Šport

Krka ponižala Petrol Olimpijo v Novem mestu

Novo mesto, 11. 10. 2018 21.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Krke so v tekmi 1. kroga lige Nova KBM premagali Petrol Olimpijo z 91:69. Z današnjo prvo tekmo, ponovitvijo finala iz lanske sezone, se je začela nova sezona na domači košarkarski sceni. 

Četa Zorana Martiča je bila povsem nemočna v Novem mestu.
Četa Zorana Martiča je bila povsem nemočna v Novem mestu. FOTO: Aljoša Kravanja

Začetek tekme oziroma prva polovica je že pripadla domačim. Ti so pred koncem prve četrtine znali izkoristiti slabe minute tekmecev ter od zaostanka 14:18 prišli do prednosti 26:20. Približno takšno razliko so vzdrževali tudi do polčasa, vmes povedli že za deset, na odmor pa odšli s + 7.

Izkazalo se je, da je bil to šele začetek za Krko. Novomeščani se niso več ustavili, v nadaljevanju tekme so bili vsaj za razred boljši tekmeci in prednost tik pred iztekom tretjega dela povišali že na + 21 (73:52).

V zadnji četrtini je bilo razmerje moči na igrišču nespremenjeno: Krka je brez težav vzdrževala visoko razliko, zmaji pa niso našli ne moči ne dovolj razpoloženega igralca, ki bi jih spravil do bolj znosnega poraza, tako da so se morali v uvodu domače sezone sprijazniti z visokim porazom.

Pri Krki sta bila skoraj nerešljiva uganka za tekmece Luka Lapornik in Paolo Marinelli, prvi je dosegel 24, drugi pa 22 točk, pri Olimpiji pa sta tekmo s po 14 končala Miha Lapornik in Jan Špan.

Izid: 

Krka Novo mesto - Petrol Olimpija 91:69 (26:20, 21:20, 26:12, 18:17)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rofo
11. 10. 2018 21.19
+0
Sramota,sramota in še enkrat sramota.Sram naj vas bo,pa kaj zaboga ta Martič dela z igralci,saj to kar počnejo ni POPOLNOMA NIČ! Ne štejem več let,ko smo prijatelji košarke in Olimpije vedno znova popolnoma razočarani z začetkom sezone.Sem končno mislil,da bo Petrol postavil stvari na svoje mesto......in dobijo lekcijo v Novem mestu,pa tudi premaga jih lahko vsak Slovenski ligaš kadarkoli in kjerkoli...Lopate in kramp v roke,pa jih poslat delat 12 ur na dan s trenerjem vred!!!!!!!! NESPOSOBNEŽI!!