Šport

Krimovke nared za tekmo leta

Ljubljana, 07. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Ete Kotexa so z osvojitvijo obeh domačih naslovov izpolnile prvi cilj v letošnji sezoni, v nedeljo pa jih na Pirenejskem polotoku čaka morda najpomembnejša tekma sezone, saj se bodo z Valencio pomerile v prvi finalni tekmi najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Galjeviška ekipa je povsem pripravljena na izjemno pomemben prvi finalni obračun v ligi prvakinj, na katerem jih bo spodbujalo kar 400 privržencev, povratna tekma pa bo v soboto, 17. maja, v Ljubljani. Celjan na ljubljanski klopi Tone Tiselj ima na razpolago vse igralke, v proces treninga je znova vključena moška mladinska ekipa, od četrtka pa se bodo krimovke odpravile v karanteno. "Nekoliko iz vraževernosti, predvsem pa zaradi tega, da se pred prvo finalno tekmo povsem osredotočimo na tekmice," pravi ljubljanska kapetanka Deja Doler.

V ljubljanski ekipi se ne obremenjujejo z rezultatom na prvi tekmi, bolj ali manj je vsem igralkam in strokovnemu vodstvu jasno, da bo končna odločitev padla na Kodeljevem. Ljubljanski strateg je skupaj s pomočnikom Robertom Begušem do potankosti analiziral igro španske ekipe, na voljo pa sta imela ogromno slikovnega materiala. "Valencia igra nekoliko atipičen rokomet, predvsem v obrambi. Španke so izjemno nepredvidljive, neorganizirane, v povprečju so nekoliko nižje od nas, njihova uvrstitev v finale pa zgovorno priča o moči in kakovosti. V primerjavi s tekmicami smo imeli na voljo veliko več časa za pripravo, na naši strani pa je tudi telesna pripravljenost in večja izbira igralk. Moje varovanke so v letošnji sezoni povsem dozorele in se zavedajo odgovornosti," pravi Tiselj, ki seveda ni hotel razkriti svojih orožij pred sklepnima in najbolj pomembnima tekmama v tej sezoni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3