Šport

Butler in Dragić prinesla prvo zmago Miamija

New York, 23. 08. 2020 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
5

Težavno srečanje, na katerem sta obe moštvi na trenutke delovali, kot da imata tremo pred prvo tekmo končice, sta na koncu odločila veterana Goran Dragić in Jimmy Butler s serijo košev (113:101). Pomagalo je, da je Indiana že v prvem polčasu ostala brez izkušenega Viktorja Oladipa.

Goran Dragić je eden stebrov Miamija, Indiana stavi na T. J. Warrena, ki v Orlandu igra odlično.
Goran Dragić je eden stebrov Miamija, Indiana stavi na T. J. Warrena, ki v Orlandu igra odlično. FOTO: AP

Serija košev Dragića (24 točk, 5 podaj, 6 skokov) v zadnji četrtini je poskrbela, da se je Miami po izenačeni tekmi odlepil od Indiane. Nato je vajeti prevzel Butler (28 točk, 4 podaje, 4 ukradene žoge) in dokončal delo, ki je Floridčanom prineslo prvo zmago. Pacersi so kljub razredčenim vrstam pokazali, da so trdoživo moštvo z navdahnjeno klopjo, ki je pridelala 35 točk. Floridska jih je tokrat zmogla 30, polovica jih je pripadla Tylerju Herru (15 točk, 4 podaje). Bam Adebayo (17 točk, 6 podaj, 10 skokov, 3 blokade) je bil znova steber, na katerem je zgrajena obramba, v napadu pa je zadel polovico od 14 metov.


Poškodba Oladipa

Miami je prvo srečanje končnice začel po svojih željah, Indiana je morala garati za vsak koš, sami so zadevali dva od treh metov. Pacersi so potrebovali nekaj minut, da so uravnotežili razmerje moči na igrišču in našli šibke točke v obrambi Floridčanov.  Serija osmih točk ob le dveh tekemcev je premostila začetni zaostanek in jim prinesla prvo vodstvo.  Serija zgrešenih metov Butlerja je Indiani pomagala povečati prednost, hkrati se je Miami vrnil k svoji stari slabosti, izgubljanju žog.  Dragić je tekmo začel v prvi peterki, v prvem delu pa ni metal na koš, dvakrat je podal soigralcem za zadetek. Na igrišče je znova prišel ob koncu četrtine in moral na silo vreči na koš ob izteku časa. Rezultat je ostal 33:27.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Indiana je tudi drugo četrtino začela kot moštvo z več energije in odločnosti, nato je rezervna postava Heatov našla skupen jezik in začela igrati prepoznavno košarko Miamija. Derrick Jones Jr., ki se je po poškodbi vratu vrnil v moštvo, in Kelly Olynyk sta s trojkami znižala razliko. Toda Pacersi niso predolgo pustili segrevanja floridskega napada, minuta odmora je vrnila ravnotežje moči. Dragić je s prvim zadetim košem, trojko, Miami znova približal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Indiana je igrala brez odličnega strelca Oladipa, ki je po poškodbi očesa v prvi četrtini odšel v garderobo, moštvo pa je sporočilo, da je njegova vrnitev vprašljiva. Miami je izrabil praznino in prevzel vodstvo, neprevidna igra ob koncu četrtine pa je bila kriva za deveto izgubljeno žogo in lahek koš v protinapadu Pacersov. Dragić je moral ponoviti konec prve četrtine, v zadnjih treh sekundah je pretekel igrišče in skušal zadeti, a ni šlo. Heati so tako ob polčasu imeli štiri točke prednosti (56:52).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Dragić je drugi polčas začel z več energije in hkrati začel zadevati. Prebudil se je tudi Duncan Robinson in z drugo zadeto trojko zbudil upanje, da bo upravičil naziv zlata roka. Heati so počasi mleli Pacerse in prišli do dvomestnega vodstva. Toda dovolj je bilo nekaj neprevidnosti v obrambi in Warren je s petimi točkami prepolovil zaostanek Indiane. Ta je kljub razredčenim vrstam našla razpoložene igralce, zadevati  je  začel Malcolm Brogdon in po seriji devetih točk ob samo eni Miamija je  prednost slednjega skopnela (81:80).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski veteran je ob začetku zadnjega dela srečanja znova našel Jonesa Jr.-ja za lepo podajo nad košem, nato pa še sam zadel. Toda Doug McDermott in  T. J. McConnell sta nadaljevala z učinkovito igro Pacersov s klopi, ta Miamiju ni dovolila, da bi si priigral varno prednost. Šele Dragić je s petimi zaporednimi točkami Floridčane odlepil od Indiane, nato je dodal še trojko za dobro mero. Butler je s svojo prvo trojko tri in pol minute pred koncem in nato še eno minuto kasneje moštvo pripeljal na rob zmage. Dragić in Butler sta prevzela vajeti igre v svoje roke in zapečatila zaključek srečanja ter prinesla prvo zmago Miamiju (113:101).

 

 

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vesna Kovacevic
19. 08. 2020 16.05
zanimivo bravo dragic
skrajnež
19. 08. 2020 09.51
+2
razlika med prispevkom Luke in Gorana? Uspeh ekipe
AS1983
19. 08. 2020 09.43
+1
Miami bo napredoval s 4-1
Bigbadjohn
19. 08. 2020 08.13
Styria
19. 08. 2020 08.06
+1