Šport

Lahka zmaga Uniona Olimpije

Ljubljana, 25. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. krogu evrolige (skupina B) premagali Budučnost s 83:71 (23:15, 46:28, 63:41).

Košarkarji Uniona Olimpije so z lahkoto premagali črnogorsko Budučnost
Košarkarji Uniona Olimpije so z lahkoto premagali črnogorsko Budučnost FOTO:

Po nesrečnem porazu v prejšnjem krogu s Tau Ceramico so Ljubljančani v tretjem krogu zabeležili prepričljivo zmago proti verjetno najslabši ekipi v skupini B. Za prenovljeno in mlado ekipo Uniona Olimpije sta dve zmagi več od pričakovanj in dober obet pred nadaljevanjem; najprej z Žalgirisom v gosteh in nato Maccabijem v Tivoliju.

Vedoč, da so gostje iz Podgorice prepričljivo dobili skok proti Panathinaikosu, v zadnjem krogu pa ga izenačili z Unicajo, je trener Tomo Mahorič začel z optimalno najvišjo peterko, ki pa je po višini še vedno zaostajala za visokimi Črnogorci. Goran Jurak, Petar Dujmovič in Vladimer Boisa v centimetrih zaostajajo za gosti, toda so zato hitrejši in bolj okretni. Prav hitri protinapadi so bili na začetku najmočnejše orožje Uniona Olimpije, ki je zaostajala le z 2:3. Šest točk Marina Baždariča in malo kasneje osem Boise je Ljubljančane pripeljalo do sedmih točk naskoka v osmi minuti (19:12). Drugo četrtino je trener Budučnosti Vlado Djurovič začel s precej nižjo postavo, le z Johnom Brownom pod košema, vendar se mu poteza ni obrestovala. Ljubljančani so še naprej narekovali ritem igre in iz minute v minuto višali razliko. V 13. minuti je bilo 29:15, v 16. 36:19, po zaporednih trojkah Dujmoviča in Hukiča v zadnjih tridesetih sekundah prvega polčasa pa so domači odšli na odmor z 18 točkami prednosti.

Ob le 39-odstotnem metu iz igre, šestih izgubljenih žogah več od nasprotnika, zaostanku v skokih (19:12) in dejstvu, da je "ljubljanska klop" dosegla 14 točk več, je bil trener gostov Vlado Djurović pred nadaljevanjem upravičeno zaskrbljen. Zaostanek 25 točk na začetku tretje četrtine 57:32 je še povečal njegove dvome in ohrabril Mahoriča, ki je že v tretjem delu potegnil na klop večino ključnih igralcev in dal priložnost tistim, ki običajno sedijo in niti v ligi Goodyear ne pridejo do ustrezne minutaže. Tako je zadnji del odigral z "rezervno" postavo in med drugimi preizkusil tudi 216-centimetrov Roberta Drydna, ki ga je sodeč po čestitkah ob zamenjavi povsem zadovoljil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3