Šport

Moštvena igra Pacersov je bila preveč za znova neučinkovite Maverickse

New York, 11. 12. 2021 01.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

V dolgo izenačeni tekmi je Dallas v nepravem trenutku nehal zadevati. Na polovici zadnje četrtine se je met gostov povsem ustavil, Indiana pa je še naprej nizala koše in na koncu zmagala za udobnih 13 točk (106:93). Luka Dončić (27 točk, 9 podaj, 9 skokov) je bil prvi strelec tekme, a je ob koncu zadel le dva od sedmih poskusov.

Obramba Indiane je v zadnji četrtini ustavila Luko Dončića (levo), kar je bilo dovolj za tretjo zaporedno zmago Pacersov.
Obramba Indiane je v zadnji četrtini ustavila Luko Dončića (levo), kar je bilo dovolj za tretjo zaporedno zmago Pacersov. FOTO: AP

Obramba Indiane ni dobro preživela prvega napada Dallasa, pozabili so na Luko Dončića, ki se je sprehodil do koša in žogo položil skozi obroč. Tudi pri drugem zadetku tekme je imel prste vmes Slovenec, njegova podaja je prišla v roke Kristapsa Porzingisa, ki je zadel za tri točke. Myles Turner je moral skočiti za svojo zgrešeno žogo in jo potisniti skozi obroč za prvi koš Indiane. Nato je Porzingis, ki je imel zadnje čase težave z metom od daleč, zadel še drugo trojko. Tudi naslednji koš je po poldrugi minuti strelskega zatišja prišel iz Latvijčevih rok. Pri domačih se je ogrel Domantas Sabonis – najprej je žogo položil skozi obroč, v drugo zabil in zaostanek Pacersov se je zmanjšal na le dve točki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S prostima metoma je izenačil novinec Chris Duarte, a ne za dolgo – prvič je zadel Jalen Brunson. Dončićevo vtekanje in polaganje žoge v obroč po Brunsonovi podaji sta razliko znova povečala na štiri točke. Turner je najprej tudi sam žogo položil v koš, nato pa domače s trojko prvič popeljal v vodstvo. Dallas se je odzval z miniserijo, zadela sta Dončić in Brunson, nato je novinec Moses Brown Slovenčevo podajo spremenil v zabijanje. Novega lova za gosti se je lotil Caris LeVert s svojim prvim košem. Prvi Turnerjev prekršek je Dončića poslal na črto za proste mete, zadel je oba. Malcolm Brogdon je v tretjem poskusu prvič zadel, Brunson je odgovoril s tretjim košem. Brogdonova trojka  je nekoliko popravila ne prav bleščeč met Indiane, Dončić pa na črti za proste mete ni imel svojih običajnih težav, tudi v drugo je zadel oba. Z njima se je tudi zaključila prva četrtina, Dallas jo je dobil za štiri točke (26:22).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo četrtino je začel Tim Hardaway mlajši, najprej s košem po Porzingisovi podaji, nato še s prestreženo podajo in polaganjem v protinapadu. Oshae Brissett je branil čast domače klopi, po Sabonisovi podaji je zabil, naslednji napad se je pomaknil na črto za tri točke in bil natančen tudi od daleč.  Sabonisov prodor se je kljub nekoliko majavim nogam končal z zadetkom, Maxi Kleber, ki ga ni zmogel ustaviti v obrambi, pa se je v napadu oddolžil s prostima metoma. Prvi koš Brada Wanamakerja je razliko zmanjšal le na točko, dokler ni znova zadel Porzingis. Sledila je miniserija LaVerta, s košem in trojko je domače popeljal vodstvo, nato je prestregel podajo Reggieja Bullocka, Brissette je zabil in Dallasova klop se je odločila za minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Porzingis je s skokom v napadu popravil prvi zgrešen met, a je LeVert zadel za tri točke. Iz levega kota je priletela še trojka Kelana Martina in Pacersi so precej popravili delež zadetih metov od daleč. Zaporedna koša Brunsona in Josha Greena sta bila znak za domačo klop, naj z minuto odmora strne vrste. Ni kazalo, da je pogovor pomagal, saj so kmalu zapravili napad, a so grešili tudi gostje. Duartejeva prosta meta sta nadaljevala nizanje točk, Sabonis si je s čvrsto telesno igro odprl prostor za met z bližine. Zgrešen Bullockov met je popravil Dončić, ki se je vmes vrnil na igrišče, a je Sabonis zadel še za tri točke. Peti Dončićev koš in Hardawayev zadetek sta zaostanek gostov zmanjšala na pet točk, dokler ni Turner zadel obeh prostih metov. Toda Slovenec je bil razgret, Duareteja je pririnil do bližine koša in zadel čezenj. Hiter protinapad Dallasa je zaključil Hardaway, šesta Dončićeva podaja je prinesla Porzingisovo zabijanje, nato je Slovenec znova zadel in Dallas je znova vodil. Prvi polčas je zaključila Turnerjeva trojka, tako da so Pacersi v garderobo odšli z dvema točkama naskoka (56:54).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je dobro začel tudi tretjo četrtino, kljub trčenju z LeVertom je zadel od daleč. Pacersi so nemudoma odgovorili s Turnerjevo trojko, nato sta koša izmenjala Porzingis in LeVert. Lepa Sabonisova podaja je omogočila Duarteja polaganje, Litovec je nato še položil žogo skozi obroč in Dallasova klop je menila, da mora z minuto odmora ustaviti nenaden zagon domačih. Posvet je navdahnil Doriana Finneyja-Smitha, ki je prvič zadel, nato je Dončić popravil Porzingisov zgrešeni met. Pri tem je nerodno zvil ne povsem zdrav levi gleženj in nekaj časa šepal po igrišču. Dallasov zagon sta ohladila Sabonisova zaporedna koša, nato je Brunson zadel ob izteku napada. Hiter prenos žoge je Pacerse nagradil z Levertovim polaganjem, a je Hardaway dosegl svoj peti koš.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po Sabonisovih prostih metih je Indiana vodila za šest točk, dokler ni Brunon zdrsnil med dvema branilcema in žogo položil skozi obroč. Mladi Moses Brown se je znova kazal kot vir energije, v napadu je žogo položil skozi obroč in zadel še prosti met ob prekršku. Hardaway je izrabil sušo Indiane in goste popeljal v vodstvo. Prodor in zabijanje Turnerja pa sta ustavila sedem zaporednih točk Dallasa in znova razživela dvorano. Prosta meta Finneyja-Smitha sta znova izenačeno tekmo prevesila na stran gostov, še dva je dodal Porzingis. Slabo Wanamakerjevo podajo je v protinapadu izrabil Brunson, lova na goste se je lotil LeVert – najprej s košem, nato je podal Sabonisu v gnečo pod obročem za polaganje Litovca, tretjo četrtino pa zaključil s trojko, tako da je Indiana znova vodila za dve točki (82:80).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji del igre je začel Sabonis, ki je zadel le drugi prosti met, Brissett je dodal koš v visokem loku, Martinovo vztrajno skakanje v napadu pa je člana Pacersov nagradilo s polaganjem. Domače moštvo je povedlo za sedem točk, gostje pa so hitro potrebovali nov posvet. Ta jih je nagradil z akcijo Dončića in Dwighta Powlla, ki je zabil po podaji prvega. Slovenec je v obrambi blokiral met Wanamakerja, na drugi strani je Hardaway zadel od daleč in po minuti igre je bila na vrsti nova minuta odmora, tokrat na zahtevo Indiane.  Mavericksi so nadaljevali nizanje košev, Dončićevo polaganje je izenačilo tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za domače je končno priletela Martinova trojka, Slovenec se je odzval z enajstim zadetkom. Predolg napad gostov je Brogdon kaznoval s polaganjem, Dončić pa je po zgrešenem metu dobil četrto osebno napako. Brogdon je bil rabelj tudi po korakih Finneyja-Smitha za pet točk naskoka. LeVertov koš je razliko povečal na sedem, Mavericksi so štiri minute pred koncem odšli na nov posvet. Po le osemnajstih sekundah igre je minuto odmora vzela domača klop, po njej je LeVert prodor okronal z zadetkom. Porzingisov skok v napadu po Slovenčevem neuspelem poskusu je prekinil sušo gostov, Latvijec je dodal še en koš, a je Brogdon zadel od daleč za osem točk naskoka. Ko je bil izza črte za tri natančen še LeVert, je razlika slabi dve minuti pred koncem zrasla na enajst, trener Dallasa, Jason Kidd, pa je skušal s posvetom rešiti tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zgrešena Dončićeva trojka ni vzbujala upanja, nato je Turner, najboljši bloker lige, v pravem trenutku ustavil Porzingisa, Latvijec pa je s prekrškom nad Sabonisom preprečil protinapad. Litovec je zadel oba prosta meta in srečanje je bilo praktično končano. Dončić je žogo le še prenesel na drugo polovico, nato pa čakal na konec. Indiana je Dallas ugnala za 13 točk (106:93).

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.