Košarka

Zvezdnik Portlanda: Nastopal bom le, če se bomo borili za končnico

Portland, 26. 05. 2020 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem, ko še vedno ni jasno, kako in če sploh se bo končal redni del sezone lige NBA, so besede enega največjih zvezdnikov tekmovanja Damiana Lillarda dvignile veliko prahu in pod vprašaj postavile regularnost sezone.

Lillard (levo) v dvoboju s Houston Rocketsi in P. J. Tuckerjem.
Lillard (levo) v dvoboju s Houston Rocketsi in P. J. Tuckerjem. FOTO: AP

"Če se bomo vrnili, in bodo rekli: 'Dodajamo nekaj tekem, da bi zaključili sezono.' In če nas bodo postavili tja za nepomembne tekme in ne bomo imeli pravih možnosti za uvrstitev v končnico, bom z mojo ekipo, saj sem del ekipe. A ne bom nastopal. To vam povem že zdaj," je Yahoo Sports citiral zvezdnika Portland Trail Blazersov Damiana Lillarda.

To je nov udarec za vodstvo tekmovanja, ki si je lahko v zadnjih tednih prebralo že kar nekaj mnenj košarkarjev glede dokončanja sezone 2019/20, ki jo je sredi marca prekinila pandemija novega koronavirusa oziroma prve potrjene okužbe v ekipi Utah Jazz. Lanskoletni finalisti Golden State Warriorsi so prek generalnega direktorja Boba Myersa že pred časom napovedali, da nameravajo "ponosno" odigrati zadnje tekme, čeprav nimajo več možnosti za preboj v končnico.

Pojavljala so se celo namigovanja, da bi se Bojevniki odpovedali vsem preostalim tekmam, kar bi seveda še dodatno vplivalo na regularnost sezone, ki naj bi jo po zadnjih informacijah poskušali izvesti v športnem delu zabaviščnega parka Walt Disney World v Orlandu. Pred prekinitvijo sezone so Blazersi zasedali deveto mesto na Zahodu z 29 zmagami na 66 tekmah, zadnje vozovnice za končnico pa so se na osmem mestu oklepali Memphis Grizzliesi (32-33). Enajst zmag več (40-27) od Portlanda imajo na sedmem mestu Dallas Mavericksi slovenskega asa Luka Dončića.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
26. 05. 2020 19.41
+2
To je temnopolti profesionalizem "all star" igralcev . Sramota . S plačo verjetno ni težav