno not tišijo. Ne morejo američani prebolet, da je Luka tolk boljši od njega.
motorist_mb
24. 02. 2021 11.01
+14
Ajde pokažite jim vraga EU 😁
united666
24. 02. 2021 10.54
-20
ta nekdanja drzava naj ostane tm k je bla....30 let smo Slovenija, ne hodt v preteklost
J Kvas
24. 02. 2021 10.58
+12
Ko vem ravno taki kod si ti hodijo non-stop v (politično) preteklost. . . Drugače pa 3x iz bivše Juge...noro.
Cool8
24. 02. 2021 12.20
+8
To je košarka, in članek o košarki , ne o politiki....v bivši državi pa je bilo veliko lepega , lepšega , kot pa sedaj v naši majhni Sloveniji.....ni bilo samo slabo....! Pod okriljem bivše države smo tudi izgradili Slovenijo, ki jo sedaj desničarji pridno ropate in pustošite !
krneki-123
24. 02. 2021 12.45
-3
čist prow je povedu 666, vsi so dobri, samo naj preteklost pustijo.....če ,če....
TvojPrijatelj
24. 02. 2021 10.37
+6
ajm gona tejk luka donCIC in maj tim
PSIHOTERAPEVT
24. 02. 2021 10.36
+10
Triple Ć :D.. Isto kot triple doubble hehe bravo fantje, Vucevica ne spremljam, za ostala dva sem pa preprican, da si zasluzita!