Šport

Leto dni počitka

Zagreb, 06. 10. 2006 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

Janica Kostelić se poslavlja od smučarskih tekmovanj, a le v prihajajoči sezoni.

Janica Kostelić je oznanila težko pričakovano novico: Prihajajočo smučarsko sezono, ki se bo začela oktobra, bo izpustila. "Zadnja leta so me pestile številne poškodbe in sem imela precejšnje bolečine v kolenih in hrbtu, zato sem se odločila za enoletni odmor. Pozneje bomo videli, če bom v prihodnosti še lahko smučala," je na današnji novinarski konferenci v Zagrebu dejala najboljša hrvaška smučarka.

Na Hrvaškem pričakujejo, da šest olimpijskih kolajn, med katerimi so štiri zlate in dve srebrni, ter pet naslovov svetovne prvakinje in trije veliki in mali kristalni globusi, ne bodo tudi končni izkupiček ene izmed najboljših smučark na svetu
Na Hrvaškem pričakujejo, da šest olimpijskih kolajn, med katerimi so štiri zlate in dve srebrni, ter pet naslovov svetovne prvakinje in trije veliki in mali kristalni globusi, ne bodo tudi končni izkupiček ene izmed najboljših smučark na svetu FOTO: Reuters

Kostelićeva je še povedala, da je dovolj odrasla in samostojna, da sama odloča o svoji karieri, ter da jo družina pri tem podpira. Sicer pa se njen oče in dosedanji trener Ante Kostelić novinarske konference ni udeležil, ker se je z Janičinim bratom Ivico že začel pripravljati na novo sezono. Kot je povedal direktor hrvaške smučarske reprezentance Vedran Pavlek, se oče in sin Kostelić v tujini pripravljata za vrnitev v svetovni smučarski vrh.

Dobro razpoložena Kosteličeva je napovedala, da bo uživala življenje, vendar bo spremljala tudi tekme hrvaške smučarske reprezentance. "Mogoče bom nastopila kot predtekmovalka na tekmi za svetovni pokal na zagrebškem Sljemenu, ki bo 4. januarja 2007," je še dejala.

Kosteličevo poškodbe spremljajo že nekaj let, kljub močnim bolečinam pa je minulo sezono spet končala na prvem mestu skupne razvrstitve svetovnega pokala. Čeprav je stara šele 24 let, ima resne težave s koleni in hrbtom, prestala pa je že deset kirurških posegov.

Za Janičino odločitev so novinarji čakali dlje časa, saj so se prva ugibanja o zaključku njene kariere začela že konec minule smučarske sezone. Takrat so mnogi napovedovali, da štirikratna olimpijska in petkratna svetovna prvakinja ne bo več tekmovala za svetovni pokal. K radikalni odločitvi hrvaške junakinje so pripomogli poškodbe, naporni treningi in Amorjeva puščica njenega fanta Borisa Ivančića.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.