Moskisvet.com
Luka Dončić

Šport

Luka Dončić poskrbel za še en presežek

A.P.
23. 04. 2019 09.24
3

Moštvo Dallas Maverics je namreč zabeležilo najvišji skok gledanosti v sezoni med vsemi ekipami in to kljub dejstvu, da je gledanost tekem v ligi NBA v primerjavi z lanskim letom padla. TV številke tako pričajo o precej boljši sezoni izven parketa, kot na parketu, kjer so Telički dosegli 33 zmag in utrpeli 49 porazov.

Luka Dončić je močno zaznamoval svojo krstno sezono v ameriški košarkarski ligi NBA, v kateri je popravil tudi nekaj izjemnih rekordov. Zdaj je poskrbel še za en statistični presežek. Njegova ekipa, Dallas Mavarics, je namreč predvsem po zaslugi izjemnih predstav slovenskega bisera košarke in poslovilne sezone Nemca Dirka Nowitzkega, zabeležila najvišji porast gledanosti v najmočnejši košarkarski ligi na svetu – kar 86 odstoten – četudi je celotna liga glede na lansko sezono utrpela upad zanimanja med TV gledalci (10-odstotnega od sredine februarja).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegov vpliv pa je pljusknil tudi čez lužo, saj je liga NBA zabeležila porast zanimanja izven ZDA. Število naročnikov iz tujine (vsebina na zahtevo) se je namreč povečalo za 21 odstotkov. Večino zaslug za to imata ekipi Dallas in Denver Nuggets, ki je na krilih srbskega košarkarja Nikole Jokića letos prijetno presenetila prav vse in zabeležila 77-odstotni regionalni dvig priljubljenosti med TV gledalci.

Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže Kopitar ali Goran Dragić?
Preberi še
Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže Kopitar ali Goran Dragić?

Prav Slovenci in Srbi pa smo najbolj zaslužni za zelene številke za ta statistični podatek. Pri Slovencih se je namreč število naročnin na prenose povečalo za 186, v Srbiji pa celo za 395 odstotkov!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382