Nogomet

Gol Lovrića dovolj za točko Videmčanov, nepričakovan domač poraz Atalante, derbi Laziu

Videm, 08. 04. 2023 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Na Apeninskem polotoku nadaljujejo s tekmami 29. kroga italijanske Serie A. Sobotni bogati program sta z nogometno matinejo odprla Udinese in Monza. Domači so z zadetkom slovenskega reprezentanta Sandija Lovrića v prvem polčasu povedli, v nadaljevanju pa je najprej sledil popoln rezultatski zasuk, točko Udineseju pa je v sodnikovem podaljšku zagotovil Portugalec Beto. Za Lovrića je bil to četrti zadetek v italijanskem prvenstvu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sandi Lovrič je bil za svoj četrti zadetek v sezoni natančen v 18. minuti, Udinese pa je do polčasa vodstvo ohranil. Monza je drugi polčas odprla sijajno in po treh minutah izenačila po zadetku Andree Colpanija, v 56. minuti pa je Nicolo Rovella gostom zagotovil vodstvo. Udinese je ob koncu dvoboja izenačil, potem ko je Beto v drugi minuti sodnikovega dodatka zadel z bele pike. Videmčani so napredovali na deseto mesto prvenstvene lestvice in imajo 39 točk, medtem ko je Monza s 35 točkami ostala na 13. mestu. Medtem ko je Lovrič igral 80 minut, je vso tekmo za Videmčane odigral slovenski reprezentant Jaka Bijol.

Udinese vs Monza
Udinese vs Monza FOTO: Sofascore.com

Spezia, pri kateri je Tio Cipot igral od 65. minute, je gostovala pri Fiorentini in igrala 1:1. Gostom je točko prinesel M'Bala Nzola, ko je izenačil v 32. minuti. Sampdoria, pri kateri Martin Turk tokrat ni branil, pa je doživela nov udarec. Pristala je povsem na dnu lestvice, potem ko je doma izgubila proti po novem predzadnjemu Cremoneseju z 2:3. Leandro Sernicola je v 95. minuti zadel za zmago ekipe, ki bo tako kot Sampdoria prihodnjo sezono najverjetneje igrala v drugi ligi. Domač poraz je doživela tudi Atalanta, Domač poraz je doživela tudi Atalanta, z 0:2 je izgubila proti Bologni. Nicola Sansone in Ricardo Orsolini sta zadela za goste. Roma je z enajstmetrovko Paula Dybale z 1:0 zmagala v gosteh pri Torinu, Verona pa je doma premagala Sassuolo z 2:1 in dosegla pomembne točke v boju za obstanek. Za rešilnim 17. mestom zaostaja za štiri točke.

Lazio vs Juventus
Lazio vs Juventus FOTO: Sofascore.com

V večerni tekmi je drugouvrščeni Lazio gostil Juventus in ga premagal z 2:1. Mattia Zaccagni je zmagoviti gol dosegel v 53. minuti. Pred tem sta v prvem polčasu zadela Sergej Milinković-Savić za domače in Adrien Rabiot za goste.

Napoli hiti proti naslovu

Milanski Inter je na gostovanju v Salernu zgolj remiziral (1:1), potem ko so gostje iz lombardijske prestolnice zadetek prejeli v sodnikovem podaljšku. Vodilni Napoli je slavil na vročem gostovanju v Lecceju (2:1) in naredil nov korak k naslovu italijanskega prvaka. Točkovna prednost Neapeljčanov je praktično neulovljiva. Milan je doma zgolj remiziral z Empolijem (0:0). Nogometaši Salernitane in milanskega Interja so danes z nedoločenim izidom 1:1 odprli 29. krog v italijanskem prvenstvu. Tudi Interjev mestni tekmec Milan si je tokrat privoščil spodrsljaj in doma remiziral z Empolijem (0:0). Napoli se je moral na gostovanju pri Lecceju (2:1) zelo potruditi za zmago, a na koncu le zabeležil tri točke. Tako slovenskega reprezentanta Domna Črnigoja pri Salernitani kot nekdanjega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića pri Interju ni bilo na zelenici. Črnigoj še vedno manjka zaradi poškodbe, Handanović pa pri gostih ni dobil priložnosti med vratnicama.

Inter je sicer zgodaj povedel, saj je že v šesti minuti zadel Robin Gosens. Točko je domačinom ob koncu dvoboja priboril nekdanji nogometaš Interja Antonio Candreva, ki je z desne strani ob robu igrišča bržkone želel poslati predložek pred vrata Andrea Onanaja, žoga pa je presenetila in preletela gostujočega vratarja in končala v vratih. Nogometaši Milana so tokrat doma z Empolijem Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja, oba sta tekmo presedela na klopi, le remizirali brez zadetkov. Milančani so povsem nadigrali nasprotnika, a svoje terenske moči niso mogli pretvoriti v zadetke. Ob koncu dvoboja je Olivier Giroud le zatresel mrežo Empolija, a je sodnik po ogledu Vara gol razveljavil zaradi igre z roko.

Izidi, italijanska liga, 29. krog:
Udinese - Monza 2:2 (1:0)
Lovrić 18., Beto 90.; Colpani 48. Rovella 56.
(Sandi Lovrič je v 18. minuti dosegel gol za Udinese, Jaka Bijol je odigral vseh 90 minut).

Salernitana – Inter Milano 1:1 (0:1)
Candreva 90.; Gosens 6.

Lecce – Napoli 1:2 (0:1)
Di Francesco 51.; Di Lorenzo 18., Gallo 64./ag

Milan – Empoli 0:0

Fiorentina - Spezia  1:1 (1:1)
Wisniewski 18./ag; Nzola 32.
(Tio Cipot je igral od 65. minute za Spezio).

Torino - Roma 0:1  (0:1)
Dybala 8./11-m

Sampdoria - Cremonese  2:3 (1:1)
Leris 15., Lammers 66.; Ghiglione 65., Lochoshvili 85., Sernicola 95. Turk je sedel na klopi Sampdorie.

Atalanta - Bologna 0:2 (0:0)
Sansone 49., Orsolini 86.

Verona - Sassuolo 2:1 (0:1) 
Ceccherini 84., Gaich 95.; Harroui 34.

Lazio - Juventus 2:1 (1:1)
Milinković Savić 38., Zaccagni 54.; Rabiot 42.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
08. 04. 2023 16.52
+2
Vsaka čast našim reprezentantom v Vidmu, odlično igrata tako Lovrić kot Bijol, pa tudi nogometno sta zelo napredovala, kvalitetni treningi v Udineseu so dvignili njuno pripravljenost, kar je za Reprezentanco Slovenije odlično.