Košarka

Mali Dragić proslavil zmago z očetom: 'To je za vse navijače'

Ljubljana, 26. 02. 2019 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ponedeljkova zmaga slovenske košarkarske reprezentance nad Ukrajino (85 : 84) je za zaključek neuspešnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo vsaj malce zabrisala spomine na nekaj slabih predstav izbrancev Radovana Trifunovića, ki zdaj veliko bolj optimistično zrejo proti naslednjemu velikemu tekmovanju, evropskemu prvenstvu. Junak zmage nad Ukrajino Zoran Dragić je s sinom Markom blestel pred mikrofoni.

Več videovsebin
  • Pogovor z Zoranom Dragićem po tekmi Slovenija - Ukrajina
    01:52
    Pogovor z Zoranom Dragićem po tekmi Slovenija - Ukrajina
  • Pogovor z Janom Španom po tekmi Slovenija - Ukrajina
    02:40
    Pogovor z Janom Španom po tekmi Slovenija - Ukrajina
  • Pogovor s selektorjem Radovanom Trifunovićem po tekmi Slovenija - Ukrajina
    06:27
    Pogovor s selektorjem Radovanom Trifunovićem po tekmi Slovenija - Ukrajina
  • Izjavi Zorana Dragića in Radovana Trifunovića na novinarski konferenci po tekmi Slovenija - Ukrajina
    01:30
    Izjavi Zorana Dragića in Radovana Trifunovića na novinarski konferenci po tekmi Slovenija - Ukrajina
  • Vrhunci tekme Slovenija - Ukrajina
    03:01
    Vrhunci tekme Slovenija - Ukrajina
  • Izjava selektorja Rada Trifunovića po zmagi nad Ukrajino
    02:13
    Izjava selektorja Rada Trifunovića po zmagi nad Ukrajino

Z veliko boljšim drugim polčasom se je slovenska košarkarska reprezentanca Ukrajincem oddolžila za boleč poraz v pravkar končanih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Kitajskem. V Zaporožju je bilo pred meseci 82 : 54, v ponedeljek pa je dvorano Stožice na noge dvignil Zoran Dragić, ki je z metom za tri točke najprej izsilil podaljšek, nato pa s soigralci zdržal za tesno zmago.

PREBERITE ŠE: Dragič s trojko v zadnji sekundi zagotovil podaljšek, Slovenci za točko porazili Ukrajino

"Zelo sem vesel, da smo zmagali to tekmo," je po prihodu s parketa s sinom Markom v naročju za 24UR povedal Dragić. "Naš pravi obraz smo pokazali šele v drugem polčasu, igralci so bili zelo motivirani in to se je videlo na koncu. Mogoče smo imeli malce sreče na koncu, prišli smo v podaljšek in na koncu tudi zmagali. Vesel sem, da smo lahko to zmago podarili tem navijačem, da niso prišli gledat, kako naj rečem ... Slabe košarke," je nadaljeval povratnik po že drugi hudi poškodbi kolena.

Dragić (na fotografiji) v elementu med ponedeljkovo tekmo.
Dragić (na fotografiji) v elementu med ponedeljkovo tekmo. FOTO: Damjan Žibert

'Važno, da je šla notri'
"Imeli smo dovolj akcij, da bi že prej zaključili to tekmo, ampak poglej ‒ z minus osemnajst priti nazaj v tekmo je zelo težko in potrošiš precej energije. Vesel sem, da so mladi igralci, ki so zdaj v reprezentanci, pokazali, da lahko igrajo na tem nivoju in je to neko upanje zanje, neka samozavest. Da je bila osebna napaka pri metu za tri točke? Ne vem ... Poglej, važno je, da je šla notri, tako da se ne obremenjujem. Konec je tekme in gremo naprej," dodaja Dragić.

Dragić je že pred časom dejal, da bi morebitna organizacija  novega evropskega prvenstva, ki je Slovenijo nazadnje obiskalo leta 2013, predstavljala dodaten motiv za najboljše slovenske košarkarje, ki zaradi različnih razlogov v tem kvalifikacijskem ciklu niso oblekli dresa z državnim grbom.

Trifunović: Igralci si zaslužijo maksimalne pohvale
"Pomenilo bi veliko, mislim, da bi bili že avtomatično na evropskem prvenstvu, čeprav bi morali igrati kvalifikacije, kar je za moje pojme ... Kako naj rečem, neumno, ampak dobro ... Upam, da bomo pač najboljši odigrali te kvalifikacije, ne glede na to, če bomo tu gostili skupino. Bo pa to zelo velik dogodek, tako kot vedno, pač polna dvorana bo in lažje bo tudi nam," je o možnosti novega velikega dogodka na slovenskih tleh za našo televizijo še povedal Dragić.

Selektor Radovan Trifunović je bil po tekmi zadovoljen predvsem zaradi varovancev, ki so po njegovem mnenju dokazali, da lahko igrajo na najvišji košarkarski ravni. Opozoril je, da je podobno borbenost slovenska izbrana vrsta prikazala že na nekaterih prejšnjih tekmah, ko pa ji proti Španiji, Turčiji in ostalim tekmicam nikakor ni steklo.

"Seveda nam je (zmaga, op. a.) veliko pomenila, eno leto brez zmage, s povsem spremenjeno generacijo smo igrali," je za 24UR dejal Trifunović. "Tako, kot smo se borili danes, smo se mi borili tudi na kakšnih tekmah prej, ampak pač nismo prišli do zmage. Res je, da v Ukrajini se nismo na takšen način, a nekaterih tekmah smo se, recimo proti Španiji doma, a nam nikakor ni šlo, ker nismo imeli (Gašperja) Vidmarja in tako dalje. Danes sem res vesel predvsem zaradi igralcev, da so začutili, da so v tej igri, da so na tem nivoju. Res si zaslužijo maksimalne pohvale za to tekmo."

S čestitko "bravo naši" se je iz ZDA oglasil tudi Luka Dončić, ki je nekaj ur kasneje zablestel na gostovanju pri Los Angeles Clippersih:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zannalee
26. 02. 2019 12.39
+8
Zoran lep zelo korekten komentar za trenutno repko SLO. Mali Dragic paje 😇
Carrasco
26. 02. 2019 12.07
-16
Nov atekov sine ki bo imel privilegije v drzavi ljubezni na racun drugih aplavz drage dame in gospodje za druzino Drag-ic
DAEMONIUM
26. 02. 2019 11.59
+5
Sedaj pa izumetniceno hvalijo naso reprezentanco enako kot Sarcevo stranko!!
korintos23
26. 02. 2019 10.39
+15
Kot da sem na tujem portalu, komentatorji serejo po Sloveniji in njenih igralcih.
Rolesx
26. 02. 2019 09.51
-2
Silvey
26. 02. 2019 09.48
+4
Škoda, manjkajo nam samo naši evropski prvaki, ki niso igrali in bi vse reprezentance premagali.
BARCA11
26. 02. 2019 09.37
+4
To je bila slaba kosarko v vseh segmentih. Toliko zgresenih trojk da niti obroca ne zadanejo, da ne govorim da doloceni ne znajo zogo prijet po podaji ali vodenje.. Groza.. Ce jento nakboljse kar imamo v slovenski ligi pol boljse da ne igramo.. Zal zaradi neumnih sporov zvez ne igrajo najboljsi, s tem so unicili nas ugled ker to vceraj je bilo porazno. Pustimo Dragica ki se vraca po poškodbi a vsi ostali naj se zamislijo.
upornik30
26. 02. 2019 09.17
-19
kako so tile šalabazerji europski prvaki mi ni jasno
Eastman
26. 02. 2019 09.26
+19
Meni ni jasno kako tebi to ni jasno, očitno pojma nimaš o košarki.
ask me, not google
26. 02. 2019 09.09
+2
zoki več zgrešil kot zadel
Bol?ev Pepe
26. 02. 2019 09.07
-3
Joj no... nepomembno tekmo z neko nepomembno ukrajino sso dobili po dveh podaljskih... precej bedno..