Šport

Liga Si.mobil Vodafone

Koper/Domžale/Celje, 06. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Anet Koper je v 3. krogu lige Si.mobil Vodafone izgubili proti Nafti, Domžale in HIT Gorica sta se razšla z remijem, CMC Publikum pa je bil boljši od Rudarja.

Koprčani so začeli dobro in si pripravili kopico priložnosti. Predvsem Jakomin in Drobne sta jih v prve pol ure kar po vrsti zapravljala. Še najlepša priložnost pa se je v 33. minuti ponudila Pahorju, ko se je po predložku Vilerja iz kota znašel sam pred golom, vendar je žogo brcnil preko prečnika. V 44. minuti je Benko ob prvem dotiku žoge popeljal svojo ekipo v vodstvo. Po kotu so koprski branilci nespretno posredovali in žoga je prišla do Benka, ki jo je s sedmih metrov poslal za hrbet Handanoviča.

V drugem polčasu je domači trener Samir Zulič poskušal z menjavami, vendar mu ni uspelo narediti preobrata. V tem delu so namreč Koprčani igrali nepovezano in imeli eno samo priložnost, ko se je v 81. minuti Drobne znašel sam pred Lukom, vendar je bil gostujoči vratar uspešnejši. Zato pa je bil Benko vnovič uspešen v 87. minuti, ko se je po podaji Rističa sam znašel v protinapadu in postavil končni izid srečanja. Tega je glavni sodnik Šegula podaljšal kar za šest minut, saj je bila tekma nekaj časa prekinjena zaradi "dimne zavese" s strani domačih privržencev.

Domžale - HIT Gorica 1:1

Tekma v Domžalah se je končala neodločeno (Foto: POP TV)
Tekma v Domžalah se je končala neodločeno (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Nogometaši iz Nove Gorice ostajajo za Domžalčane še vedno pretrd oreh. Državni prvaki so prevladovali v prvem polčasu in nekajkrat zelo nevarno ogrozili domačega čuvaja Strajnarja. Poskus Demiroviča v 16. minuti je zaustavila vratnica, izbranci gostujočega trenerja Pinnija pa so premoč na igrišču vendarle kronali v 26. minuti. Prosti strel je izvajal Demirovič, strel Šulerja je znova zaustavila vratnica, do odbite žoge pa se je prvi dokopal Živec ter iz neposredne bližine popeljal soigralce v vodstvo z 1:0.

V drugem polčasu se je igra razživela. Nekaj je k temu pripomogla domžalska želja po preobratu, nekaj pa tudi menjave. Za gostitelje se je sicer začelo slabo, koprski sodnik Skomina je zaradi predolgega jezika na tribuno poslal domačega trenerja Stojanoviča. Domžalčani so imeli rahlo premoč, a daleč od pravih priložnosti za gol. V 77. minuti bi gostje lahko zapečatili usodo gostiteljev, na njihovo nesrečo pa je De Souza z golove črte izbil žogo po strelu Birse in preprečil zanesljiv zadetek. Le tri minute kasneje so se Domžalčani veselili: Zeljkovič je streljal prosti strel, Stevanovič pa je z glavo izenačil na 1:1. Do konca dvoboja se izid ni spremenil, čeprav sta se obe ekipi trudili doseči zmagoviti zadetek.

CMC Publikum - Rudar 2:1

Celjani so zabeležili prvo zmago v letošnjem prvenstvu, vendar z igro spet niso navdušili. Proti oslabljenemu Rudarju so domačini prikazali anemično igro, predvsem je zatajila učinkovitost - kljub trem napadalcem. To je verjetno razveselilo pomočnika Levskega iz Sofije, s slednjim se bodo Celjani v četrtek pomerili v 2. predkrogu pokala UEFA, Canka Cvetanova.

Celjani so si sicer pripravili veliko število priložnosti, gosti pa so se zelo organizirano branili in v hitrih protinapadih poskušali presenetiti vratarja Mujčinoviča. V tretji minuti bi jim skoraj uspelo, ko je po podaji Pušnika streljal Dragič, vendar preko gola. Deset minut pozneje sta bila ista igralca v protinapadu, Mujičnovič je stekel iz svojih vrat, Dragič pa je bil takrat natančen. Celjani so nato prevzeli pobudo, priložnosti so se vrstile, vendar brez pravega zaključka. V 31. minuti je Pečnik prodrl po levi strani, podal do Brulca, ta je podaljšal do Stajiča, ki je le izenačil na 1:1. V 38. minuti bi gostitelji lahko povedli, ko je Robnik zatresel okvir vrat.

V drugem polčasu so bili domačini veliko boljši, vendar je bil Šribar vedno na pravem mestu. Odločitev o zmagovalcu je padla v 69. minuti; po predložku Šnofla z desne strani sta nespretno reagirala Šribar in Rahmanovič, slednji pa je ob tem premagal svojega vratarja. V 80. minuti so Velenjčani na igrišču ostali le z desetimi igralci, saj je Mujakovič Križnika udaril s komolcem, glavni sodnik Kos pa mu je upravičeno pokazal rdeči karton. Ob koncu tekme sta imela priložnosti še Brulc in Urbanč, vendar je ostalo pri 2:1.

-------------------------------------------------------------------------------------

Izidi lige Si.mobil Vodafone (3. krog):

Domžale - HIT Gorica 1:1 (0:1)
Anet Koper - Nafta 0:2 (0:1)
CMC Publikum - Rudar 2:1 (1:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni