Košarka

Zoran Dragić o izvrstnih predstavah brata Gorana: On je 'lider' Miamija

Ljubljana/Vitoria, 04. 09. 2020 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., Sanja Modrić
Komentarji
5

Član španskega košarkarskega prvoligaša Baskonie Zoran Dragić je v pogovoru za našo televizijo izrazil zadovoljstvo nad odličnimi predstavami svojega starejšega brata Gorana, ki v dresu Miamija prvič po letu 2014 lovi uvrstitev v konferenčni finale najmočnejše košarkarske lige na svetu. "Nikoli nisem podvomil vanj, da ne bi sprejel drugačne vloge v moštvu, kot je je bil vajen doslej," je med drugim dejal Zoran Dragić.

Zoran Dragić je prepričan, da ima Miami dovolj kakovostno moštvo za preboj v finale vzhodne konference lige NBA.

"Najbolj me navdušuje njihova kompaktnost v igri. Tako v obrambi kot v napadu delujejo zelo uigrani, moštvo je posrečena mešanica izkušenj in mladosti, ki lahko izloči tudi takšno moštvo, kot je Milwaukee Bucks," je naši novinarki Sanji Modrić uvodoma zaupal mlajši od bratov Dragić, ki se lep čas mudi na pripravah Baskonie na novo sezono.

"Goran (Dragić, op. p.) je v pravem trenutku dvignil raven svoje pripravljenosti. Deluje svež in sproščen, sledijo pa mu tudi ostali. Razpolagajo z raznovrstnostjo v vseh segmentih igre, zato so tako neugoden tekmec za vsakogar. Ob tem pa velja poudariti, da jim očitno moštvo Milwaukeeja 'leži', saj so v prvi vrsti uspeli zaustaviti njihovo najmočnejše orožje - Giannisa Antetokounmpa. Naj le nadaljujejo v tej smeri in potem jim konferenčni finale preprosto ne more spolzeti iz rok," optimistično pravi slovenski košarkarski reprezentant, ki nikoli ni podvomil v bratovo sprejemanje drugačne vloge v moštvu 'Vročice', kot je je bil vajen še do nedavnega.

"Goran je že tako dolgo prisoten v tem športu, da se še kako dobro zaveda, kako potekajo stvari. Brez težav je sprejel vlogo vodje iz ozadja, a zame je še vedno pravi 'lider' Miamija. Čuti se, da ga imajo soigralci radi, ga neizmerno spoštujejo, saj njegova beseda šteje. Ne nazadnje, tudi na parketu prikazuje izjemne predstave, kar je velika stvar za trenerja Erika Spoelstro, ki v Goranu vidi podaljšano roko na igrišču. Upam in želim si, da pridejo čim dlje v letošnji končnici," je ob koncu povedal Zoran Dragić.  

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

0123456789
05. 09. 2020 11.40
+3
Miami igra košarko! Gogi pa samo kaže svojo veličino. Športnik in človek, ki ima vsak kolešček na svojem mestu.
revolucijakorupcijafasizem
04. 09. 2020 20.17
+2
Dobro igra pa imeli so veliko sreče na koncu 3 tekme kje je Giannis storil prekršek nad Butlerjem,pred tem je pa Gogi storil prekršek na Middleton,tekma med Torontom In Bostonom je bila boljša.Sojenje je obupno pa tudi igra se je bistveno spremenila,je hitrejša manj obrambe in te charging fouls ki jih piskajo vsak drug napad,so prav nadležni.....
BundyCrocodile
04. 09. 2020 17.47
+28
Lahko je ponosen na brata, cela država smo ponosni na Gogija. Konec koncev smo evropski prvaki zrastli na njegovih plečah in če se ne motim, smo še vedno aktualni evropski prvaki. Gogi je zakon!
krneki_123
04. 09. 2020 17.45
+25
Je lahko z razlogom ponosen na brata. Tudi mi smo, bravo Goran, zlati kapetan.
Mladi? Plasto
04. 09. 2020 17.00
+22
upam , da zmagajo :D .... za svojo pot , bi si zaslužil tudi ta prstan :D ... če ne letos , pa morda v dallasu z lukatom :D