Šport

Košarkarsko sneženje v Ljubljani

Ljubljana, 17. 12. 2007 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije se pripravljajo na evroligaško gostovanje, v Ljubljani pa se mudi Ivica Dukan iz NBA moštva Chicago Bulls.

Čaka nas še zadnji letošnji zelo košarkarski teden. Košarkarji Uniona Olimpije bodo v 9. krogu Evrolige gostovali v Atenah, kjer se bodo v sredo zvečer v južnem predmestju tega starodavnega mesta Pireju pomerili z Olympiakosom, ki so ga v prvem delu v Tivoliju presenetljivo uganili s 87:78.

Krilni košarkar Uniona Olimpije Jasmin Hukić jutri zjutraj odhaja v Atene, kjer so bo v sredo zvečer s soigralvi v Pireju pomeril z Olympiakosom.
Krilni košarkar Uniona Olimpije Jasmin Hukić jutri zjutraj odhaja v Atene, kjer so bo v sredo zvečer s soigralvi v Pireju pomeril z Olympiakosom. FOTO: Damjan Žibert

Zdaj se zgodba obrača, Grki so tokrat absolutni favoriti, Union Olimpija pa bo na naslednjih dveh gostovanjih poskušala „uloviti“ kakšno nemogočo zmago, v ta projekt pa smo vključili še ponovoletno gostovanje pri CSKA v Moskvi. Tivolsko moštvo bo v soboto v regionalni Ligi NLB gostovalo še v Domžalah, nato pa bodo tudi utrujeni trener Memi Bečirovič in njegova pisana „škvadra“ uživali božične in novoletne praznike. V Tivoliju torej nič pretresljivo novega.

Mednarodni košarkarski oglednik Lojze Milosavljevič (Seattle SuperSonics, levo) in član upravnega odbora Uniona Olimpije Dušan Mitič (Skupina Telekom) se tudi po Balkanu ozirata za mladimi in nadarjenimi košarkarji, ki naj bi kmalu "pristali" v Tivoliju.
Mednarodni košarkarski oglednik Lojze Milosavljevič (Seattle SuperSonics, levo) in član upravnega odbora Uniona Olimpije Dušan Mitič (Skupina Telekom) se tudi po Balkanu ozirata za mladimi in nadarjenimi košarkarji, ki naj bi kmalu "pristali" v Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

V Ljubljani pa se je medtem pojavil Ivica Dukan, mednarodni oglednik mladih talentov in šef igralskih operacij za Evropo slovitega NBA moštva Chicago Bulls. Splitčana je v slovenski prestolnici kot ponavadi „sprejel“ mednarodni skavt moštva Seattle SuperSonics Lojze Milosavljevič. V nekaj dneh sta si košarkarska oglednika že ogledala nekaj tekem in treningov Uniona Olimpije v Tivoliju, v torek pa se bosta odpravila še v Treviso, kjer si bosta ogledala nastop košarkarjev Benettona v Pokalu Uleb.

Eden izmed najbolj znanih evropskih NBA oglednikov Ivica Dukan, ki v Chicagu živi in dela že skoraj dve desetletji, velja tudi za zelo dobrega prijatelja slovitega Michaela Jordana, saj njuna sinova obiskujeta isto srednjo šolo. Ivica bo proti koncu tedna obiskal tudi Zagreb in Beograd, prav področje košarkarskega Balkana pa je za NBA moštva očitno še vedno zelo pomembno in donosno igralsko tržišče. Vprašanje pa je, kaj in koga je utegnil Dukan videti v skrivnostnem Tivoliju ali pa na "mladostnem" Kodeljevem...


  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miholjovka
17. 12. 2007 17.16
Lojze Milosavljevič... kako prikladno ....